Molkans BUS-guide

av Malin
32 visningar 8 Minuter läsning

Sommaren har precis börjat även att vi snart är inne i juli… Som vi alla vet har ju vädret inte varit det roligaste någonstans i vårat avlånga land och är du som jag och vill fuska till dig lite glöd till huden utan sol?

Men är du vilse i djungeln av alla produkter? Vilken är rätt för just dig? Här har jag samlat ihop lite produkter som jag testat. För vem känner sig inte lite extra fräsch med en solkysst hy?

Brun-utan-sol – Kropp

bus self tanning rutin st. teopez vita liberala l'oréal the body shop

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse Dark är en grönbaserad BUS i mousseform som är enkel att jobba in i huden och blir jämn. Ger en djup och härlig färg. Den här moussen är tungviktaren i skaran av produkter och denna använder jag när jag verkligen vill skapa en dramatisk förändring i min hudton. Se till att huden är ordentligt exfolierad och återfuktad innan du använder denna typ av produkt.  Recension av St. Tropez-produkter med före- och efterbilder hittar du här!

Vita Liberata Extra Rich Silken Tinted Self Tan är en färgad BUS-kräm som återfuktar och ger färg på samma gång som varar i upp till 7 dagar. Detta är en superenkel produkt som är som vilken kroppslotion som helst och är enkel att få jämn. Jag brukar faktiskt använda en appliceringshandske till denna typ av produkt också vilket gör det hela busenkelt 😉 Detta är också en produkt som är perfekt för dig som vill slippa att smörja in kroppen innan, för denna produkt fixar det också!

Vita Liberata Luxury Tan pHenomenal 4-7 Day Tinted Tan Mist Super Dark är precis som St. Tropez-moussen, en grönbaserad BUS-produkt som ger mycket färg. Skillnaden är att detta är en spray istället för en mousse, men fungerar precis lika bra! Ett par spray på appliceringshandsken för vardera kroppsdel och jobba in med cirkelrörelser för bästa resultat. Ger en jämn och fin brun färg. Precis som med de flesta brun-utan-sol-produkter så är det viktigt att exfoliera huden för bästa resultat, men här behöver du heller inte återfukta med en lotion innan – vilket jag uppskattar då jag är en väldigt lat människa.

Underhåll / Tillfällig kosmetisk effekt

bus self tanning rutin st. teopez vita liberala l'oréal the body shop

Vita Liberata Capture the Light Opaque Illuminating Skin Finish är som en BB cream för kroppen. Produkten finns i tre nyanser; Buttermilk – för den allra ljusaste hyn som hjälper till att dölja rodnader och blemmor, Latte Light – för dig som vill ha en solkysst look, Latte – För dig som önskar en lite djupare bronzig look. Samtidigt som produkten täcker ojämnheter ger den också ett superhärligt glow till huden. Torkar relativt snabbt och personligen har jag inte haft problem med att den färgar av sig på kläder. Kan användas på ben, armar, dekolletage & i ansiktet. Och som bonus innehåller den SPF 25.

St. Tropez Self Tan Luxury Dry Oil är en lyxig torrolja med skimmer och doft av citrongräs som också är en produkt som ger färg och bygger upp brännan gradvis och håller huden återfuktad. Detta är en riktig favorit att använda på benen då jag oftast inte blir så brun där samtidigt som att skimret bidrar till ett fint glow. Torkar snabbt och sjunker in fint i huden och färgar inte av sig.

The Body Shop Honey Bronze™ Tinted Leg Mist är en geléliknande produkt som tillfälligt ska ge en gyllenbrun färg till benen, detta helt utan skimmer för dig som föredrar det. Gelén är enkel att smörja in i huden och torkar in helt i huden och färgar varken av sig eller kladdar. Tyvärr kan denna lägga sig lite i mina torra partier på benen och framhäver också en del hårsäckar vilket inte är så attraktivt. Men den ger en fin brun tint till huden.

L’Oréal Paris Sublime Bronze Summer Legs BB Cream är precis som det låter, en BB cream för benen. Detta är budgetvarianten av Vita Liberatas Capture The Light, men det är tyvärr så att man får vad man betalar för och denna produkt är verkligen bara temporär och känns tyvärr ganska billig over all. Färgen är ganska stark orange så man behöver verkligen inte mycket mer än en ärta för att smörja in ett ben. Den känns däremot väldigt återfuktande och ger en intryck av , vilket också leder till att den torkar väldigt långsamt och färgar tyvärr av sig om man kommer emot något eller tar sig på benen. Rekommenderas till mörkare kläder.

Brun-utan-sol – Ansikte

bus self tanning rutin st. teopez vita liberala l'oréal the body shop

Vita Liberata Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan Gel Face (slutsåld/gått ur sortiment), alt. St Tropez Self Tan Bronzing Lotion Face är en BUS-kräm för ansiktet. Formulan är precis som Extra Riche för kroppen, men är framtagen för en skonsam process i ansiktet. De mattande bronzing-pärlorna är utmärkta för fetare hud vilket är ett stort plus för mig, för jag kan ibland känna att man blir väldigt flottig och glansig av BUS-produkter i ansiktet. Och precis som de andra produkterna från Vita Liberata doftar de inte speciellt mycket som andra BUS-produkter gör.

Vita Liberata Luxury Tan Self Tanning Night Moisture Mask är en av nyheterna som vi fick presenterade för oss i våras. Det är alltså en ansiktsmask som man använder under natten och bygger gradvis upp en fin solkysst glöd till ansiktet samtidigt som att den ger intensiv återfuktning. Du finner ekologiska solrosfrön som innehåller vitamin A, C och D för avslappning och skydd, medan tokoferol skyddar mot fria radikaler.

The Body Shop Honey Bronze™ Tinted Face Gel (utgått ur sortiment) L’Oréal Paris Fresh Self-Tanning Gel är en geléliknande kräm som ger direkt, men tillfälligt resultat. Den ger dig som inte vill ha något smink, men ändå vill ha en solkysst glöd till ansiktet, en hint av färg – kanske för en dag på stranden eller en tur på havet? På mig blir den lite glansig på huden, men ger annars en väldigt fin färg som varken kladdar eller färgar av sig.

Vita Liberata Trystal Minerals Self Tanning Bronzing Minerals är ett matt bronzingpuder med BUS-effekt, hur coolt är inte det? Använder du detta oljefria puder med mikroniserade kristaller får du inte bara en omedelbar bronzigt resultat, utan bygger också upp en långvarig effekt. Den fungerar även över både dagkräm och foundation.

brun utan sol guide bus self tanning st. teopez vita liberala l'oréal the body shop

TRE SNABBA FRÅGOR OM BUS

1. Hur fungerar BUS?
– De flesta BUS-produkter innehåller DHA (dihyrdrocy-aceton) som reagerar det med de proteiner som finns på det översta lagret av döda hudceller till att producera melanin, som är pigmenten vi ser som bruna.

2. Skyddar BUS mot solen?
– Nej, oftast inte. Står det inte att produkten innehåller SPF så skyddar den inte mot solens UV-strålar. Satsa istället på en grym solkräm med hög SPF (30, 50 eller högre) för att skydda huden!

3. Kan man sola när man har BUS?
– Ja, man kan sola när man använder brun utan sol och det påverkar inte resultatet. Men om du solar innan din BUS reagerat klart med huden så producerar din hud 180 procent fler fria radikaler, som är instabila molekyler som skadar hudcellerna och kan potentiellt leda till hudcancer, än den hade gjort utan insmorningen. Så vänta hellre de 8 timmar till det arbetat klart. Ett bra tips är att applicera BUS precis innan du går och lägger dig, för du ska ju få din skönhetssömn på 8 timmar ändå?

0 kommentar

Vilken solskyddsprodukt ska jag välja? Molkans SPF-guide | molkan.se 21 april, 2018 - 16:19

[…] jag rekommendera Brun-utan-sol för att slippa utsätta huden för den härliga men strålningen. Jag har gjort en BUS-guide för dig om vill läsa om […]

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer