molkan skönhetsblogg Maybelline SuperStay Better Skin Flawless Finish Foundation recension

Information: Maybellines senaste tillskott i foundationväg heter SuperStay Better Skin Foundation och har funnits ute i butikerna ett tag. Den utlovar bland annat bättre hud med hjälp av en kombination utav vitamin B5 och sepitonic M3 (magnesium, koppar och zink) som återfuktar och fyller ut hyn. Innehåller också Actyl C som ska hjälpa till på lång sikt, antioxidanter som ökar cellförnyelsen och som dessutom jämnar ut ojämn hudton och trötthetstecken. Finns i sex nyanser; 05 Light Beige, 10 Ivory, 21 Nude, 30 Sand, 32 Golden, 40 Fawn.

molkan skönhetsblogg Maybelline SuperStay Better Skin Flawless Finish Foundation recension

molkan skönhetsblogg Maybelline SuperStay Better Skin Flawless Finish Foundation recension

Jag tycker: För det första, som många andra också påpekat, är att nyanserna och tillhörande namn känns helt off. I mina ögon ser Ivory mörkare ut än både Nude och Sand. Ivory känns till en början ganska neutral i undertonen – men ger i från sig en hemsk orange ton när den hamnar på huden. Allmänt tycker jag att alla har lite för mycket pigment. Det är väldigt mycket, både rosa och orangea undertoner (?). Ingen nyans är speciellt ljus och passar mig knappt. Jag har även spanat in den allra ljusaste nyansen Light Beige, här har Jennifer visat hur den ser ut på huden, även den är rosa i undertonen.

Den är ganska lättapplicerad, men man får vara väldigt sparsam med produkt då jag har haft lite problem när den torkat, då med små korvar av foundationsom släpper om jag applicerat för mycket – det har jag aldrig varit med om förut. Är jag noga med appliceringen ser det helt okej ut, men den täcker inte speciellt bra då jag inte kan applicera så mycket. Tyvärr tycker jag att den har misslyckats på alla de punkter där det egentligen inte får misslyckas.. Även med primer under (har testat med flera olika) tycker jag att min T-zon ändå blir glansig efter någon timme eller två. Allt som allt har den tyvärr inte fungerat på mig.

+ SPF20

– Känns kakig på huden
– Framhäver torra partier
– Lägger sig i små fina linjer
– Håller inte speciellt länge
– Konstiga nyanser

Täckning Låg till medel
Rekommenderas till ?

Maybelline SuperStay Better Skin Flawless Finish Foundation finns att köpa på t ex. eleven.se för 129 SEK.

1/5

.

4 kommentarer

Little Miss Consumer 16 maj, 2014 - 21:09

Känner dessutom att typ ALLA mina porer syns tusen gånger mer än utan foundation!

Malin 16 maj, 2014 - 22:12

Måste hålla med om det också!

Sara 17 maj, 2014 - 19:08

Skulle du kunna tipsa om en riktigt ljus foundation med rosa underton och bra täckning? Är jätteblek året om och hittar ingen som funkar..
Blir även glansig i t-zonen väldigt snabbt, och undrar om du har något tips? Har testat olika primers men ingen funkar speciellt bra på min hud.

Malin 17 maj, 2014 - 19:18

Har du testat IsaDora Wake Up Make-up Foundation? Den ljusaste nyansen heter 00 Fair och är väldigt ljus (ganska neutral i undertonen). Annars rekommenderar jag Clarins Ever Matte Foundation eller glominerals Luxe Liquid Foundation, har dock inte jättekoll på färgerna där… Men det är enklaste är att testa färgerna i butik om du har möjlighet. De tre är mina favoritfoundations som håller för min kombinerade hy, blir också lätt glansig i T-zonen.

Ett tips är också att ha ett bra setting-puder för att det ska sitta ordentligt 🙂 Mina rekommendationer är Apolosophy Powder (som köps på Apotek Hjärtat) eller MAC Mineralize Skinfinish Natural.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer