Basnyheter från KICKS Beauty

av Malin
694 visningar

I veckan gjorde jag min första insats på IGTV där jag testar sminknyheter KICKS Beauty. Spana gärna in dessa 3 stycken á 10 min-videor om du vill se en first impression och produkterna in action!

kicks beauty bas nyheter 2018

KICKS Beauty Primer Spray, 159 SEK

Primer Spray är, precis vad det låter som, en primer i sprayform för att förbereda huden innan smink. Innehåller mest vatten, men också propylenglykol, parfym, barkextrakt från silkesträd, glycerin, maniokextrakt och Candida Saitoana (svamp)-extrakt.

Sprayen är lätt och näst intill doftlös, aningens att den har en liten fräsch doft. Efter ett första försök gillar jag den. Sjävla misten är fint fördelad. Jag ska testa den som primer under några dagar när man faktiskt går utanför dörren för att verkligen sätta den på prov.

KICKS Beauty Setting Spray, 159 SEK

Du är säkert inte obekant med termen setting spray eller setting mist och KICKS Beauty Setting Spray är i princip samma sak som Primer Spray – fast efter makeupen för ta bort den eventuellt pudriga looken och fixera sminket för att det ska hålla längre. Här har vi en liknande produktlista med skillnaden att extrakten från Silkesträd och Candida Saitoana.

Här hittar vi istället ethylhexyl palmitate som är en blandning av fettalkohol och palmitinsyra. Det används ofta istället för silikon och fungerar som  en mjukgörare och texturförstärkare.

Tyvärr fick jag direkt avsmak för den här då den för mig luktar som toaspray. Men jag kommer inte kunna använda den här p g a. lukten…  Dock är mitt luktsinne som inte riktigt är som andras. Ett superbra exempel på detta var när läppstift som lanserades i början av året fick mig att vilja kräkas pga. kattkiss-lukt, de skulle tydligen dofta passionsfukt. Vet inte om jag är extra känslig eller om jag har fel på doftsinnet.


Helt ärligt skulle man kunna använda Primer Spray till båda ändamålen och jag tror att det skulle fungera lika bra. Men jag ska som sagt ge den lite att bita i nästa vecka när det är pressvecka så ska vi nog se vad den går för!

kicks beauty bas nyheter 2018

KICKS Beauty Lasting Full Coverage, 199 SEK

En lätt men fulltäckande foundation med SPF 15 som ger en semimatt finish. Formulan är ganska rinnig, men inte vattnig – utan väldigt krämig och lätt att blanda ut på huden och ska passa alla hudtyper. Den känns verkligen ingenting på huden vilket känns viktigt för mig för att det ska vara bekvämt hela dagen. Med mitt favoritpuder sitter den snyggt en hel dag, ingen separation eller kakig känsla. INCI.

KICKS Beauty Perfecting Base, 199 SEK

En lätt- till medeltäckande foundation med SPF 15 som ger en semimatt finish. De här är en perfekt vardagsfoundation som inte känns och är lätt att använda och blanda ut. Formulan är lite fastare och “kladdigare” i jämförelse med Lasting Full Coverage – men jag gillar det när det kommer till lite mindre täckande foundations då det känns som att den blir mer jämn och inte lägger sig i torra partier. INCI.


Jag tycker att det är svårt att gå igenom ingredienslistorna i foundations eftersom det ofta är så många. Men i båda foundations innehåller olika typer av silikoner som foundations brukar, dock inga cykliska silikoner vilket är 👌🏻 Ingen alkohol eller tillsatt parfym. Båda foundations innehåller också hyaluronsyra som håller huden återfuktad. Jag har testat båda foundations i nummer 02.

kicks beauty bas nyheter 2018

Allt som allt gillar jag verkligen produkterna efter ett par användningar, förutom setting sprayen! Kan också rekommendera att KICKS just nu har 20% rabatt på sina egna basprodukter om man nu vill testa nyheterna till ett reducerat pris!

Har du sett KICKS nyheter? Har du spanat in något?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy