3 hudvårdstips när du är sjuk!

av Malin
666 visningar 3 Minuter läsning

Jag som är lite av en expert på att vara förkyld har med självklarhet hittat några metoder som får min hy att inte gå bananas när jag är sjuk. Under en förkylning blir man lätt uttorkad genom febersvettningar och noll aptit, men huden behöver inte ta stryk för det…


3 grymma hudvårdstips när du är sjuk!

3 hudvårdstips när du är sjuk vätskaVÄTSKA

Jag vet hur jobbigt det är att ens andas om man är riktigt förkyld, men att dricka mycket gör mer än vad du tror. Det hjälper kroppen att återhämta sig snabbare, samt att din hud inte blir så där torr och knastrig. Spetsa gärna vattnet med frukt & bär för extra vitaminer och antioxidanter. Lime och citron är mina favoriter.

3 hudvårdstips när du är sjuk smörjSMÖRJ

Är man förkyld är risken stor att man snyter sig en del, då kan en skyddande kräm hjälpa dig att undvika torr och spricka kring näsa och mun. Jag använder mig av Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm som är min räddare i nöden. Ett vattenfritt balm som endast lägger sig ovanpå huden, bildar en skyddande barriär och låser in fukten. Jag smörjer mig flera gånger om dagen de första dagarna och det hjälper mot röd, svidande och torr hud där jag annars brukar se ut som en orm som ömsar skinn. Det finns givetvis liknande klimatkrämer, men det här är min favorit.

3 hudvårdstips när du är sjuk ansiktsmaskANSIKTSMASKER

Återfuktande ansiktsmasker är guld när man är sjuk! Det är inte bara otroligt skönt, utan ger din hud extra näring och fukt när den behöver det som mest. Mask på burk eller en sheet mask, välj själv. Du kommer antagligen att känna dig lite piggare och definitivt återfuktad. Sensai Cellular Performance Hydrachange Mask, The Body Shop Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask och Acasia Skincare Lift me Up Sheet Mask är bra törstsläckare!

.

Vad är dina bästa hudvårdstips när man är sjuk?

2 kommentarer

Nicolina viklund 5 april, 2017 - 19:00

Alltså för det första: du tar så snygga bilder att jag SMÄLLER AV! Jag blir så jäkla inspirerad av din blogg att det är helt sjukt! Jag är sjukt dålig på att ta hand om min hud när jag är sjuk. Det borde ju vara ett ypperligt tillfälle att boosta huden med massa fukt då man sällan har smink när man är sjuk, men för min del brukar allt rörande hudvård hamna på hyllan då jag är sjuk… :/

Jag ska förresten ge mig på att köpa krämen från Eucerin, haha kanske räddar mina äckliga röda näsvingar när man är i snytstadiet.

Malin 5 april, 2017 - 19:17

Tack så jättemycket fina du, det betyder jättemycket ❤️
Jag har varit dålig på att ta hand om huden fram tills bara något år sedan när jag insåg att allt blir så mycket bättre med bra hud. Det är skitjobbigt om man har feber och så – jag låg mina första två sjukdagar i fosterställning, men så fort jag började må lite bättre så jag kunde sitta upp så åkte det på en ansiktsmask direkt.

Jag rekommenderar den verkligen för såna ändamål! Fungerar även bra på själv-/torrsprickor på händer, eller som läppbalsam, ja… you name it! En del har den t o m. som highlighter på kindbenen när de vill se lite piggare ut när de inte har smink.

Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer