Aj aj mitt ansikte, Lumene LÄHDE Arctic Dew

av Malin
2,1k visningar 3 Minuter läsning

I Rom presenterades det lite nyheter från Lumene, bland annat LÄHDE Arctic Dew Serum, ett serum med rent källvatten, björksav och röda alger.

lumene lähde arctic dew serum
Lumene LÄHDE Arctic Dew Quenching Aqua Serum, 229 SEK

Ett återfuktande serum som du, enligt Lumene, kan använda både dag och natt. Ingredienserna ska behålla med hudens egna fukt.

Eftersom mitt C-vitaminserum från Klairs nu sjunger på sista versen tänkte jag att jag skulle testa det här. Fukt och bevarandet av fukt är viktigt för mig på hösten då det börjar bli kallt ute och huden slår bakut. Jag kikade igenom ingredienslistan som egentligen ser bra ut.. förutom att jag la märke till inte mindre än 6 olika doftingredienser. Why Lumene, why?

Jag är känslig mot parfymämnen i hudvård och blev lite avskräckt även om de ligger längst ned i INCI-listan. Jag gick dock emot min magkänsla och applicerade serumet på ansiktet på kvällen efter rengöring. Jag hade inte lagt till något annat till min hudvårdsrutin förutom detta serum.

Mitt ansikte brann! Till bevis på detta sparade jag ner min Instastory-bild där jag visade hur mitt ansikte såg ut någon minut efter applicering. Alltså jag skämtar inte. Det sved så mycket att jag var tvungen att tvätta bort det. Tråkigt men sant.

lumene lähde arctic dew serum

I övrigt innehåller produkten väldigt bra ingredienser som; Björksav, Glycerin, Betain, Hyaluronsyra och många fler fuktgivande och fuktbindande ingredienser. Förutom Fenyletylalkohol som kan vara irriterande för ögon och hud. Men inget annat som står ut liksom.

Nu vet jag inte vad det var jag reagerade på, men jag brukar inte reagera så här kraftigt oavsett. Jag använder Retinol på kvällen som jag hade applicerat innan. Så jag vet inte om det var en kombination av Arctic Dew och det. Eller kan man vara allergisk mot björksav? Jag är ju allergisk mot björkpollen.

Som jag och Ida/Spindelsven diskuterade på Instagram efter hon sett mitt ansikte så känner jag att det som irriterar mig mest är inte att jag fått reaktioner på min hud, utan för andra konsumenter som kanske vill börja med hudvård och inte är lika nördiga med att kolla upp ingredienser och tycker att Lumene känns bra och är tillgängligt. Hur ska de veta vad detta beror på om de mot förmodan också skulle få reaktioner?

Varför envisas man med att ha parfym i hudvård? Det behövs inte! Jag struntar i om det luktar gott eller inte, jag vill att produkten ska fungera, och jag tror att många håller med mig. Punkt. Var snälla mot era konsumenter och tänk på effekten av produkten snarare än “att den ska lukta gott”. Jag är verkligen för budgethudvård, för det finns bra produkter som inte kostar skjortan. Men här har inte riktigt blivit rätt.

5 kommentarer

Elmira 2 november, 2017 - 10:23

Aj, aj, aj! Inte kul! Jag har inte varit med om något liknande, men efter några dagars applicering av The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, började mitt ansikte att flagna när jag sedan hade på min nattolja. Har du varit med om detta vid användning av någon produkt? När huden börjar flagna, är det ett tecken på att produkten är för intensiv för mig hud? Tacksam för svar! Kram

Malin 2 november, 2017 - 18:03

Hmm, jag har inte hört om någon som börjat flagna av just Niacinamide. Jag vågar inte säga något, men använder du andra typer av syror eller produkter i din hudvårdsrutin som inte går ihop med pH-värdet i Niacinamide-produkten så kan det vara kombinationen. Jag har också fått lära mig att man inte ska använda Niacinamide tillsammans med C-vitamin. Vill du ha snabba svar angående kombinationer eller vissa substanser så chatta med eller ring till Skincity.se, de finns nästan där dygnet runt!

Kram

Elmira 3 november, 2017 - 20:30

Samtidigt som denna produkt har jag också använt ett serum från Kiehls och en olja från Clinique, men tror inte de innehåller C-vitamin. Okej, tack för tipsen, ska kolla med Skincity!

Tess 9 november, 2017 - 09:35

Skulle du kunna göra ett inlägg med hudvårdsprodukter som passar oss som är känsliga och reagerar på parfym? Vore så bra!!

Malin 9 november, 2017 - 15:52

Absolut! Jag tillhör ju den gruppen så det skulle jag kunna ordna

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer