Best in Beauty 2017: Smink

av Malin
332 visningar 19 Minuter läsning

Äntligen fortsätter BiB och här korar jag 2017 års bästa skönhetsprodukter. Vi fortsätter med den absolut roligaste kategorin; Smink. Enjoy!

Jag kommer att exkludera de produkter som ingår i Daisy Beauty Awards 2018 för årets basmakeup då jag ännu inte får avslöja mina betyg ännu. Så även om någon av produkterna är min favorit så väntar jag med det.


Smink – Bas

maybelline master class
Bästa Primer

Maybelline Master Prime Hydrating Primer, 119 SEK

Okej, det står egentligen väldigt jämt mellan två olika primers som jag använt så mycket under 2017, men jag måste faktiskt ge Master Prime med återfuktande egenskaper en extra eloge. Den har inte bara gjort att mitt smink suttit ungefär hela dagen, utan också verkligen återfuktar. Jag har, som ni kanske redan vet, kombinerad hy men är samtidigt yttorr – så att hitta en primer som gör båda sakerna är inte lätt. Men så bra! Jag älskar den.

Bästa Foundation

NYX Total Control Drop Foundation, 189 SEK

En supertunn, men åh så täckande, foundation som knappt känns på huden. Det har legat ett utkast här på bloggen jättelänge där jag hade tänkt att skriva om dem, men helt glömt bort… Det bästa är att man själv kan bestämma täckningsgrad beroende på hur många droppar man tar. Foundationen finns i 30 nyanser, vilket är så bra! Och resultatet blir verkligen jättefint och håller hela dagen.

klairs illuminating supple blemish cream
Bästa BB/CC Cream

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream, 329 SEK

En viktlös, men täckande bb-cream med SPF 40. Den innehåller hyaluronsyra som binder fukt, lugnar och skyddar huden. Nackdelen är att den bara kommer i en nyans som är ljus nog för mig. Jag gillar att den inte känns alls på huden, utan ger huden bara en så fin lyster och jämnare ton.

l'oréal paris base true match nyheter news
Bästa Concealer

L’Oréal True Match Le Correcteur Concealer, 129 SEK

Min absoluta go-to concealer. En ganska tunn men täckande concealer som smälter in i huden. Jag har blivit färgmatchat med 1.N Ivory som är en ljus nyans med neutral underton. Min bästa vän de dagar jag är lite extra trött och behöver ha bort den mörka ringarna.

Smink – Finish

sensai höst autumn 2017 base bas primer foundation puder powder highlighter brush borste
Bästa Puder

Sensai Translucent Loose Powder, 455 SEK

Ett nytt favoritpuder för året! Alltså, det kan ju verka väldigt dyrt med ett puder för 455 kronor… men… MEN, jag har nog aldrig fått så fint resultat med något puder någonsin! Det är verkligen ett helt ofärgat puder som mattar ned utan att bli kakigt. Det syns liksom inte på huden överhuvudtaget, men det sätter verkligen makeupen på plats hela dagen. Har du en extra peng över tycker jag att du i alla fall ska gå till typ Kicks och känn på finishen, jag lovar att du inte blir besviken!

isadora autumn legends 2017
Bästa Rouge

IsaDora Blush & Go Draping Wheel – Peachy Rose Pop, 229 SEK

Alltså jag måste ju ta det rouge som jag sträcker mig efter varje dag när jag vardagssminkar mig… för det finns så mycket fina rouge som jag använt under året och hade annars inte kunnat välja. IsaDora är ett av de märken som jag gillar i princip alla rouge och alla ögonskuggor de kommer ut med. Det här Blush & Go-hjulet lanserades i september, men jag har under året använt dem i många olika utföranden. Jag gillar formulan, resultatet och ja… allt. Det går att få väldigt skirt, men går också att bygga upp. Älskar att blanda de matta och lite mer glowiga nyanserna för att få en satin finish.

by terry sun designer palette 4 savannah love
Bästa Bronzer / Bästa Ansiktspalett

By Terry Sun Designer Palette – 4 Savannah Love, 789 SEK

Åh, detta är en svår kategori då jag faktiskt inte använt bronzer så ofta, men om jag ska välja en som jag använt så mycket sedan den lanserades så är den sommarpaletten från By Terry. Älskar att svepa borsten över alla nyanser och applicera med en stor fluffig borste bara för att få lite definition till ansiktet. Ger ett snyggt och fräscht glow.

Dessutom är rouget väldigt fint i den här paletten också, så eftersom jag inte använt någon annan ansiktspalett får denna vinna ansiktspalettkategorin också.

nyx wonder stick
Bästa Contouringprodukt

NYX Wonder Stick – Universal, 129 SEK

Är contouring ute nu? För jag tycker inte att det har lanserats så mycket contouringprodukter längre… och jag har inte använt det så mycket heller för den delen. Men en produkt som jag uppskattat väldigt mycket är NYX krämcontour-stick. Så oväntat. Men den ger ett väldigt fint och lätt resultat utan att plocka upp/ta med produkten man applicerat under. Bra budgetprodukt!

isadora get the glow collection
Bästa Highlighter

IsaDora Face Glow Prisma Wheel, 229 SEK

En highlighterpalett som har blivit välanvänd (silverfärgen på locket är nu helt borta). Alla nyanser är så otroligt fina hur underligt det kan kännas med highlighter i grönt och lila, men även de är så himla fina på huden. Inte så mycket skimmer och glitter, utan blir väldigt glowiga. Och det gillar vi, eller hur?

Smink – Ögon

lumene nordic chic eyeshadow primer
Bästa Ögonskuggsprimer

Lumene Nordic Chic Eyeshadow Primer, 139 SEK

Jag har tyvärr inte hittat någon ny revolutionerande primer och helt plötsligt fungerar inte UD’s Primer Potion på mig längre.. varje gång jag haft ögonmakeup har ögonskuggan legat i mina veck. Och ska jag vara helt ärlig har jag mestadels använt en concealer eller ingen primer alls. Men jag har också hittat tillbaka till en gammal favorit, nämligen Lumenes Eyeshadow Primer. Den är så där lagom stel i konsistensen att den gör att ögonskuggan både fäster och håller länge.

nabla freedomination summer collection 2017
motd freedomination
Bästa Singelögonskuggor

NABLA Eyeshadow, €9,90/€11,50

För tredje året i rad vinner NABLA ögonskuggsfighten! Och speciellt med skuggorna från sommarkollektionen Freedomination. Jag gillar de pigmentrika skuggor i alla möjliga färger och finishes, med allt från supermatt till glitterexplosion. Jag gillar att de har ögonskuggorna i singelbehållare och i sk. “pans”. Det finns något för alla och de är så grymma!

l'oréal paris merry metals
Bästa Krämögonskuggor

L’Oréal Paris Merry Metals Eye Paint, 99 SEK

Nu använder jag inte krämögonskuggor så frekvent och dessa lanserades i december, men jag blev ändå riktigt imponerad av dessa för priset! Jag har använt dem både helt ensamma och med puderögonskuggor ovanpå och de håller riktigt bra. Ska du köra all-in på en metallic/skimmer-look så kan jag verkligen rekommendera dessa. Appliceras som en dröm och jag har t o m. använt fingrarna för att blanda ut dem. Min favoritnyans är den bronzeguldiga Rude Boy och jag hoppas verkligen att de kommer ut med fler nyanser!

nabla dreamy eyeshadow palette
Bästa Ögonskuggspalett

NABLA Dreamy Eyeshadow Palette, 369 SEK

Varför har jag inte skrivit om den här paletten?! Alltså, sedan den lanserades har jag nästan exklusivt använt den! Och ni ser ut varför… Kolla nyanserna. Både varma och kalla, skimriga och matta. Superpigmenterade skuggor som är enkla att blanda ut. Den har allt jag önskat mig i en palett.

mac bad & bold lash mascara
mac bad & bold lash mascara
Bästa Mascara

MAC Bold & Bad Lash, 250 SEK

Den här mascaran är genial! Den innehåller nämligen två olika borstar. Inget nytt för MAC egentligen, men det som är nytt är att den ena borsten är minimal – perfekt för underfransarna! Formulan är lagom blöt/torr och kletar inte. Den håller snygg böj och smular inte under dagen. Det jag har lite svårt för är att den stora borstens skaft inte är flexibelt – för nu känns det inte som att jag får ut mer mascara från hylsan eftersom jag inte kan vinkla skaftet, hänger ni med? Men annars är den helt underbar.

the body shop seasonal makeup
motd hiding stars makeup
Bästa Eyeliner

The Body Shop Star Stamp Liner, 115 SEK – Limited Edition!

Jag ber verkligen om ursäkt att den här eyelinern är 2017 års vinnare, för den finns typ inte att få tag på längre. Jag tror att den här eyelinern är den mest hypade på länge, vilket jag förstår. Den innehåller inte bara en stjärnformad eyeliner-stämpel, utan i andra änden har den en en vanlig filteyelinerspets. Den sitter som berget och är så enkel att applicera. Har sett att det säljs en del på tradera, så vill du verkligen få tag på en så rekommenderar jag dig att kika där.

ardell wispies black
motd trendy af
Bästa Lösögonfransar

Ardell Wispies – Black, 69 SEK

Jag har alltid tyckt att Ardells fransar varit svårapplicerade, men när jag köpte Ardell 120 Demi i somras och sedan fick testa de omtalade Wispies så ändrade jag uppfattning. Bra längd, böjbara och så fina på. Har använt dem så mycket!

Smink – Ögonbryn

nabla brow universe brow pot
Bästa Ögonbrynspenna

NABLA Brow Divine, € 11,90

Repeat från 2016: En mjuk och superenkel brynpenna att applicera, den är självvässande och spetsen är yttepytteliten så att man kommer åt och kan ge brynen stråliknande drag. Den vann kampen i första delen av Eyebrow Smackdown (har inte kommit längre än…). Färgen Neptune är en mellanmörk kall nyans som passar mig som handen i handsken.

make up store microshadow shade collection
Bästa Ögonbrynspuder

Make Up Store Microshadow Shade Collection, 285 SEK

Alltså jag håller kvar vid förra årets favorit. Den här slänger jag ned i väskan om jag vill fylla i brynen på väg till jobbet eller dylikt. En mörk, kall gråbrun nyans med matt finish som känns väldigt användbar, både till bryn, ögon och shading. Pigmenteringen är superb och resultatet blir jämt. Jag har använt den här puderprodukten mest till mina bryn då jag tycker att den ger ett så fint och mjukt resultat. Med en liten vinklad borste fixar jag seriöst brynen på 2 minuter.

maybelline master precise micro pencil brow precise fiber filler
maybelline master precise micro pencil brow precise fiber filler
Bästa Ögonbrynsfix

Maybelline Brow Precise Fiber Filler, 89 SEK

Alltså jag har nog aldrig haft så snygga bryn som 2017. Jag har låtit dem växa ut och endast plockat bort stråna utanför min form. Jag har klippt och stylat brynen som aldrig förr! Tidigt i år hittade jag livets brynfix från Maybelline som kanske har en lite ovanlig borste, men så j-vla bra om man nu får uttrycka sig så! Det är som att borsta håret med en paddelborste. Formulan innehåller både färg och fibrer så mina bryn ser dubbelt så tjocka ut, plus att de får en snygg färg med Medium Brown.

Smink – Läppar

clarins instant light comfort lip oil
Bästa Läppgunk

Clarins Instant Light Comfort Lip Oil, 189 SEK

Då jag 2017 inte hade någon speciell favorit när det kommer till läppbalsam döpte jag om den här kategorin till “läppgunk”, för jag antar att det kommer att komma nya formuleringar, nya trender osv. Men dessa vårande läppoljor från Clarins är verkligen något extra. Mjuk och härlig formula, inte klistriga på läpparna och underbara dofter. Speciellt nu under vintern tenderar jag att bli torr om läpparna tills det svider som eld, men jag har lyckats avfärda det ganska bra med hjälp av dessa.

lip desire lipstick lipliner scuplting isadora
Bästa Läppenna

IsaDora Sculpting Lipliner Waterproof, 89 SEK

Jag är riktigt dålig på att använda läppennor om jag inte använder läppstift, men jag har inga andra favoriter än de från IsaDora. Så det blir en favorit i repris här också. Riktigt pigmenterade och hållbara läppennor i samverkande färger till läppstiften som lanserades samtidigt.

nabla freedomination summer collection 2017
Bästa Läppstift

Nabla Diva Crime Lipstick – Bohème, € 12.90

Jag har fullkomligt älskat nyansen Bohème (den gammelrosa nyansen till vänster i bild) så mycket sedan sommarkollektionen lanserades! Den är en perfekt MLBB-nyans (my lips but better) och det har legat nära till hands i necessären eller väskan sedan dess! No joke.

nabla dreamy matte liquid lipstick
nabla dreamy matte liquid lipstick
Bästa Flytande Läppstift

NABLA Dreamy Matte Liquid Lipstick, € 14,90

Alltså holy hell vad NABLA tar hem segern med hästlängder när det kommer till flytande läppstift! Jag hade på mig den mörka petrolblå nyansen på min chefs storslagna födelsedagsfest där det jag både åt, drack och snackade hål i huvudet på folk (skoja!) och det höll seriöst hela kvällen utan att jag behövde bättra på en enda gång. Det kallar jag hållbart. Jag älskar att alla nyanser är superpigmenterade, tunna i konsistensen och blir jämna.


Jag har i år också valt att plocka bort kategorierna “bästa  “bästa ögonbrynspomade” och “bästa läppglans” för att jag helt enkelt inte haft några favoriter eller inte testat för några för att kunna bilda mig någon uppfattning. Så för att vara så genuin som möjligt så skippar vi det för den anledningen, inget annat.

Andra nämnvärda produkter

Glowig primer Sensai Glowing Base
Fantastisk foundation Sensai Flawless Finish Foundation
Trollar bort mörka ringar Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye
Grym mascara Maybelline Colossal Big Shot

Vad är dina sminkfavoriter för 2017? Och vad tror ni blir 2018 års trender?

2 kommentarer

Bella 19 januari, 2018 - 22:43

Eyelinern från tbs köpte jag idag på Drottninggatan i Sthlm! Fanns några kvar och ingick i 3 för 2 på rean. Men kostar fortfarande 115 kr! Tips till er som vill ha den!!

Malin 19 januari, 2018 - 23:17

Tack för tipset Bella 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer