paj

Tillagningstid: 20+ min.

Ingredienser
Portioner: 4

  • 1 l blåbär
  • ca. 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl

SMULDEG:

  • ca. 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Skölj och rensa bären. Blanda dem med socker och mjöl.
  • Smält smöret till smuldegen. Rör ner socker och mjöl. Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.
  • Bottna en pajform med blåbären. Smula över degen. Grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.
  • Servera med marsansås, vispad grädde eller glass.

(receptet är från ICA.se, men jag har moddat om det lite)

1 kommentar
0

1 kommentar

Maria 2 augusti, 2009 - 15:01

Ser mumsigt ut. 🙂

Svara

Skriv en kommentar

ett + fem =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy