Jag har blivit besatt

av Malin
116 visningar

…av växter! Alltså HUR mysigt? Jag har aldrig haft gröna fingrar och alltid dödat mina växter, men nu har modersinstinkten tagit över och från ingenstans frodas de som aldrig förr.

Som ni ser gillar jag bara helt gröna växter (fredskallan som jag haft sen jag flyttade hemifrån har inte blommat sedan jag köpte den) och resten av dem fick jag av päronen för bara någon månad sen – och de har väl inte riktigt anpassat sig till klimatet här än, men jag räknar inte med att de ska blomma. Har precis också fått en palettbladsstickling från svägerskan som jag är jätteglad över. Det börjar dock bli lite dåligt med plats för fler växter, så jag har beställt ett blombord och köpt snöre som jag ska knyta lite amplar av. Hade gärna velat bygga någon form av hylla till köksfönstret också så jag får upp fler sticklingar och växter.

Och ja, jag vet att jag har lite skador på min påfågelsblad… det var redan där när jag köpte den då jag “räddade” den från jobbet innan jag slutade. Men jag ska testa att plantera om den så får vi se om den blir gladare.

Mina favoriter har länge varit mina Monsteror, men jag tror att min nya Pilspetsranka och den svarta basilikan kan ha tagit över förstaplatsen nu, så fina! Dessutom har jag äntligen sått lite utomhus och köpt lite utomhusväxter till min lilla “pallkrage”, som egentligen är en gammal potatislåda, som jag gillar att pyssla med. I lördags byggde vi även en liten konstruktion med fiberväv så att de förhoppningsvis ska överleva.

Finns det fler växtgäris här? Har ni någon favoritblomma hemma?

1 kommentar

Emma 25 maj, 2020 - 18:17

Jag blir mera och mera besatt av växter! Alltså det är ju så roligt att följa med!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy