Eyebrow Smackdown Del 1 – Skinny Pencils

av Malin
294 visningar 12 Minuter läsning

Ögonbryn är fortfarande en stor trend. Vi ser dem överallt… Och som bryn-O-holic är jag inte sämre! Jag har också samlat på mig en del ögonbrynsprodukter under en tid och tänkte att jag skulle göra en hel serie med olika ögonbrynsprodukter där jag testar dem back-to-back för att sedan jämföra och se vilken jag tycker är bäst.

Del 1 – Skinny pencils
Del 2 – Kits & Palettes
Del 3 – Regular pencils
Del 4 – Pomades
Del 5 – Other products
Del 6 – Brow gels

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Smackdown Skinny Pencils

  1. Smashbox Brow Tech Matte Pencil, 210 SEK / 0.09 g
  2. NABLA Brow Divine, ca. 112 SEK / 0.085 g
  3. NYX Micro Brow Pencil, 129 SEK / 0.09 g
  4. Urban Decay Brow Beater, 230 SEK / 0.05 g

Smashbox Brow Tech Matte Pencil [Taupe]

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Info
En ögonbrynspenna med en superfin spets som gör det enkelt att fylla i glesa bryn på ett naturligt sätt. Håller länge och blöder inte ut. Tål fukt och svett då den är vattenfast. Kommer i 4 färger; Blonde, Taupe, Brunette, Dark Brown.

Plus
Jag vet att färgen inte passar mig, men det var denna jag hade. En mjuk och härlig formula som glider på lätt. Den sitter på bra under dagen om jag inte rör mig i ansiktet.

Minus
Skulle inte säga att den är vattenfast, utan mer “vattenresistent” – för den klarar vattentestet, men inte gnuggtestet. Jag gillar heller inte att det bara går att snurra pennan åt ett håll då det klickar när man skruvar upp den, så råkar man skruva för mycket är det kört. Jag tycker också att borsten i andra änden av produkten är aningens för mjuk – det händer inte så mycket. Det borde dessutom finnas betydligt fler nyanser. Priset är ganska högt för en penna av denna kvalitet.

Konsistens
Mjuk konsistens, nästan som satin.

NABLA Brow Divine [Neptune]

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Info
Denna själv-vässande ögonbrynspenna med lång hållbarhet bidrar till enkel och snygg applicering. Den ultrafina spetsen fyller även de minsta luckorna med exakta, hårliknande streck. Kommer i 5 färger; Venus, Mercury, Neptune, Jupiter, Uranus.

Plus
Det är enkelt att fylla i brynen utan att behöva ta i eller att det kommer för mycket. Älskar verkligen färgen Neptune då den är lite askigt mörkbrun och passar mig perfekt. Den klarar både vattentestet och gnuggtestet, så när de är på plats så sitter de verkligen. Priset är helt fantastiskt om man ser hur mycket och vilken kvalitet man får.

Minus
Tycker det är lite glest med nyanser. Lite lite hårda, vilket gör att det blir svårare att sudda ut det streck jag målar, även om jag är försiktig, i början av brynet – men i övrigt gillar jag dem då de håller superbra och det känns som att jag får mer kontroll om pennan inte är så mjuk.

Konsistens
Medelkonstistens, men tenderar mot lite hårdare.

NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil [Ash Brown]

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Info
Denna ljuvliga brynpenna har en härlig formula som glider på dina ögonbryn. Dess tunna spets gör det enkelt att definiera och forma dina bryn perfekt. Denna brynpenna gör det enkelt att få ett precist resultat med en naturlig finish. Kommer i 7 färger; Blonde, Taupe, Auburn, Ash Brown, Brunette, Espresso, Black.

Plus
Resultatet blir jämt och fint och jag gillar verkligen färgen Ash Brown. Brynen blir ifyllda, men ger ändå ett fint och “naturligt” resultat. Priset är bra för vad man får. En väldigt prisvärd produkt som jag skulle rekommendera till den som kanske inte är så van att fylla i brynen. Lätthanterlig!

Minus
Klarar vattentestet, men inte gnuggtestet.

Konsistens
Medelkonstistens, men tenderar mot lite mjukare.

Urban Decay Brow Beater [Neutral Brown]

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Info
Supertunna Brow Beater ögonbrynspenna och borste är det perfekta verktyget när du snabbt behöver fixa ögonbrynen (även när du är på språng). Urban Decays vattenfasta och hållbara formula ger en smidig, jämn applicering, där den precisa supertunna spetsen gör det enkelt att återskapa den naturliga looken av äkta hårstrån. Kommer i 4 färger; Taupe, Warm Brown, Neutral Brown, Dark.

Plus
Klarar gnuggtestet till viss del och klarar vattentestet helt. Glider på jättefint och är lätthanterlig. Färgen Neutral Brown är nästan lite röd i mina bryn, men jag gillar resultatet.

Minus
För att vara ett märke som tänker på alla i sitt övriga sortiment så tycker jag att utbudet av färger är rätt dåligt. Priset är både plus och minus, för det är en riktigt bra penna – men jag skulle ha svårt att betala 200 kronor på något jag inte vet är bra eller inte. Den kan också smula lite, vilket är konstigt eftersom konsistensen är åt det mjukare hållet.

Konsistens
Medelkonstistens, men tenderar mot lite mjukare.

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils

Det här testet var typ ett av de svåraste jag gjort i mitt liv. Jag gillar nästan NABLA, NYX och UD lika mycket… men de är bra på olika sätt. Hur olika nu smala brynpennor kan bli. Men färgen i Neptune från NABLA är så klockren till mig – och jag gillar nästan lite hårdare [inte för hårda] pennor då de oftast sitter mycket bättre vilket dessa gör. Plus att jag får mer kontroll på något sätt.

eyebrow smackdown del 1 skinny pencils
Eyebrow Smackdown Part 1 - Skinny pencils
  • Smashbox Brow Tech Matte Pencil [Taupe]
  • NABLA Brow Divine [Neptune]
  • NYX Micro Brow Pencil [Ash Brown]
  • Urban Decay Brow Beater [Neutral Brown]

Har du testat någon av dessa pennor? Vilken tycker du är bäst?

4 kommentarer

Beauty Boulevard | Cajsa 5 februari, 2016 - 08:16

Jag är helt hooked på Nabla, har inte testat Smashbox dock. Ser också jättefin ut 🙂

Eva 20 april, 2016 - 23:45

Skulle du kunna testa isadoras brow bar? de har ju två olika 🙂

PS: vet du hur man får focus på just ögonen (iris) när man fotar macro? ser att fokus hamnar på dina fransar, så blir det för mig med, jag lyckas inte ställa in fokus på själva irisen. Får man fråga om det är macro du fotar med,eller annan glugg? 🙂

Molkan 21 april, 2016 - 00:04

Hmm, jag vet inte riktigt vad du menar med Brow Bar? Du menar inte Perfect Brows Duo Compact Powder? För de vet jag att de har två varianter av 🙂 De kommer i nästa del av den här serien.

Jag fotar inte med macro speciellt ofta längre, just nu använder jag mitt Nikkor 35mm väldigt flitigt – du kan läsa allt om det här! Med macro ska det vara ganska enkelt, bara att sätta fokus på själva irisen – jag sätter fokus på mina fransar eller på ögonlocket med mening då det är sminket jag vill få skarpt (just här var det väl på brynen). Alternativt att du ökar skärpedjupet så att du får mer skärpa over all 🙂 Svårt att veta när man sitter bakom en skärm och inte kan se vad som pågår.

Eva 22 april, 2016 - 13:28

Hej, jo det var precis dom jag menade, kom inte pånamnet direkt bara, vet att dom har två stycken ögonbryns-“paletter”, ISADORA PERFECT BROW KIT och IINTENSE BROWS DUO COMPACT CREAM (kopierade namnet på Isadoras hemsida) :). När jag använder “pennor” tycker jag det är svårt att få till ett mjukt intryck, det känns som det blir hårda linjer och på tok för mörk färg (suddar du ut när du applicerar med penna?). Därför funderade jag på en palette istället eftersom innehållet (pudret, creamen) däri förmodligen är “mjukare” i konsistensen än i en penna där innehåller är fast.

Tycker annars mina bryn blir för toook på markerade. Men det verkar vara en trend nu att ha bra mycket mörkare bryn än hårfärg (eller så är det bara folk som inte kan hantera bryn-sminking och går overboard). Tycker du applicerat precis tillräckligt på alla fyra bilder ovan, det ser inte ut att vara för mörkt på dig. Gillar “smashbox”-looken bäst 🙂

Jag älskar också Nikkor 35mm! Kör fokus på iris men det hamnar ändå på fransarna. Kanske har med det låga f-talet att göra.

jag älskar dina fotoinlägg, gärna fler sådana! Älskar att läsa sminkbloggar som har högkvalitativa bilder.

Är du nöjd med ditt Studioset? Gör det stor skillnad för bilderna anser du?

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer