#Söndagsmasken: Acasia Recovery Mask

av Malin
458 visningar 3 Minuter läsning

Hej, hur har ni det? Jag ligger just nu i sängen och har lite post semester-depression, den här veckan gick alldeles för snabbt! Men efter en vecka med sol och bad i klorpool behövs verkligen en fuktbomb till ansiktet när man kommer tillbaka till kalla och torra luften i Sverige.

Jag har ibland problem med torra partier i ansiktet, dock har det inte varit ett problem nu när jag haft semester, men så fort jag kom hem igen så gick min hud bananas. Så både i fredags (i förebyggande syfte) och idag kör jag den storhyllade fuktmasken från Acasia Skincare.

acasia skincare recovery mask
acasia skincare recovery mask

Acasia Skincare Recovery Mask, 395 SEK

En lugnande och stärkande ansiktsmask. Lugnar blossande, reaktiv och röd hud. Acasia Skincare Recovery Mask innehåller en stor mängd mandelolja som är vårdande och lugnande, Provitamin B5 som verkar återfuktande, Humle och Tambourissa Trichophylla lugnar en blossande hud, Hyaluronsyra är ju känt för att förbättra hudens förmåga att binda fukt.

Nyponfröolja bekämpar fria radikaler, Sallatsspikblad har läkande egenskaper, A-vitamin stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion, E-vitamin som skyddar mot fria radikaler och som har föryngrande egenskaper.

På INCI står även Cetearyl Alcohol med, men bli inte avskräckta av det då detta är en fettalkohol och inte en uttorkande alkohol. Masken innehåller även Benzyl Alcohol (uttorkande) samt tillsatt parfym vilket ni vet att jag känner så där inför, men det är faktiskt inget jag har reagerat på i just den här produkten.

kicks peel-off mask spatula

Jag vill också passa på att tipsa om Kicks egna maskapplikator, Peel-Off Mask Spatula. Den är stabil och lägger på masker (inte bara Peel-Off varianten som de själva har) jämt och bra. Man slipper dessutom kladd på fingrarna!

acasia skincare recovery mask

Men vad tycker jag om sjävla masken då? Jo, det är en bra lugnande fuktmask. Konsistensen är som vilken kräm som helst, luktar behagligt och det känns bra när huden bara sörplar i sig godheterna! Efter 15 minuter har den nästan helt “försvunnit” på min hud och efteråt känns mitt ansikte så mjukt och återfuktat. Man kan även använda den som nattmask för att låta göttigheterna sjunka in riktigt rejält. Så vill du ha en riktigt go fuktmask och har 400 kr över så skulle jag verkligen rekommendera den här.

 • 8.5/10
  Effekt - 8.5/10
 • 8.1/10
  Innehåll - 8.1/10
 • 7/10
  Mängd - 7/10
 • 7.9/10
  Pris - 7.9/10
7.9/10

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer