KICKS Festival Collection

av Malin
278 visningar

Sommar, festivalernas säsong… Helt ärligt är jag ingen festivalperson, ogillar både stora folksamlingar, fulla människor som kissar överallt och höga ljud. Jag har blivit mer eller mindre pensionär här. Men bara för det ogillar jag inte smink inspirerat av den här härliga tiden på året!

Jag har varit på två festivaler i hela mitt liv. Ena festivalen var Hultsfred 2008 när mitt dåvarande favoritband The Donnas, Serj Tankian (sångaren i SOAD), Rage Against The Machine och The Hives spelade, samt Sonisphere-festivalen som var året därpå, då spelade Metallica, men jag fick gå därifrån för att jag fick migrän. Så duktig är jag på att gå på festival.

“Rolig” anekdot: Jag tappade en av mina skor under de första minutrarna av Serj-spelningen på Hultsfredsfestivalen – men hittade den 100 meter bort då vi fick vänta på att alla hade lämnat scenområdet. Den var för evigt alltid skitigare och gråare än den andra skon. Hade superångest över att behöva ringa hem till mamma och säga att jag tappat bort en sko. Dessutom träffade så många konstiga människor vid vårt camp och jag vågar inte berätta ens hälften av alla konstiga saker som hände. Hade jag fått gå tillbaka hade jag valt året innan då bl a. Mando Diao, Korn, Amy Winehouse, Pet Shop Boys, 50 Cent och Ozzy Osbourne spelade. Men det är lätt att vara efterklok.

Nu, 10 år senare ska jag och sambon nog på Visfestival och kolla på en artist. Det är det jag orkar med. Nog om festivaler, nu till smink!

kicks festival collection

KICKS Festival Collection är en limiterad kollektion inspirerad av sommarens alla festivaler och gnistrande kristaller (jag bara antar att de syftar på romantiserade festivalen Coachella?, för jag tänker då mer på ölburkar och kisslukt). I samma veva lanserade KICKS också en Skin Protecting Primer. Vi kommer att kika på alla dessa produkter idag!

kicks festival collection

KICKS Festival Collection Eyeshadow Palette, 279 SEK

Paletten innehåller 10 stycken ögonskuggor i matta, skimriga och metallic-nyanser. 9 stycken varma, bruna och guldiga nyanser samt en mörk turkos-ish? i en palett som ska representera sommaren och färgglada festivaler. Hmm, här tycker jag faktiskt att KICKS kunde ha krämat på med lite mer färg. Jag förstår att den ska vara “för alla” och användbar även efter sommaren. Men har de inte redan gjort 2 stycken ganska neutrala paletter? Förutom att nyanserna är en fail för mig så är formulan riktigt bra. Skuggorna presterar bra och håller över förväntan. I övrigt, en jättefin neutral palett – men jag hade mer velat se dessa typer av nyanser i en höstpalett kanske.

kicks festival collection

KICKS Festival Collection Face Jewellery, 69 SEK

Ingen festival utan bling! Här har vi självhäftande dekorationsstenar för att hotta upp sminkningen. Dessa har jag tyvärr inte använt än då jag inte fått tillfälle att använda dem än, men de är verkligen så fina och jag hoppas verkligen att de håller när jag väl använder dem. Om man kikar på KICKS Instagram så har man kunnat se massor av bilder på dem in action!

KICKS Festival Collection Highlighter – Trippin, 149 SEK

KICKS beskriver den här highlightern som en “universell highlighter som är lätt att applicera” och jag kan bara hålla med! Den här är verkligen så fin. En highlighter i en ljus champangenyans som bara ger en fin lyster och är inte glittrig. I och för sig hade det inte gjort mig något om den hade varit glittrig då det kanske passar in i festivaltemat, men det är verkligen en perfekt glowig highlighter till ett bra pris! Vissa säger att den t o m. kan jämföras med Anastasias Amrezy.

KICKS Festival Collection Brushes, 119-179 SEK

Kollektionens kronjuveler är definitivt borstarna! I KICKS Festival Collection finns 3 stycken borstar, Powder Brush, Cheek Brush och Large Eyeshadow Blending Brush. Borststråna är mjuka och fluffiga i syntethår med fantastiska handtag (i plast) som liknar rosa jadesten. Borstarna känns välgjorda och genomtänkta och presterar väldigt fint! Jag gillar faktiskt att använda puderborsten till rouge för att få ett skirt och jämt resultat. Jag kan bara hoppas att de lanserar fler borstar i det här utförandet i en egen borstkollektion!

kicks protecting primer

KICKS Skin Protecting Primer, 179 SEK

I samma veva som festivalkollektionen lanserade de även Skin Protecting Primer, en vattenbaserad primer som ska skydda huden från blått ljus (det ljus som finns i våra skärmar) och miljöföroreningar. Formulan är lätt och känns inte på huden mer än att huden känns slätare tack vare silikoner (dimethicone och polysilicone-11).

Tyvärr har jag två stora problem med den här primern; för det första så är det väldigt mycket tillsatt parfym i, den luktar som toarent – ni vet den där fräna citrusdoften. Det är inget jag vill ha i ansiktet. För det andra är Alcohol Denat fjärde ingrediensen i produkten. Min hud kan bli väldigt torr och irriterad av just dessa typer av uttorkande alkoholer. Dock innehåller primern även väldigt många fuktbevarande- & givande, skyddande ingredienser (glycerin, ecotin, ethylhexylglycerin och hyaluronsyra) så utan att ha vetenskaplig utbildning vill jag tro att de ingredienserna kanske kan dämpa alkoholens uttorkande egenskaper. Dock är det ju svårt att säga eftersom jag inte vet hur den är formulerad. Ni vet.. man lär sig nya saker varje dag.

Jag skulle så gärna vilja vara med i ett labb nån gång och fråga massor av nördiga frågor till forskare och om komponerandet och sammansättning av ingredienser och produkter. DRÖM!

kicks festival collection

Alltså, allt som allt är KICKS Festival Collection en fin kollektion (exklusive primern). Det jag är besviken på är nyanserna i ögonskuggspaletten även om den faktiskt presterar bra! Älskar borstarna, ansiktssmyckena och highlightern. Är du sugen på produkterna skulle jag slå till nu innan de tar slut, för det är en limiterad upplaga.

Har du testat någon av produkterna?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy