Garnier SkinActive Tissue Masks

av Malin
174 visningar

I mitten av Oktober lanserar Garnier lite hudvårdsnyheter, närmare bestämt ansiktsmasker. Idag tänkte jag att vi skulle kika på arkmaskerna.

Maskerna verkar dock redan ha lanserats på bland annat Lyko och Åhléns. Fråga mig inte varför. Men de finns redan att köpa där.

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Moisture Bomb Eye Tissue Masks är arkmasker för ögonområdet som ska reducera svullnad och återfukta. Maskerna kan läggas i kylen för en härligt kylande effekt.

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Moisture Bomb Eye Tissue Mask – Coconut Water & Hyaluronic Acid, 39 SEK

Hel ögonmask som återfuktar, dämpar svullnad och minskar tecken på fina linjer runt ögonområdet med hjälp av hyaluronsyra och kokosvatten. Vatten propylenglykol och glycerin är de tre första ingredienserna till följt av tebuskblad, återfuktande hyaluronsyra och kokosvatten, antiinflammatorisk lakritssyra, hydrogenated starch hydrolysate som är fuktbevarande, citronsyra och en del ingredienser för serumets viskositet och konserveringsmedel. P-anisic acid är den enda parfymingrediensen som också är antiseptisk och har naturligt ursprung. Jag är imponerad! INCI.

Just propylenglykol (framställs syntetiskt ur propangas) finns det fortfarande tvister om. Vissa påstår att det man inte vet vilken effekt det har på lång sikt. Det kan vara allergent och kan ge övergående sveda och värmekänsla på hud och slemhinnor, medan andra säger att det är en fuktbindande som nästan är lika effektiv som glycerin och till en antiseptisk ingrediens som också används som förtjockningsmedel. Ammande personer rekommenderas att inte använda produkter med ämnet runt bröstvårtorna för att inte exponera barnet i onödan. Någon kemist med uppdaterad kunskap får gärna återkomma då jag inte hittar speciellt ny information ♥︎

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Moisture Bomb Eye Tissue Mask -Orange Juice & Hyaluronic Acid, 39 SEK

Traditionella ögonmasker (förpackningen innehåller 1 par) som med apelsinjuice och hyaluronsyra ska pigga upp ögonområdet, reducera synligheten av påsar och återfukta. Ingredienserna är nästintill identiska med ögonmasken ovan, bara att man bytt ut kokosvattnet med apelsinjuice. Apelsin (citrus aurantium dulcis) har antioxidativa egenskaper. INCI.

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Fresh-Mix Tissue Masks är ansiktsmasker med algbaserade torra ark och serum i separata fack så du själv får blanda din mask.

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Fresh-Mix Tissue Mask – Replumping Shot, 49 SEK

En arkmask som blandas med serumet som ska återfukta och plumpa huden med hyaluronsyra. Masken innehåller mest vatten och återfuktande glycerin, men också propanediol som verkar återfuktande, fuktbevarande betaine, ingredienser som pH-stabiliserar och håller produkten fräsch, återfuktande hyaluronsyra, brunalg med antioxidativa egenskaper, citronsyra, pigment (CI 42090) och till sist lite tillsatt parfym. INCI.

Jag är faktiskt imponerad av ingredienserna om man ska se till att det är Garnier, både till antalet (13) och förhoppningsvis kvalitén på ingredienserna. Nu ska bara L’Oréal implementera detta i sina andra varumärken så är de på rätt väg!

garnier skinactive face eye mask

Garnier SkinActive Fresh-Mix Tissue Mask – Glow Shot, 49 SEK

En torr ansiktsmask, i samma anda som Replumping Shot, som låter kunden själv blanda till sin arkmask, med skillnad att man tillsatt Ascorbyl Glucoside (Vitamin Cg) som är en syntetisk stabil form av Vitamin C. Masken ska således inte bara återfukta, utan också ge lyster och motverka rynkor.

Masken innehåller mest vatten och återfuktande glycerin, men också propanediol som verkar återfuktande, fuktbevarande betaine, ingredienser som pH-stabiliserar och håller produkten fräsch, återfuktande hyaluronsyra, brunalg med antioxidativa egenskaper, citronsyra, pigment (CI 19140) och till sist lite tillsatt parfym. INCI.

garnier skinactive face eye mask

Jag är positivt överraskad av dessa masker, i alla fall på pappret! Man kan ju bara hoppas att även budgetmärkena lyssnar på marknaden och sina konsumenter som blir mer kräsna och medvetna om både miljö och ingredienser. Jag blir i alla fall glad då det känns som att det går åt rätt håll. Ser verkligen fram emot att testa dessa.

Har du sett Garniers nya arkmasker? Vad tror du?

3 kommentarer

Malin H 3 oktober, 2018 - 17:34

Köpte Replumping shot på Åhléns förra veckan och tyckte den var så trevlig att jag genast var sugen på att köpa fler! (men hejdade mig då jag kom på hur många masker jag redan har hemma…. men kommer säker köpa igen så småningom!)

Erica 4 oktober, 2018 - 13:45

Köpte den garnier glow shot orangea masken för ansiktet, men fick röda prickar och utslag av den :/ vet inte vad jag reagerade mot, brukar aldrig reagera på produkter men jag fick små röda knottror på ansiktet, halsen och dekolletaget 🙁

Malin 5 oktober, 2018 - 09:59

Åh nej! Tyvärr är ju hudvård i mångt och mycket ‘trial-and-error’ och man får köra uteslutningsmetoden. Brukar du använda Vitamin C i din hudvård? Det kan vara en trigger annars. Eller om det är själva algmasken du reagerar på, kan tänka mig att det också kan vara värt att undersöka.

Annars får du vara försiktig och ge huden lite kärlek me anti-inflammatoriska produkter eller något enkelt som Eucerins Aquaphor, det brukar hjälpa mig när min hud blossar upp.

Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy