Nya primers från Lumene

av Malin
1 113 visningar

Lumene är ett märke som ligger varmt om hjärtat, de har 9/10 gånger både bra och prisvärd hudvård, som ni t ex. kan läsa om här, men också så många favoriter när det kommer till smink.

Jag älskar t ex. deras CC Cream och Instant Glow Skin Tint för en lättare bas med lyster och deras Blur Foundation för en sammetslen och medeltäckande finish. Deras Eyeshadow Primer är så bra och deras mascaror var bland mina favoritmascaror innan jag började blogga.

lumene primer

Fyra nya primers tillsammans med en ny concealer och ett settingspray, kommer att skriva om de två senare, lanserades för ungefär en månad sedan. Idag tänkte jag att vi skulle kika lite på tre av de primers som lanserats. Alla primers kostar 149 SEK /st.

lumene primer
Blur / Natural Glow / CC

Gemensamt för alla primers är att de är silikonbaserade, med mer eller mindre silikonig känsla. Och enda jag kan påpeka, som jag nämnt tidigare om en annan produkt, är att de innehåller Mica. Det är jättesvårt som konsument att veta var Mican kommer i från. Önskar verkligen mer transparens hos företag när det kommer till problematiska ingredienser. Jag har även skrivit en post om detta på Instagram om du vill läsa mer.

lumene cc color correcting primer

CC Color Correcting Primer är en mycket fast primer vars främsta egenskap är att “sudda ut” små skavanker och fina linjer och hjälper till att få sminket att sitta kvar hela dagen. Innehåller bland annat hyaluronsyra och lingon för återfuktning och jämna ut hudtonen. Passar alla hudtyper.

Jag har inte riktigt kommit överens med den här primern. Den är väldigt silikonig i konsistensen och nästan lite grynig. Som jag hoppas att ni kan se på bilden blir finishen mer matt/sammet än de andra. Och tyvärr korvar den sig när den torkat oavsett vad jag använt/inte använt innan. Vet inte om jag fått ett måndagsexemplar eller om den helt enkelt inte funkar för mig. Tror jag har testat allt, att ta mycket mindre produkt än vad jag brukar, att skaka flaskan och blanda, att värma den mellan fingrarna, att dutta osv. Jag tänkte att den skulle fungera bra eftersom jag har oljig/kombinerad hy, men tyvärr. Dessutom innehåller den Cyclopenta- & cyclohexasiloxane som är cykliska silikoner som varken är bra för miljön och kan vara hormonstörande för kroppen. Denna är tyvärr inget för mig.

lumene natural glow primer

Natural Glow Moisturizing & Illuminating Primer är en ganska krämig primer och lösare än de andra två i konsistensen. Primerns främsta funktion, förutom att hjälpa sminket att sitta fint hela dagen, är att återfukta och ge lyster till huden. Primern innehåller återfuktande arktiskt källvatten, utslätande ekologisk nordisk björksav och lystergivande nordiska hjortron som återfuktar, slätar ut och ger lyster åt huden tillsammans med ljusreflekterande pigment som ger extra lyster. Passas bäst normal till torr hy. 100 % vegansk.

Inte helt otippat har det här blivit min nya favoritprimer. Den ger verkligen så mycket återfuktning och lyster och håller mitt smink superfint hela dagen. Jag vet inte om det är att jag börjar bli äldre, trots att jag har oljig/kombinerad hy, som min hud kanske börjar bli mer åt det normala/yttorra hållet eller vad det är. Sminket kakar sig inte eller spricker under dagen, utan den ger mig absolut finast resultat.

lumene blur primer

Blur Longwear Primer är en primer med fuktgivande arktiskt källvatten och vårdande ljung. Primerns fokus är att både jämna ut hudstrukturen och med hjälp av en innovativ blurringteknik tonar den optiskt ut ojämnheter. Primern är oparfymerad, ska passa alla hudtyper och 100% vegansk.

Jag skulle kalla den här primern ett mellanting mellan Natural Glow och CC. Den är medelfast i konsistensen, känns kanske mer krämig än silikonig. Ger en utjämnande effekt samtidigt som att den känns återfuktande. Jag gillar den här både om jag ska använda en lite mer täckande foundation, men också en lättare BB- eller CC Cream.

Den fjärde primern heter Matte Oil-Control Primer, men den har jag inte testat. Kan dock tänka mig att den liknar CC-primen i konsistens och finish. Den ska hålla dig matt och innehåller balanserande arktiskt älggräs och fuktgivande arktiskt källvatten, hjälper till att minimera porer och oönskad glans genast och under en längre tid*. Perfekt för normal till blandad hy. * Kliniskt test, in vivo, n=21, Polen 2020.

Har du testat någon av Lumenes nya primers?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy