Hudvårdsnyheter från The Body Shop

av Malin
237 visningar 8 Minuter läsning

Årets första nyheter från The Body Shop har landat hemma hos mig, Roots of Stregth som är en helt ny hudvårdsserie och två nyheter i serien Drops of Youth. Let’s take a look shall we?

Btw… fortsättningen på Best in Beauty kommer! OCH sista luckorna på förra årets julkalendrar samt en utvärdering (jag skäms!). Jag har så ofantligt mycket att göra just nu och vill inte hafsa i väg något halvfärdigt och har helt enkelt inte ork att skriva såna maffiga inlägg i veckorna. Men jag har inte glömt.

the body shop roots of strength

Roots of Strength, en hudvårdsserie med sk. “firming and shaping”-egenskaper med inspiration från traditionell kinesisk medicin innehållande rotextrakt från ingefära, ginseng och stickmyrten. Serien är 100% vegansk. Finns i butik fr om. idag, alltså 16:e januari.

Rotextrakten från ingefära kommer från Madagaskar och är känd för sin värmande effekt samt stimulerar blodcirkulationen. Rotextrakten från ginseng har sitt ursprung från provinsen Jilin i nordöstra Kina och har en åtstramande effekt och ger lyster. Rotextrakt från stickmyrten är tagen från vilda ekskogar i Europa och är vitaliserande och ska stärka fastheten i hudens bindväv.

the body shop roots of strength firming shaping essence lotion

Steg 1.

The Body Shop Roots of Strength Firming Shaping Essence Lotion, 225 SEK

Det är många som pratar om essence just nu, eller ja… har gjort ett tag i alla fall. Efter din rengöring ska en essens läggas till före serum för att ge produkterna du använder efter en extra skjuts och för att maximera dess effekt. The Body Shop beskriver produkten som “lätt, friskt vatten och fuktighetsbevarande gel”.

Det här är faktiskt den enda produkten jag kan tänka mig att använda från den här serien, varför? Läs vidare om de andra produkterna så får du se! Den innehåller helt okej ingredienser med visst undantag för parfymen. Vi får se om jag tål denna eller om jag blir lika röd som förpackningen…

the body shop roots of strength firming shaping serum

Steg 2.

The Body Shop Roots of Strength Firming Shaping Serum, 455 SEK

Ett uppfriskande, lättapplicerat serum där 99% av ingredienserna har naturligt ursprung. Det här serumet ska vara fukthetsbevarande och ska ge huden ett slätare, fylligare och fastare intryck.

Dock kan jag känna att “oj, vad dyrt!” Varför? Detta serum ligger just nu i klass med t ex. By Wishtrends C Vitamin-serum som innehåller 10 riktigt bra ingredienser medan Roots of Strength innehåller 30 ingredienser varav den fjärde är inte mindre än alkohol denat som är uttorkande. Dessutom säger INCI att 7 av dessa 30 ingredienser är tillsatt parfym. 7 stycken?! WHY? Och en sista grej, de marknadsförda ingredienserna hamnar tyvärr längre ned på listan än vad jag känner känns okej för det här priset.

the body shop roots of strength firming shaping day cream

Steg 3.

The Body Shop Roots of Strength Firming Shaping Day Cream, 395 SEK

En len och lättapplicerad kräm med rik konsistens som inte känns fet. Formulan och den kryddiga doften ger känslan av återfuktad och jämn hud med ny spänst.

I den här produkten hittar vi också olika parfymämnen, men också Methyl methacrylate som har en kosmetisk effekt genom att “fylla i fina linjer och rynkor”, så du kanske tror att det är ingredienserna som hjälper din hud – men istället är det bara en tillfällig kosmetisk effekt. Sjukt besviken på detta. Varför vill man ha detta i sin hudvård? Det känns lite som att bli grundlurad. Eller är det bara jag?

the body shop drops of youth

Hudvårdsserien Drops of Youth har funnits så länge jag kan minnas, men uppdaterades och utökades både 2016 (blogginlägg) och 2017 (har inte skrivit om pga. att jag blev så arg på en av produkterna). Rent krasst gillar jag inte den här serien, kanske för att den inte passar mig… eller jag vet inte. Har fått utslag av flera produkter samt att den sk. “Liquid Peel”-produkten var ett skämt. Nyheterna är tillgängliga fr o m. idag den 16:e januari.

Läs min recension av Drops of Youth Eye Concentrate.

the body shop drops of youth gentle foam wash
The Body Shop Drops of Youth Genle Foam Wash, 185 SEK

En 100% vegansk ansiktsmousse som rengör på djupet utan att torka ut huden. Utrustad med tre potenta växtstamceller i en uppfräschande formula som ger känslan av en mjukare och slätare hud med ny spänst. Innehåller ekologisk babassuolja från Brasilien och tre växtstamceller: edelweiss från italienska alperna samt martorn och strandsilja från Bretagnes kust. The Body Shop påstår att den här ska passa för känslig hud.

Den här produkten är en av de bättre, rent INCI-mässigt då den består mest av rengörande och återfuktande ämnen. Men den innehåller också parfym. Dock blev jag förvånad över att den också innehåller en del BHA-syra.

the body shop drops of youth bouncy eye mask
The Body Shop Drops of Youth Bouncy Eye Mask, 295 SEK

Den 100 procent veganska memory-shape-formulan med gurkextrakt och växtstamceller har en omedelbart uppiggande effekt med ett reducerat intryck av påsar och mörka ringar under ögonen och en hud som känns uppfräschad med ny spänst. Kan användas både som dagkräm och nattmask.

6:e ingrediensen är inte helt oväntat alkohol denat. Det där gurkextraktet ligger i nedre delen av INCI-listan. Och så lite parfym på det. Ja, ni kan ju räkna ut vad jag tycker om den här produkten redan innan jag testat den. Aldrig att den kommer nära mina ögon!


Alltså, det känns som att jag dissar all TBS hudvård med flit… men det är verkligen inte så. Jag tål inte vissa saker och vill tyvärr inte utsätta min hud för uttorkning eller allergier när den nu är så bra. Jag vill så gärna tycka om hudvården då jag gillar företaget i sig (och många andra produkter ska tilläggas). Men just nu känner jag mig mest besviken. För jag vill inte att ni lägger era pengar på skräp som kanske gör mer skada än nytta.

Har ni kikat på The Body Shops nyheter? Och vad tänker du efter att du läst det här inlägget?

7 kommentarer

Karin 17 januari, 2018 - 10:28

Jag var faktiskt mycket mera positiv till dessa produkter innan jag läste ditt inlägg. Är känslig mot starka dofter då jag har astma så allt som doftar för mycket kan/vill jag inte använda. Sedan blir man ju skrämd av mängderna alkohol som tycks finnas i dessa produkter, jag vill ju ha fukt av min hudvård liksom. Ett bra och mycket informativt inlägg.

Jennifer Ruuska 17 januari, 2018 - 11:55

Jag gillar oftast idén med deras produkter men det är så störigt att dom slänger i vissa ingredienser som är dåliga för huden eller inte ens gör någonting bara för att det ska kännas bra. Det känns som att dom lurar deras kunder lite.

Malin 17 januari, 2018 - 15:38

Eller hur! Samma här. Bara för att produkterna är veganska och cruelty free behöver det ju inte tutas på innehållet.

Ida Spindelsven 17 januari, 2018 - 15:47

Men gud vad trist med en del pruttingredienser! Undviker ju helst parfym och alkohol i den mån det går. Har lite blandad erfarenhet av TBS hudvård, vissa saker är pure love och andra inte. Däremot läste jag ditt inlägg om ögonkrämen, Drops of Youth Eye, och den är verkligen en av mina absoluta favoritprodukter för ögonpartiet. Så underligt hur olika hudtyper kan reagera på saker!

Malin 17 januari, 2018 - 16:04

Ja, för mig är det likadant. Vissa saker tål jag och andra inte. För det mesta är jag för känslig just för parfym och alkohol så dessa produkter skulle nog mest bara svida på mig.

Haha jag vet att du älskar den 🙂 Jag gillar verkligen tanken på den med appliceringskulan, men jag får små röda knottror – vilket jag tror beror på alkoholen där också. Så tråkigt att vara så känslig ibland.

hanna 17 januari, 2018 - 20:48

var inne och klämde på dessa idag! doften på dos gillar jag… som lotion… på kroppen!!
doy älskar jag, precis som ida är jag förtjust i serumet med kulan! så jag hoppas väldigt mycket på den nya krämen/ masken!! (tog med ett test hem för att prova lite!!)
ja, det är verkligen märkligt hur olika man kan tycka, och få så olika resultat.
men något som jag uppskattar är din ärlighet!! sen om något inte funkar för dig som funkar för mig eller tvärtom..
men det är alltid kul att läsa dina inlägg!!

hanna 17 januari, 2018 - 20:50

märkte nu att den hette roots of strenght! inte drops som alla andra deras produkter… så ros då…

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer