6-8 portioner

Ingredienser

1 Aubergine
1-2 Squash
6-7 Champinjoner
1 pkt Bacon
2 dl Vispgrädde
2 dl Créme Fraiche: Paprika & Chili
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 pkt Riven ost

Salt
Peppar

Vill man inte ha Cremé fraichen pga att det är socker i kan man skippa den och ta 4dl vispgrädde istället. Och är du vegeterian kan du bara ta bort baconet.

Gör så här

Sätt ugnen på på 200°C. Smöra en ugnsform. Strimla löken. Skär auberginen, squashen och champinjonerna i skivor. Klipp/skär baconet till mindre bitar. Blanda créme fraichen och grädden i en bunke, salta och peppra och pressa i vitlöken.

Stek upp grönsakerna lätt i en panna så att allt vatten försvinner. Häll sedan ned grönsakerna och baconet i ugnsformen. Häll på grädd-blandningen och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen i ungefär 60 min, när ytan får fin färg brukar jag lägga över ugnsfolie för att den inte ska bli bränd.

Servera med fetaost och avokado eller något annat gott!

9 kommentarer

♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥ 5 januari, 2011 - 22:48

Mums, kommer testa!

Svara
Caroline Dahlén 5 januari, 2011 - 23:43

såg verkligen riktigt gott ut, ska jag absolut testa!

Svara
tuvi 6 januari, 2011 - 02:38

den där ska testas snarast, ser yummie ut!

Svara
Sandra 6 januari, 2011 - 06:26

Låter underbart gott!

Svara
Kristina 6 januari, 2011 - 09:46

Men mums!! Detta ska jag absolut testa!

Svara
Linn 6 januari, 2011 - 10:12

åh så gott det ser ut!

Svara
Anki 6 januari, 2011 - 12:54

Ser kanon gott ut. Mums…

Svara
Mamsing 6 januari, 2011 - 14:00

Vad gott – kom hem till mamma och laga…

Svara
Kristina 6 mars, 2011 - 22:09

ÅÅÅHHHH vad gott det var!!! Rekomenderas, absolut dagen efter att den stått och gottat till sig en dag.. aaaaw, sååå gött!

Svara

Skriv en kommentar

4 × fyra =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy