L’Oréal Paris lanserade “hudens törstsläckare” Hydra Genius Aloe Water för några veckor sedan. En gel-liknande lösning med Aloe Vera och Hyaluronsyra som dragplåster.


Produkten kommer i 3 olika utföranden och redan här ser jag ett problem. Förutom på den yttre kartongförpackningen står det inte vilken flaska som är till vilken hudtyp. Nu kanske man inte köper alla tre på samma gång – men om man är flera i bostaden med olika hudtyper då? Eller om man är som jag, glömsk.

Beroende på vilket utförande du vill ha innehåller de lite olika ingredienser som skiljer dem åt, den för torr och känslig hy innehåller t ex. paraffin, kaliumhydroxid och extra mycket silikon. Ögonen går i kors av alla fancy ord. Ni ser alla INCI-listor nedan.

l'oréal paris hydra genius aloe water

l'oréal paris hydra genius aloe waterDry/sensitive, Normal/dry, Normal/combination

Jag tycker

Alla tre produkter innehåller alkohol (uttorkande), diverse olika tillsatta parfymämnen (kan vara allergiframkallande), blått färgämne (onödigt) och palmolja (tillfälligt skyddande, men kan också vara tilltäppande för porerna). Beroende på vilket utförande man köper är de lite olika i konsistensen, någon är lite tjockare och fastare än de andra, annars har de en geléig blöt konsistens.

Jag kan också tillägga att alkoholen ligger som andra, tredje och femte ingrediens i de olika varianterna, vilket känns när man applicerar produkten, det både luktar alkohol och det svider i mitt ansikte. Dessutom är de starkt parfymerade och även om doften är härlig blir det för mycket. Både alkohol och parfym är två ämnen jag är känslig för. Hilde har skrivit ett inlägg om alkohol i hudvård om ni vill läsa på lite om det. Ett bra och matnyttigt inlägg.

Vad som är viktigt att säga är att det finns Aloe Vera och Hyaluronsyra i produkterna och ligger i övre halvan av INCI-listan. Några pluspoäng där. De luktar väldigt gott, men det är ingen hudvårdsprodukt. Slösa inga pengar på detta reklamjippo!

Alltså förlåt L’Oréal.. men ni kan bättre! Hydra genius, I think not.

5

3 Comments
Sandra 2 juli, 2017 at 21:05 Reply

Har varit så sugen på denna, inte längre! Har du nåt tips på liknande för samma peng? Som är bra?

Malin 3 juli, 2017 at 05:59 Reply

Tyvärr inte för samma peng, det är svårt att få till bra hudvård till låga priser om man inte vill ha just alkohol och tillsatt parfym :/ Men kika på Apotekets egna produkter, det är de jag vågar rekommendera i samma prisklass.

Annars måste jag få tipsa om https://skincity.se/sv/water-drench-serum eller https://skincity.se/sv/serum-moist-

Puss <3

Sandra 6 juli, 2017 at 07:15 Reply

Åh tack! Har varit sugen på Skin City, då jag använder mig av “ganska” dyra produkter från Clinique. Så vi får la se, lite roligare nu när du jobbar där får jag säga :) Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + två =