Leegeehaam Grow Hyal B5 – Härligt hyaluronsyreserum!

av Malin
1,5k visningar 3 Minuter läsning

Hyaluronsyra är en av mina favoritingredienser trots att jag har kombinerad hy och jag har nu testat Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule. Är det en hit eller miss?

leegeehaam grow hyal b5 ampoule
Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule, 339 SEK

Leegeehaam bytte 2019 namn till Dr. Ceuracle. I dagsläget (2019-08-12) hittar jag inte produkten alls att köpa längre. Uppdaterar inlägget om jag hittar produkten i framtiden.

Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule är ett multifunktionellt serum med fem olika typer av hyaluronsyra (Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Ascorbyl Propyl Hyaluronate, Hydroxypropyl Trimonium Hyaluronate och Sodium Hyaluronate) tillsammans med bl a. Niacinamide, Pro Vitamin B5 (Panthenol) extrakt från Dioscorea Japonica, Kava, Sallatspikblad, Ginseng, Vaniljorkidé, Oliver, Magnolia Alba, Kardemumma, Stinktagetes samt Fermenterat Jästextrakt och C-Vitamin. Hela INCI-listan.

Kombinationen av de fem olika hyaluronsyretyperna ska återfukta både på hudytan, men också djupare ner. Panthenol har reparerande egenskaper och stärker hudbarriären samtidigt som det är fuktbevarande och håller då talgproduktionen i schack. Jag skulle säga att Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule passar de flesta hudtyper, från torr till kombinerad- och även lite känslig eftersom det inte finns några tillsatta parfymämnen, dock kan vissa växtextrakt också trigga känslig hud. Men jag ska tillägga att jag inte är någon hudterapeut, så är du osäker – prata med någon som kan!

leegeehaam grow hyal b5 ampoule

Jag fotade Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule i början av maj och började använda det direkt efteråt, sedan dess har jag använt det ungefär varje dag fram till att det blev så varmt då jag varvat med min lata sommarrutin, men har som sagt använt det både morgon och kväll till och från. Det jag gillar med det är just att det återfuktar på djupet och länge, samt att Hyaluronsyran tillsammans med Panthenol och Niacinamide håller min hud i balans.

Konsistensen är ganska tjock och gelig, men sjunker in snabbt – men kan kännas lite klibbig en stund. Dock gör detta mig ingenting. Jag har även gillat att klappa in lite efter min hudvårdsrutin om jag ska gå utan smink, för det ger en fin “gwang”. Trots att det varit så varmt ute den här sommaren och jag har svettats så har jag inte känt mig så fet och glansig som jag brukar, men heller inte torr eller stram – utan alldeles så där svenskt lagom återfuktad när jag använt det.

Nu är det nästan slut. Det är ett stort tecken för mig att jag har gillat en produkt eftersom jag testar så mycket, annars kan vissa produkter stå halvtomma och till slut slänger jag dem – men jag har verkligen kärat ner mig i Leegeehaams produkter och detta är definitivt en av favoriterna! Jag kommer absolut köpa det här serumet igen. Gillar det verkligen så mycket.

Dessutom är jag sugen på att testa Hope-serien från LGH – var jag klämde på produkterna på jobbet härom dagen och jäklar vilka härliga konsistenser! Vill ni att jag testar och skriver om serien här på bloggen? ♥ Klicka på hjärtat under det här inlägget så vet jag.

Har du testat något från Leegeehaam?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer