Jag rekommenderar en högupplöst bild för att du ska kunna se vad du gör. (Detta rekommenderas inte för små mobilbilder.. men det är ju upp till dig). Och detta är guider över hur jag gör, jag vet att det finns olika tillvägagångssätt, men detta är hur jag gör.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Det är jobbigt (speciellt på en blogg) att få alla bilder att smälta in utan att behöva ändra dem om man byter bakgrundsfärg på bloggen. Då får man sitta och ändra bakgrundsfärgen eller bakgrundsbilden för varje gång. Jag har kommit på ett sätt att lösa det problemet (helt själv faktiskt).

——————————————————————————————-

1. Gör en bild (t ex. denna på Robert Pattinson jag precis satte ihop). Man börjar med en vit eller den färgen man har som bakgrund på bloggen/hemsidan/whatever.

1-genomskinlig-bakgr

2. Högerklicka på bakgrundslagret (background) och klicka på “Delete” (Troligtvis “Radera” på svenska).

2-genomskinlig-bakgr

3. Då ska det se ut ungefär så här:

3-genomskinlig-bakgr

4. Gå upp i menyn och klicka på “Save as…” och spara din bild först som en .PSD-fil. (Det är alltid bra att spara bilder i photoshops egna format då man kan gå in i den filen och ändra saker om man vill, jag sparar alltid mina bilder två gånger. En som .PSD och en som .PNG). Sedan klickar du på “Save for Web & Devices…” (“Spara för webben” på svenska).

4

5. Innan du klickar på den stora “Save” (respektive “Spara” på svenska) så måste du se till att “Transparency” (Troligtvis “genomskinlighet” eller dyl på svenska) är ibockad och att du sparar i filformatet PNG-24. Spara, sedan är det klart! Ladda upp bilden på din blogg.. eller var som (förutom på bilddagboken där det inte fungerar).

5

9 kommentarer

Lucia 2 mars, 2009 - 09:53

sv: jag vet hur det kan vara. jag var sjukskriven i flera år och kunde verkligen inte sova. jag somnade när alla andra gick upp ungefär.

Sara~Candis 2 mars, 2009 - 23:05

Sv, hmm men de blir fel eftersom just bakgrunden i headern är vit?! Även om man sparar som png så blir den vit. Vet du hur man ordnar det?? 🙂

maritta 10 april, 2009 - 20:30

Är photoshop gratis? Varifrån kan man få den?

Lina 21 november, 2009 - 20:20

tack 🙂 va duktig du är!

Inga 28 april, 2010 - 18:30

i vilket program gör du om bilden ? 🙂
Annars allt bra ?
KRAM

jonna* 6 augusti, 2010 - 18:20

det funkar ju inte:s kan du inte beskriva lite mer detaljerat?

Molly 7 augusti, 2010 - 00:34

Jonna: Det har fungerat för alla andra. Du måste spara bilden i .PNG, annars fungerar det inte.
Det står steg för steg hur du ska göra. Fungerar inte det så vet jag inte. Jag har beskrivit så detaljerat som det går. Titta på bilderna!

Matilda G 10 december, 2010 - 18:22

Heej, om man gör så som du visar, kan man använda bilden som header då oxå utan att det blir en vit bakgrund?

Svara gärna till min blogg så jag ser svaret ^^

Lina 18 december, 2010 - 13:10

Hej jätte fin blogg verkligen. Tänkte prova de här med en genomskinlig bakgrund och de fungerade till viss del. De ändå som blev fel var att pixlaena blev utsträckta. Vet du vad jag har gjort för fel? Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer