Receptet är taget från Tasteline och de blev fantastiskt goda!

Ingredienser

Till ca. 16 stycken medelstora / 8 stycken stora

4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 gram mörk choklad

Frosting

100 gram mjukt smör
500 gram florsocker (ett paket)
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe, starkt

Tillagning

Muffins

  • Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
  • Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget.
    Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
  • Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
    (vill man ha lite chokladbitar i så hacka inte chokladen så noga)
  • Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting

  • Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
  • Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att
    krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
  • Klart att spritsa på dina cupcakes!
2 kommentarer
0

2 kommentarer

Malin 29 december, 2011 - 19:49

aaaaa-nomnom-nooomnoooom! 😀 skicka hit!

Svara
Mammi 31 december, 2011 - 09:32

Supergoda

Svara

Skriv en kommentar

två × 5 =

*Genom att kommentera detta inlägg accepterar du att dina uppgifter sparas och hanteras av molkan.se.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy