Pixi Double Cleanse m.m.

av Malin
130 visningar 5 Minuter läsning

Tur att man har lite inlägg i utkast, för nu jag har åkt på något halsrelaterat skit igen.. Så trött på att ha ont i halsen! Men här kommer lite hudvårdsgodis från Pixi som jag köpte i London.

molkan london 2018

När sambon och jag var i London under påsk så svängde vi in på Carnaby Street på väg hem till hotellet. Där hittade jag Pixi by Petra’s flagship-butik och var tvungen att gå in. Har länge velat köpa produkter från dem, men det har bara inte blivit av.

pixi by petra caroline hirons double cleansepixi by petra caroline hirons double cleanse
Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse, 379 SEK

Jag är antagligen sist på bollen gällande den här produkten, men ja ni vet… ibland kommer man inte till skott! Som många av er redan vet samarbetade Pixi och hudvårdsexperten Caroline Hirons och tog fram en rengöringsprodukt för sk. “dubbelrengöing”. Double cleanse innehåller två olika rengöingsprodukter; en solid rengöringsolja och en rengöringskräm.

Första steget i dubbelrengöing är med olja, den solida oljan värms upp och “aktiveras” när den kommer i kontakt med huden. Olja avlägsnar smink, hudvård, fett och “smuts”, om man nu använder sånt, annars är det bara en härlig oljerengöring. Innehåller Vitamin E som skyddar, kamomill som mjukgör och jättenattljusolja som lugnar.

Andra steget är ofta en vattenbaserad rengöring, här i form av en rengöringskräm. En lätt och fluffig kräm som tar bort eventuella rester från oljerengöringen. Innehåller bl a. Vitamin C och Arginin som främjar kollagen- och elastinproduktionen. Krämen är behaglig och lättjobbad.

Jag gillar verkligen den här produkten vid första användning och har använt den så ofta jag känt att jag behövt på kvällarna! Det jag dock reagerade på var när jag öppnade produkten första gången var att det var en stor luftbubbla i krämen och när jag slätade ut den nådde krämen knappt halvvägs upp. Kanske jag fått ett måndagsexemplar? Grymt tråkigt i alla fall. Men i övrigt är det absolut inget fel på produkten. Krämen är ju den produkt som kommer ta slut först i vilket fall – så att få mindre produkt än vad jag förväntat mig var snopet.

pixi by petra vitamin wakeup mist
Pixi Vitamin Wakeup Mist, 249 SEK

Som våg har jag enorm beslutsångest, men det jag visste var att jag ville köpa en av deras ansiktsmister. Så jag sniffade på dem i butiken och valet föll på Vitamin Wakeup Mist, en fuktmist med apelsinblomma, extrakt från citrusfrukter, lavendel och arginin för att ge huden en vitaminboost.

Misten innehåller som sagt extrakt från apelsinblomma, glycerin, allantoin, hyaluronsyra (Sodium Hyaluronate), lavendel, citrusoljor-/extrakt men också citronsyra och niacinamide som milt exfolierar huden och ger en jämn hudton.

Jag älskar verkligen den här misten!  Lite kraftig spray och kanske inte lika fin mist som jag skulle vilja ha från munstycket, så man måste hålla den en bit från – men den doftar så gott och ger mig verkligen en mental energiboost.

pixi by petra glow mud mask
Pixi Glow Mud Mask, 279 SEK (30ml)

På köpet fick jag också en liten tester av Glow Mud Mask, en lermask som innehåller bl a. kaolin-, bentonitlera och havssalt som rengör och absorberar olja medan ginseng och aloe vera lugnar och balanserar tillsammans med squalane, jojobaolja, humle-, stor kardborre-, rosmarin- och salviaextrakt. Innehåller även lite lite citronsyra som exfolierar.

Den här har jag ännu inte testat, men jag ser fram emot att testa den här då ingrediensinnehållet känns helt i min smak. Både att den ska absorbera olja, men också återfukta och lugna på samma gång.

.

Har du testat någon av dessa produkter från Pixi? Det vore kul att höra vad du tycker!

Vad tycker ni om bilderna i inlägget förresten? De är tagna med nya kameran ♥

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer