Jag rekommenderar en högupplöst bild för att du ska kunna se vad du gör. (Detta rekommenderas inte för små mobilbilder.. men det är ju upp till dig). Och detta är guider över hur jag gör, jag vet att det finns olika tillvägagångssätt, men detta är hur jag gör.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

15

1. Börja med att öppna den bild du vill göra om. Kopiera bilden till ett nytt lager genom att dra bakgrundsbilden (background) till den lilla ikonen som är inringad längst ner till höger.

23

2. Så gör du sedan de översta lagret (där pilen pekar) svartvitt. Det gör du genom att gå in på “Image > Adjustments > Desaturate”.

33

3. När du har ett lager svartvitt skapar du en lagermask. Det gör du genom klicka på den lilla ikonen som är inringad. Det kallas “layer mask” på engelska.

43

4. Sedan ska du få det understa lagret att lysa igenom det svartvita. Det gör du genom att ha lagermasken markerad (nu räcker det inte med att bara ha själva lagret markerat utan du måste markera den vita rutan sk. lagermasken). Sedan ser du till att ha en passande pensel för att måla bort det svartvita just där du vill ha färgen.

Se även till att färgerna i paletten är vit undertill och svart ovanför. Eftersom man inte kan måla vitt på vitt eller svart på svart (det händer inte så mycket då).

Efter du har kollat alla detta är det bara att börja måla.

53

5. Måla tills du känner att du är nöjd.

Om du råkar hamna utanför att vill jämna till kanterna kan du trycka “X” på ditt tangentbord för att “sudda” bort det som blivit fel. Knappen X är ett snabbkommando för att byta färger i paletten. När du “suddar” målar du vitt. Ungefär.. Svårt att förklara när man är trött, förlåt.

dsc_0089

Så här blev mitt resultat efter lite ytterligare pill.

6 kommentarer

madde 27 december, 2008 - 22:53

nej jag har vart mer inne på LGn faktiskt 😀 men de flesta av mina kompisar tycker att jag ska köpa en annan dator ändå men jag vet inte haha, så svårt när det finns så många att välja mellan.

men tack för att du sa till 🙂

madde 28 december, 2008 - 11:09

ja det är juh ett plus om man vet vad exakt man ska ha datorn till.. man ser som sagt inte så mkt på en 8 tummare men en 15 är för stort om ja ska ha med den till skolan och så haha.. en typ 13 skulle vara perfekt, då ser man bra samtidigt som den inte är föör stor. 🙂

JULIA 25 januari, 2009 - 15:15

tack, nu börjar jag äntligen förstå mig lite på ps =)

Maria 20 maj, 2009 - 14:29

Hej! tack för en superbra beskrivning av hur man gör! Jag är ite så bra på photoshop, men nu blve jag riktigt nöjd. kika gärna in resultatet av din guide på min blogg=)

Ha det bra! /Maria

Jennifer 15 september, 2009 - 11:01

Hejsan!
Jag har suttit i flera dagar nu och försökt med detta men det funkar inte. När jag gör det blir inte första lagret ens svart.
Vad gör jag för fel? Vore tacksam om du ville hjälpa mig.
MVH/Jennifer

Zandra 29 oktober, 2009 - 22:25

Jag får inte färgen att lysa igenom.. Vad för fel kan jag möjligen göra?

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer