paj

Tillagningstid: 20+ min.

Ingredienser
Portioner: 4

  • 1 l blåbär
  • ca. 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl

SMULDEG:

  • ca. 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Skölj och rensa bären. Blanda dem med socker och mjöl.
  • Smält smöret till smuldegen. Rör ner socker och mjöl. Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.
  • Bottna en pajform med blåbären. Smula över degen. Grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.
  • Servera med marsansås, vispad grädde eller glass.

(receptet är från ICA.se, men jag har moddat om det lite)

1 kommentar

Maria 2 augusti, 2009 - 15:01

Ser mumsigt ut. 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer