Ibland gillar jag att göra såna här personlighetstest på nätet, just for fun! Ni kanske har hört talas om “four letter personality”? Inte? Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) är ett av världens mest använda personlighetstest.

Och ja, en del tror på det och en del tycker att det är bullshit. Vi är alla olika, nämen say whaat? Idag gjorde jag detta MBTI-test och det var riktigt rolig läsning. I de två testen jag gjorde blev jag typen “INFJ – The Protector” som betyder introversion, intuition, feeling, judging.

Test 1 (svenska med engelskt resultat)
Test 2 (engelska med engelskt resultat)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

“INFJs är vänliga, omtänksamma och komplexa människor. Konstnärliga och kreativa*, INFJs lever i en värld full av dolda meningar och möjligheter. Bara en procent av befolkningen är av INFJ-personlighet, vilket gör den till den ovanligaste av alla typer.

INFJs lägger mycket tid på att ha saker ordnat och planerat i den yttre världen. De lägger ned mycket energi på att planera och tänka ut bästa sättet att få saker och ting gjorda – För att sedan ständigt planera om prioriteringen i sina liv.

INFJs samarbetar med sig själva på en intuitiv grund vilket är spontant, de vet saker intuitivt utan att själva kunna berätta hur eller varför. De har ofta rätt, och vet ofta om det också. De lägger väldigt stor tillit på sina instinkter och sin intuition. Detta kan ibland bli som en konflikt mellan den yttre världen och den inre världen, vilket kan resultera i att INFJs inte är lika organiserade som andra bedömande typer brukar vara, såsom konstant rörigt skrivbord* osv.

INFJs har ett otroligt skärpt sinne för människor och situationer. De får en känsla/föraning för saker och ting, och förstår dem instinktivt. Vissa INFJs uppger att de upplevt saker av parapsykisk natur – De får starka föraningar om saker som sedan visar sig vara som de trott. Detta är något många andra personlighetstyper hånar och skrattar åt, men för en INFJ så är det bara en känsla de själva inte kan förstå sig på. INFJs är djupa, komplexa människor, som kan vara svåra att förstå sig på*. De är väldigt beskyddande av sitt inre, och delar bara med sig av de saker de vill, när de själva känner för det. Dem håller tillbaka mycket av sig själva och kan vara hemlighetsfulla.

Men en INFJ är lika varm som komplex, de håller en väldigt speciell plats i hjärtat till de personer som står dem närmast, och som kan se deras gåvor och djupa omsorg*. INFJs är ofta oroliga över andra människors känslor, och försöker alltid att undvika att såra någon. De är väldigt känsliga för konflikt, och kan inte tolerera det särskilt bra.

Eftersom en INFJ mest av allt litar på sina egna instinkter, så kan de ibland ignorera andra människors åsikter. INFJs tror att de har rätt, och det räcker. De är perfektionister som tvivlar på att de själva lever upp till sin fulla potential – De är alltid något annat de bör hålla på med för att förbättra för dem själva och andra omkring dem*. De tror på ständig utveckling, och stannar sällan upp och tittar på vad de åstadkommit. INFJs har starka värderingssystem, och behöver leva som de själva känner är rätt. De har väldigt höga förväntningar på sig själva och på andra och tror inte på att kompromissa med sina ideal. Livet är inte ofta lätt för en INFJ*, men de är kapabla till stor omsorg och personliga prestationer.”

*Story of my life.

2 kommentarer

Julia 21 april, 2013 - 11:57

Vilken kul grej! Aldrig hört talas om det, men det måste jag ju prova 🙂

Lulillan 21 april, 2013 - 12:25

Gjorde samma test som du (svenska) och fick samma resultat. Har gjort liknande test förut men jag kom inte ihåg resultatet. Det är lite kul! Det stämmer ganska bra…

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer