Hudvård på solsemestern

av Malin
272 visningar 6 Minuter läsning

Att byta miljö innebär också att anpassa sin hudvård. Vad tog jag med mig för hudvård när jag var på semester i sol och värme? Det ska du få reda på nu!

Jag ville mest bara njuta, vila upp mig, samla energi och låta värmen och luftfuktigheten göra sitt jobb. Förutom solskydd till kroppen, btw gjorde vi av med 3 olika solskydd varav 2 var skit och en gjorde sitt jobb (vill ni veta vilka det var? klicka på hjärtat till det här inlägget!), så hade jag en mycket sparsmakad hudvårdsnecessär.

Rengöring/Makeup Remover

hudvård utomlands solen semester lumene herkkä genle makeup remover
Lumene Herkkä [Calm] Genle Eye & Lip Makeup Remover 100 ml, 79 SEK

En kombinerad rengöring och makeupremover i gelform som är skonsam, alltså utan olja och parfym – vilket är helt i min smak. Det är antingen bara att applicera med händerna direkt på huden eller att använda den med bomullspads, den fungerar lika bra på båda sätten. Den löser upp all makeup, inklusive envisa liquid lipsticks. Den passar även dig som använder linser och innehåller 92% naturliga ingredienser.

Dag- & Nattkräm

hudvård utomlands solen semester elemis superfood day night cream
Elemis Superfood Day Cream, 739 SEK

Elemis Superfood Night Cream, 789 SEK

Nu hade jag turen att få tag på travel sizes av Elemis nya dag- & nattkräm Superfood, men hittar de inte mer än på Elemis egna hemsida… sorry för det! Men jag ville ha något som närade huden utan allt för många steg. Jag hade faktiskt inga serum eller mellansteg med mig utan ville bara ha så få steg som möjligt. Både dag- och nattkräm innehåller massor av härliga extrakt och oljor från bl a. gurka, rädisa, chia, bocktörne, broccoli, matcha, ingefära, gojibär m.m. Dessutom innehåller serien prebiotika, som enkelt förklarat är mat för goda bakterier  (probiotika) som skyddar huden och stöter bort onda bakterier.

Är man känslig för mat/krydd-doftande hudvård bör man sniffa på dessa innan man applicerar dem i blindo. Då de innehåller många “matiga” ingredienser så är det inte konstigt att de doftar lite matigt. Min sambo tyckte nämligen att jag luktade som en örtmarinerad kyckling efter jag smörjt mig med dessa 😂

hudvård utomlands solen semester acasia skincare recovery mask
Acasia Skincare Recovery Mask, 395 SEK

Denna har ni precis fått läsa om i gårdagens #söndagsmask (läs gärna inlägget för mer information), men lite kort är denna en härligt lugnande och fuktgivande mask för lite känslig, reaktiv och röd hud. Jag tänkte mest att efter en vecka i sol och badande i klorpool så behövde min hud både fukt efter det, men också i förebyggande syfte när man sen kommer tillbaka till kalla och torra Sverige.

Brun Utan Sol

hudvård utomlands solen semester james read gradual tan
James Read Gradual Tan H2O Illuminating Tan Mist Body 30/200 ml, 99/359 SEK

För att ge kroppen lite återfuktning tog jag med mig den här återfuktande misten från James Read. Den har även guldskimmer för att ge den lättmjölkiga/solkyssta huden lite mer glow. Reseförpackningar är ju så smidigt också då jag älskar att göra slut på produkter, vilket inte är ett problem på en vecka.

SPF till Ansiktet

hudvård utomlands solen semester elizabeth arden eight hour cream spf 50
Elizabeth Arden Eight Hour Cream SPF 50 PA+++, 199 SEK

I mitt lilla oplanerade mat-tema den här resan så doftar det här solskyddet också kryddigt/matigt… Det jag gillar med just det här solskyddet är för att det återfuktar i upp till 8 timmar, men känns inte kladdig, lämnar ingen vit hinna utan sjunker in i huden snabbt. Jag har inte blivit bränd eller ens känt något i närheten med denna.

Innehåller den cykliska silikonen Cyclopentasiloxane, så det här solskyddet rekommenderas inte för dig som undviker dessa.

After Sun

hudvård utomlands solen semester the body shop aloe vera multi-use gel
The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel Face & Body, 195 SEK

Oavsett om man råkar bränna sig eller bara vill kyla ned kroppen efter en dag i solen är en Aloe Vera-gel alltid skönt att ha med sig. Det kan t o m. vara najs att slänga in den i kylen. Den här gelen är faktiskt en av de bättre jag testat då den sjunker in i huden snabbt utan att lämna någon kladdig hinna. Aloe Vera är en välkänd gammal läkeväxt som används både invärtes och utvärtes. På huden kan den användas för lindrande av smärta med snabbare läkning och mindre ärrvävnad vid sårig och brännskadad hud.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer