paj

Tillagningstid: 20+ min.

Ingredienser
Portioner: 4

  • 1 l blåbär
  • ca. 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl

SMULDEG:

  • ca. 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Skölj och rensa bären. Blanda dem med socker och mjöl.
  • Smält smöret till smuldegen. Rör ner socker och mjöl. Rör tills det blivit en deg. Låt svalna något.
  • Bottna en pajform med blåbären. Smula över degen. Grädda pajen 15-20 minuter i ugnen.
  • Servera med marsansås, vispad grädde eller glass.

(receptet är från ICA.se, men jag har moddat om det lite)

You May Also Like

1 kommentar

Svara

Ser mumsigt ut. 🙂

Kommentera

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska uppgifter *

arton + 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.