ACASIA Skincare Hyaluronic Super Serum

av Malin
600 visningar 4 Minuter läsning

I början av året lanserade ACASIA Skincare sin efterlängtade produkt. Hyaluronic Super Serum, ett serum med fuktgivande egenskaper. Jag har äntligen börjat testat det och kan redan säga att jag tycker om det så mycket!

acasia skincare hyaluronic super serum

Hyaluronic Super Serum är ett högteknologiskt serum med bl a. tre olika format av hyaluronsyra; mikro-, makro- och tvärbunden. Vad tusan betyder det då? Jo, det är storleken och sammansättningen av ämnets molekyler. Mikro- & makro hänvisar till hur stora molekylerna är och hur långt ner i hudlagren ämnet kan ta sig. Makro HA verkar på hudytan och skyddar som ett täcke medan Mikro HA tränger längre ner mellan hudcellerna. Tvärbunden hyaluronsyra jobbar långsiktigt och passar en känslig hud. Serumet innehåller också niacinamid, vitamin C och E. Hyaluronic Super Serum finns att köpa här för 495 SEK.

Vad är Hyaluronsyra och vad gör ämnet i min hud?

Hyaluronsyra, HA (hyaluronic acid), är ingen syra i den bemärkelsen vi kanske är vana vid när det kommer till hudvård, utan en fuktbindande sockermolekyl som finns i kroppens vävnader – varav 50% i huden. Den har förmåga att binda fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt och effekten när man tillsätter extern hyaluronsyra till huden ger ett plumpat resultat. Ämnet ökar också cellaktiviteten och läkningsprocesser i huden, vilket bidrar med att den blir bättre på att stå emot fria radikaler och är ett bra skydd för hudbarriären.

Hyaluronsyreproduktionen i huden avtar med åldern och gör huden tunnare, mindre “fyllig” och rynkor blir mer framträdande. Dessutom bryter UVB-strålar ned ämnet i kroppen, så att både tillsätta hyaluronsyra genom hudvård tillsammans med SPF är din bästa vän när det kommer till anti-age.

INCI-namn att leta efter i produkter: hyaluronic acid, sodium hyaluronate, sodium hyaluronate crosspolymer och natriumhyaluronate.

hyaluronsyra
Hoppas ni gillar min lilla infografik 🙂

Visste du att du helst ska applicera hyaluronsyra på lätt fuktig hud för att få ännu bättre effekt?

ACASIA Skincare Hyaluronic Super Serum är ganska rinnig i sin konsistens, väldigt enkelt att applicera och får min hud att kännas plumpad direkt. Det lämnar ingen klistrig yta, utan sjunker in snabbt och lämnar huden härligt återfuktad. En riktig vardagshjälte för torr hud!

Här kan du läsa om en annan produkt från ACASIA Skincare som jag gillar väldigt mycket.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer