#Söndagsmasken: KICKS Beauty Vitamin C Sheet Mask

av Malin
309 visningar 4 Minuter läsning

Ni har väl inte missat att butikskedjan KICKS erbjuder både smink och hudvård under sitt eget märke KICKS Beauty? I våras var jag på pressvisning och jag har ju redan visat smink och Brun-utan-sol här på bloggen – men nu är det dags att kika på en av deras egna arkmasker!

Sorry för ett sent inlägg idag, men vi har haft sån åska och blixtnedslag så jag har varken kunnat ladda datorn eller haft routern inkopplad då huset inte har någon åskledare.

kicks beauty vitamin c sheet mask
kicks beauty vitamin c sheet mask
KICKS Beauty Vitamin C Sheet Mask, 59 SEK

En arkmask med exfolierande BHA, lystergivande C-vitamin och växtextrakt som både har lugnande och fuktgivande egenskaper i bio-cellulosa som är ett geléliknande material.

Maskens serum innehåller Vatten, Glycerin, Panthenol (Pro Vitamin B5), Allatoin, Betaine Salicylate (BHA), Magnesium Ascorbyl Phosphate (C-vitaminsderivat) extrakt från Kamomill, Portlak, Kungsmynta, Sallatsspikblad, Japansk ädelcypress, Vitpil, Buskpion, fermenterat Lactobacillus- och sojaböneexktrakt, Kassiakanel och Praktfrossört samt stabiliseringsmedel osv. Sist i listan hittar vi ytterst lite tillsatt parfym, men det varken något jag känner på huden eller känner doften av heller. INCI-lista.

kicks beauty vitamin c sheet mask

KICKS Beauty Vitamin C Sheet Mask är en tunn och följsam mask som känns skön att ha på sig och eftersom den är så tunn sitter den väldigt bra på huden och glider inte runt – utan sitter där den sitter. Angående passformen är ögonhålen för små så att jag antingen fick masken stram över näsan eller fick masken i yttre ögonvrån och munhålet väldigt stort, men det är ganska vanligt förekommande när det kommer till mig och arkmasker. Men det finns lite att jobba på angående passformen där.

Innehållet i masken känns bra eftersom serumet både har en lätt exfolierande effekt med BHA (OBS! Glöm inte SPF efteråt om du använder syror – året runt!), antioxidanter och återfuktande ingredienser och jag tycker att min hud ser jämnare och klarare ut efteråt, samt att det finns massor med serum kvar i förpackningen som både räcker till ansikte och armar. Huden känns i balans och härligt återfuktad och inte stram eller uttorkad.

Jag har verkligen börjat gilla cellulosamasker mer än andra material då de knappt känns på huden, sitter bra och är mer elastiska så man inte känner sig som en mumie. Till en början tyckte jag det var lite jobbigt eftersom de kan kännas lite “slemmiga” liksom, tur att man kan ändra sig.

Summa summarum så gillar jag verkligen den här masken och kommer att köpa på mig ett par till, samt att jag är sugen på att testa KICKS 5 andra arkmasker (Firming & Plumping, Age Defence, Moisture, Nourishing, Anti Stress) och se om de är lika bra!

KICKS Beauty Vitamin C Sheet Mask
 • 8.8/10
  Effekt - 8.8/10
 • 8.9/10
  Innehåll - 8.9/10
 • 10/10
  Mängd - 10/10
 • 7.5/10
  Passform - 7.5/10
 • 9/10
  Pris - 9/10

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer