L’Oréal Paris lanserade ”hudens törstsläckare” Hydra Genius Aloe Water för några veckor sedan. En gel-liknande lösning med Aloe Vera och Hyaluronsyra som dragplåster.


Produkten kommer i 3 olika utföranden och redan här ser jag ett problem. Förutom på den yttre kartongförpackningen står det inte vilken flaska som är till vilken hudtyp. Nu kanske man inte köper alla tre på samma gång – men om man är flera i bostaden med olika hudtyper då? Eller om man är som jag, glömsk.

Beroende på vilket utförande du vill ha innehåller de lite olika ingredienser som skiljer dem åt, den för torr och känslig hy innehåller t ex. paraffin, kaliumhydroxid och extra mycket silikon. Ögonen går i kors av alla fancy ord. Ni ser alla INCI-listor nedan.

l'oréal paris hydra genius aloe waterL’Oréal Paris Hydra Genius Aloe Water – Dry & Sensitive skin, 129 SEK

l'oréal paris hydra genius aloe water L’Oréal Paris Hydra Genius Aloe Water – Normal to Dry skin, 129 SEK

l'oréal paris hydra genius aloe water L’Oréal Paris Hydra Genius Aloe Water – Normal & Combination skin, 129 SEK

l'oréal paris hydra genius aloe waterDry/sensitive, Normal/dry, Normal/combination

Alla tre produkter innehåller alkohol (uttorkande), diverse olika tillsatta parfymämnen (kan vara allergiframkallande), blått färgämne (onödigt) och palmolja (tillfälligt skyddande, men kan också vara tilltäppande för porerna). Jag kan också tillägga att alkoholen ligger som andra, tredje och femte ingrediens i de olika varianterna, vilket känns när man applicerar produkten, det både luktar alkohol och det svider i mitt ansikte. Dessutom är de starkt parfymerade och även om doften är härlig blir det för mycket. Både alkohol och parfym är två ämnen jag är känslig för. Hilde har skrivit ett inlägg om alkohol i hudvård om ni vill läsa på lite om det. Ett bra och matnyttigt inlägg.

Vad som är viktigt att säga är att det finns Aloe Vera och Hyaluronsyra i produkterna och ligger i övre halvan av INCI-listan. Några pluspoäng där.

Alltså förlåt L’Oréal.. men ni kan bättre! Hydra genius, I think not.

4

Written By

Malin

http://molkan.se
29-årig fotograf som lever för skönhet och smink. Här skriver jag om nyheter, recenserar produkter och visar mina sminkningar.
Leave a Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 19 =