Min hudvårdsrutin

av Malin
45 visningar 7 Minuter läsning

Det här med hudvårdsrutiner uppdateras hela tiden… Och jag är verkligen en sådan person som har alldeles för många krämer, masker osv. att testa – och hittar jag en favorit överger jag en halv tub av det jag redan höll på med. Om du har kombinerad hy, eller bara vill ha lite grymma tips på produkter så ska du spana in detta!

min hudvårdsrutin molkan

Produkter:

– Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil
– LUSH Angels on Bare Skin
– Bliss Triple Oxygen Instant Energy Mask
– JorgObé Peel Off Mask
– LUSH Don’t Look at Me
– Clarins Beauty Flash Balm
– Eucerin UltraSENSITIVE Soothing Care

1. Rengöra

min hudvårdsrutin molkan

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil, 399 SEK

En av de bästa rengöringsprodukterna jag testat! Full glam makeup eller helt bart ansikte, allt försvinner på typ två drag! Det är bara att pumpa 1-2 gånger och massera in i ansiktet – allt smink bara rinner av utan att lämna några rester kvar. Oljan innehåller vinterrosolja som är rik på Omega-3, chiafröolja avlägsnar lätt smink och granatäpple tillför vitaminer. Den doftar helt gudomligt och jag vill aldrig leva utan den!

Användning: Massera in 1-2 pump i hela ansiktet på fuktiga händer.
Hur ofta: Varje dag

LUSH Angels on Bare Skin Färsk Ansiktsrengöring, fr. 105 SEK

En rengöring gjord av 100% naturliga ingredienser. Det jag gillar med denna rengöring är att den innehåller kaolin som absorberar smuts och lavendelolja och ros-absolut som lugnar huden. Den skrubbar och rengör samtidigt. Och eftersom den innehåller lavendel ger den i från sig en doft av sena sommarkvällar – otroligt lugnande.

Användning: Skopa ut produkten, stor som en 10-krona, i händerna och addera lite vatten så att det blir en mjölkig massa. Massera in i hela ansiktet, men undvik ögonområdet.
Hur ofta: 1-2 gånger i veckan

2. Behandla

min hudvårdsrutin molkan

Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Mask, 459 SEK

Den sk. ”champagnemasken”, hypad över hela världen… Och jag måste säga att det är även en av favoritmasker! En mask som är en gelé, som sedan blir ett skum på huden. Det härliga är att den liksom bubblar på huden och pirrar. Masken syresätter huden på tre olika sätt, bland annat med två patenterade ingredienser för att snabbt tillsammans med vitamin C ge en återfuktad hud full med energi och lyster. Toppen ♥

Användning: Pumpa 1-2 pump i handen och smörj in i hela ansiktet, ej ögonområdet.
Hur ofta:
1 gång i veckan

JorgObé Peel Off Mask, 249 SEK

Denna svarta peel off-mask har jag haft sedan innan jul och har använt den ganska mycket… och ändå har den inte tagit slut. Jag gillar den egentligen inte för effekten, för den är väldigt liten. Mina pormaskar är riktigt envisa och hur jag än gör vill de inte försvinna med pormaskplåster osv. Jag gillar den för att jag tycker att den är härlig att dra bort. Den påminner om andra svarta peel off-masker jag testat, t ex. The Incredible Face Mask från Maybeauty. Som sagt, inte så mycket till resultat – men jag gillar känslan av såna här ansiktsmasker.

Användning: Applicera med fingrarna eller en pensel på de områden du har pormaskar, låt torka och dra sedan av masken långsamt nerifrån och upp.
Hur ofta:
1 gång i veckan

lush don't look at me montalbano ansiktsmask schampokaka

Don’t Look at Me Färsk Ansiktsmask, 125 SEK

En superhärlig färsk ansiktsmask med fräsch citron, masken innehåller även malt ris så att när man sköljer av masken kan man passa på att skrubba lite för en ännu renare känsla. Jag gillar verkligen hur fräsch och ren man känner sig efteråt. Plus att färgen är ju uppiggande bara den!

Användning: Applicera med fingrarna eller en pensel i hela ansiktet eller T-zonen, vänta i 5-10 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.
Hur ofta: 1-2 gång i veckan

3. Återfukta

min hudvårdsrutin molkan

Clarins Beauty Flash Balm, 349 SEK

En uppstramande “askungekräm” som innehåller trollhassel och olivextrakt som har en uppstramande effekt, ger lyster samtidigt som algextrakt agerar vitaliserande. Bisabolol är lugnande och mjukgörande samtidigt som risstärkelse renar huden. En produkt som jag lagt till i min rutin nyligen. Men denna använder jag inte varje dag då min hy är väldigt känslig. Den har en uppstramande effekt och huden blir väldigt len och skön efteråt.

Användning: Kläm ut kräm, stor som en ärta, på fingret och applicera inifrån och ut i svepande rörelser.
Hur ofta: 1-2 gång i veckan

Eucerin UltraSENSITIVE Soothing Care, 189 SEK

Den enda krämen jag faktiskt kan använda under en längre tid. Den är fri från konserveringsmedel, parabener, paraffin, parfym, alkohol, färgämnen och emulgeringsmedel. Den luktar ingenting och gör min hy väldigt mjuk och återfuktad! Varken mer eller mindre.

Användning: Massera in 1-2 pump i hela ansiktet.
Hur ofta: Varje morgon & kväll

min hudvårdsrutin molkan
min hudvårdsrutin molkan

Använder du någon av dessa produkter i din hudvårdsrutin?

5 kommentarer

Sofia 1 maj, 2016 - 17:49

använder ingen av dem, men låter som de verkar vara bra!!

Sandra 1 maj, 2016 - 19:09

Hej!
I senaste numret av damernas värld skriver ni om en ny hårvård serie från Loreal som ska motverka fet hårbotten. Har googlat men kan inte hitta den i sverige. Vet du när den börjar säljas?

Molkan 2 maj, 2016 - 09:30

Hej Sandra! Då vi bloggare inte har något med tidningen att göra så vet jag faktiskt inte :/ Men det kan inte vara L’Oréal Paris Elvital Extraordinary Clay med pärlemoskimrande gröna förpackningar? De lanserades vecka 10 🙂

Vill man hitta lanseringnyheter är Mynewsdesk superbra!

Sandra 2 maj, 2016 - 18:47

Tack för svar! Det var de jag menade. Får titta runt i affärerna 🙂

Pernilla S 3 maj, 2016 - 19:11

Jorgobe’s peel of mask har jag, och jag gillar. Brukar köra på en scrub från Maria Åkerberg och sen peel of masken, och mina svarta porisar på näsan är då bättre 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer