Även att jag älskar skräckfilm året runt är det något speciellt att se en skräckis under sena sommarnätter med svalkande iste (smoothie för er hälsofreaks) i hand och en skön filt att kunna gömma sig under när det blir för läskigt.

Jag tänkte därför tipsa er om mina absoluta favoriter som jag tycker att ni ska spana in. Nya som gamla, miljondollarproduktion som lågbudget – here we go!


Identity är en mystisk thriller från 2003. Ett våldsamt regnoväder tvingar tio främlingar, alla med varsin hemlighet, att söka skydd på ett nedgånget och isolerat motell. Medan stormen härjar tar skräcken över i huset när en efter en av resenärerna mördas. För att överleva måste de tillsammans avslöja hemligheten som tvingat ihop dem.


Madhouse är en riktig psykologisk skräckis från 2004. Den unge läkarstudenten Clark Stevens gör sin praktik på ett omodernt och förfallet sinnessjukhus. Plötsligt blir två anställda mördade i källaren. Det finns inga bevis och ingen misstänkt, men djupt nere i mörkret i cell 44 finns nyckeln till mordgåtan och den förtappade pojkens identitet.


Huset vid vägens ände är en svensk skräckis från 2003. Fyra konststuderande ungdomar åker iväg tillsammans för att göra sina slutprojekt till skolan. De har hyrt en stuga långt ute i skogen för att kunna ägna sig helt åt skapandet. Men de har knappt kommit dit förrän konstiga saker börjar att hända. Någonting har väntat på dem.


Rosemary’s Baby är en riktig kultklassiker från 1967. Rosemary och Guy flyttar in i sin drömvåning i New York. Rosemary upptäcker att hon är gravid samtidigt som hon börjar drömma märkliga drömmar. Drömmarna känns kusligt verkliga och hon börjar misstänka att hon är offer för en djävulsk komplott.


The Fourth Kind är en spännande Sci Fi-skräckis från 2009. En stad i Alaska har sett oförklarliga försvinnande under en tidsperiod på över 40 år och det finns beskyllningar på att regeringen sopar undan alla spåren.


Chakushin Ari/One Missed Call är en typisk japansk skräckfilm från 2003 och har även två uppföljare och en amerikansk re-make. Historien börjar oskyldigt nog med att Yumi och hennes vänner byter mobilnummer med en ny vän på en restaurang. Kort därefter börjar vännens telefon ringa med en okänd ringsignal. När de kollar mobilsvaret så hör vännen sin egen röst men vad som sägs är konstigt, om inte kryptiskt. Om det inte vore nog med det så visar det sig att meddelandet är daterat två dagar in i framtiden, och så börjar det…


Stigmata är en ockult thriller från 1999. En ung flicka börjar plötsligt blöda ur händer och fötter precis på samma ställen som korsfäste Jesus. Vatikanens utredare tar sig an henne och det märkliga fallet samtidigt som en korrupt kardinal gör allt för tysta dem.


Secret Window är en psykologisk thriller från 2004 baserad på “Hemligt fönster, hemlig trädgård” av Stephen King. Mort Rainey är en framgångsrik författare. En dag dyker en man som kallar sig John Shooter upp och anklagar honom för att ha kopierat en av hans berättelser. Mort är övertygad om att allt kommer att ordna sig så fort han får tag på det originalmanus som visar att han skrev boken först.


Låt den rätte komma in är en vacker vampyrskräckis baserad på boken med samma namn av John Ajvide Lindqvist. Blackeberg 1982, Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Men Eli är inte som andra…

8 kommentarer

Beautybylinda 29 juni, 2014 - 23:03

Åh älskar skräckisar 🙂 Håller helt med dig, det är nåt särskilt med att kolla på dom sena sommarnätter 🙂
Jag älskar gamla klassiker som nightmare on elmstreet. Rose red är inte fullt så gammal men den är också en favorit 🙂

Malin 29 juni, 2014 - 23:04

Åh, jag gillar dem med 😀 Kunde dock inte ta med allt för många, men min skräcklista är lång 😉

P 4 juli, 2014 - 14:10

Event Horizon är en favorit. Dessutom är ALLA filmer med Jason bäst. Och alla filmer med spindlar. Och alla Resident Evil-filmerna. Och alla Aliens-filmerna. Och… och… och… 🙂

Malin 4 juli, 2014 - 14:11

Åh jag gillar Event Horizon också! Sci-Fi skräck har blivit min favoritgenere på senare tid 🙂

eleonoree 30 juni, 2014 - 06:01

Är det verkligen helt nödvändigt att du lägger upp så att man ser hela bilden på klippet? Jag uppskattar inte direkt att bli skrämd och jag hatar skräckfilmer så att du lägger upp klick på rätt otäcka scener där en del av det otäckaste syns direkt är jävligt dåligt. Lägg upp länkarna om du absolut måste eller skriv bara vilka du gillar. FFS… Tänk lite.

Malin 30 juni, 2014 - 11:23

Hej Eleonoree,
Jag brukar lägga upp mina inlägg så som jag tycker att de blir snyggast. Jag valde faktiskt klippen så att Thumbnail-bilderna inte skulle innehålla läskiga scener eller avslöja för mycket.

Vill du följa min blogg men slippa saker du inte vill se, följ den via Feedly eller Bloglovin. Då är det enkelt att välja bort vad man vill se och inte.

Både jag och min pojkvän har nu tittat på bilderna i klippen igen för att kolla och Vi tycker inte att någon av bilderna är läskiga.

eleonoree 30 juni, 2014 - 18:17

Hej! Ledsen att jag var rätt otrevlig, är superlättskrämd av mig och hade knappt sovit. Så förlåt. De sa mer om mig än vad de gjorde om dig. Hoppas att du inte tog illa vid dig. Jag älskar din blogg, keep up the good work!

Emilie 30 juni, 2014 - 22:15

Nu har jag ju inte din förkärlek för skräckfilm direkt 😉 Du har fått jättefint här inne förresten <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer