#Söndagsmasken: Codage Moisturizing Mask

av Malin
825 visningar

Fukt är verkligen nyckelordet just nu. Kallare väder betyder ofta yttorr hud. Mitt bästa tips är att lägga en fuktmask då och då, t o m. över natten! Codage är ett märke som jag gillar men inte nämner så mycket – mest för att jag tycker att det är för dyrt för det man får. Det finns märken som är precis lika bra för en mindre peng.

codage moisturizing mask söndagsmasken

Codage Moisturizing Mask, 409-479 SEK

En rik och närande mask som återfuktar och piggar upp huden. Masken innehåller både växtbaserade oljor och vaxer tillsammans med exfolierande enzymer som skonsamt peelar huden.

Codage Moisturizing Mask innehåller bland annat återfuktande glycerin, sheasmör, baobabolja, derivat från palmolja, dimethicone, jojoba-estrar, vaxer från Acacia Decurrens och solros samt hyaluronsyra. I övrigt innehåller den sånt som behövs för att det ska bli en kräm så som stabiliserings- och emulgeringsmedel för att den ska hålla ihop. INCI.

codage moisturizing mask söndagsmasken

Masken är tjock och krämig och känns verkligen rik och en perfekt mask nu när det börjar bli kallt ute. Den funkar även som en härlig sovmask om man vill vakna upp mjuk och återfuktad. Vill bara påminna om att ha ett örngott som man inte är speciellt rädd om då det blir kladdigt – och har du långt hår kan du behöva sätta upp det om du inte vill vakna med kladd i håret.

När det kommer till konsistens och effekt har jag verkligen inget att klaga på. Jag gillar den! Jag rekommenderar att värma upp den mellan fingrarna innan applicering då den är rätt fast och blir då enklare att sprida ut i ansiktet. En maskborste funkar inte alls för mig här.

Gällande ingredienserna har jag heller inte så mycket att invända. Det är ganska många ingredienser.. Men jag är ingen kemist, så jag vet inte vad man hade kunnat ha i istället för att korta ned listan? Och som jag nämner i början av inlägget så gillar jag oftast Codage produkter, men jag tycker att det är för dyra för det man får. Missförstå mig rätt, jag gillar verkligen den här masken – men jag rekommenderar hellre Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask som ger samma känsla och resultat!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy