My Skin Track UV – Smart hudhälsa med La Roche-Posay

av Malin
254 visningar 5 Minuter läsning

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan skrev om framtidens skönhet? Som ett uppföljande inlägg till det vill jag idag informera er om något så jäkla häftigt… nämligen My Skin Track UV från La Roche-Posay.

la roche-posay my skin track uv

La Roche-Posay har i samarbete med L’Oréal tagit fram My Skin Track UV, en batterilös sensor som mäter UV-strålning, luftföroreningar, luftfuktighet och pollenhalter för att du ännu smartare och bättre ska kunna förbättra din hudhälsa. Du får också produktrekommendationer från La Roche-Posay genom datan som sensorn plockar upp.

Du scannar av sensorn på morgonen, och på kvällen genom appen (iTunes/Google Play) för att få reda på hur klimatet är just där du är och sedan har du på dig sensorn någonstans på kroppen, förslagsvis med den tillhörande metallklämman för att sätta fast den i ett halsband, kragen på din tröja eller skjorta eller på ditt klock- eller smyckesarmband. Sensorn känner då av hur mycket UV-strålning du får under dagen, luftfuktighetsnivå och pollenindex och varnar dig för miljöförändringar och påminner dig om att scanna.

Jag blev så besviken när jag först fick hem den och insåg att min telefon var för gammal för att koppla ihop med den p g a. apples restriktioner med NFC-sensorn på de äldre modellerna. Tro mig att jag nästan googlade mig blodig för att kunna fixa detta, men jag är inte så teknisk så jag löste problemet med att köpa en ny telefon. Okej, det var inte endast bara därför, utan det är mycket som inte funkat nu på sista tiden. Och batteriet är ett skämt. Så det var droppen liksom.

Men jag undrar varför inte denna produkt inte kom upp i min research till mitt andra inlägg? Jaja, det kanske blir ännu mer spännande nu eftersom jag inte har skrivit om den samt att jag faktiskt finns här i Sverige OCH att jag kan testa produkten. Finns det fler skönhets- & technerds där ute? Har du testat? Eller kommer du att testa?

Jag hade ju egentligen velat skriva det här inlägget när jag hade testat My Skin Track UV i 14 dagar, men det här får bli ett introcucerande inlägg och så får jag återkomma när min nya telefon har kommit och jag har använt den för en liten recension. Hur låter det?

La Roche-Posay My Skin Track UV finns endast att köpa hos Apple och kostar 679 SEK. Och om du mot förmodan skulle vilja veta mer om sensorn och dess teknik kan du kika på La Roche-Posay’s hemsida.

la roche-posay effaclar spot scan

Något jag också upptäckte när jag läste om My Skin Track UV var att La Roche-Posay också utvecklat My Skin Track pH och Effaclar Spot Scan. My Skin Track pH är som ett plåster du sätter på kroppen som mäter hudens pH genom svetten som kommer ut från dina porer. Effaclar Spot Scan finns ute och är ett verktyg baserat på tusentals bilder av hud som ger en analys av din hud baserat på artificiell intelligens. Allt detta genom kameran på din smartphone!

Är det bara jag som tycker att det här är så häftigt?

1 kommentar

Johanna 4 augusti, 2019 - 22:25

Nej vad spännande! Så nyfiken på hur de går se. Älskar sånt här!!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer