Minimalistisk design

av Malin
262 visningar 8 Minuter läsning

Är du som jag så följer du nog en del skönhetsprofiler och märken på sociala medier… Det jag har märkt är att många märken och konsumenter bli mer medvetna om miljöpåverkan och klimatet i branschen, men också att som det gamla talesättet säger; “Less is more”.

Skönhetsprodukter med minimalistisk design och inga krusiduller tilltalar och inspirerar mig mer än något annat just nu – så idag tänkte jag visa några märken med intressanta produkter och riktigt snygg förpackningsdesign. OBS! Viktigt att säga är också att jag inte endast tilltalas till produkterna för förpackningarna, utan att designen gör själva produkterna mer tilltalande än vad de hade gjort annars. Och… konsumera inte mer än du behöver!

HERBIVORE BOTANICALS

herbivore
bildkälla: Herbivore

Herbivore är ett naturligt, cruelty-free och veganskt hudvårdsmärke från Seattle med produkter innehållande bland annat oljor, mineralrika leror och växtextrakt. Deras bästsäljare är bl a. den ursnygga Lapis Facial Oil och Pink Cloud Cream.

Jag är sugen på att testa väldigt många av deras produkter; bl a. Prism Exfoliating Glow Potion som är ett exfolierande serum, Moon Fruit Superfruit Night Treatment som är en exfolierande- och återfuktande nattbehandling samt Pink Clay Exfoliating Mask som är en torr mask som du blandar till själv.

RODIN olio lusso

rodin olio lusso
bildkälla: RODIN

RODIN olio lusso är ett märke skapat av stylistlegenden Linda Rodin och är ett märke för den stora plånboken. ‘Olio lusso’ är italienska och betyder just Lyxolja. Produkterna är baserade på lyxiga essentiella oljor från jasmin, neroli, jojoba, sötmandel, aprikos, nattljus, ringblomma, solros, argan, rosehip och slåttergubbe.

Snyggaste handkrämen Jasmine & Neroli Crema skulle jag vilja köpa till min sambo som har så torra händer, Facial Cleansing Powder är en sån där rolig produkt som man själv får blanda till med hjälp av vatten – den kan användas som en exfolierare eller rengöring beroende på hur mycket produkt man använder. Dessutom är jag självklart sugen på att testa den omtalade oljan Jasmine & Neroli Face Oil.

SJÖ SKIN

sjö skin
bildkälla: SJÖ Skin

SJÖ Skin är ett svenskt företag baserat i Karlstad. De har ännu bara en produkt i sitt sortiment, Happy Honey Mask, som jag sett lite överallt i sociala medier den senaste tiden. Masken är en allt-i-allo mask och är gjord på endast 6 ingredienser; honung, pärlkorn, kaolinlera, vegetabiliskt glycerin, propandiol (från majssocker) och calamin.

FRENCH GIRL ORGANICS

french girl organics
bildkälla: French Girl

French Girl Orgainics är ett ekologiskt varumärke med sitt säte i Seattle. Inspirerat av den franska ‘je ne sais quoi’-attityden och erbjuder lyxiga apoteksprodukter gjorda med potenta och naturliga ingredienser.

De produkter som fick upp mina ögon var Crème Fraîche Facial Moisturizer, hur roligt namn? En dagkräm med doft av neroli och kamomill med vitamin E, shea-, kokum-, mango- och kakaosmör, blå röllika och frankincense. Rose Lip Polish är en läppskrubb med ros och mint, så söt burk och välbehövligt för torra vinterläppar. Cleansing Wash är en krämig rengöring som inte skummar då den är tvålfri. Den har dessutom rooibos- och grönt te-exktrat, hyaluronsyra, panthenol och aloe vera. Låter väldigt intressant!

VERSO SKINCARE

verso skincare
bildkälla: skincity

Verso är ytterligare ett svenskt märke, med skandinavisk design och aktiva produkter med bl a. sin Retinol 8. Jag har testat en del genom jobbet och gillar verkligen Antioxidant Turmeric Booster, Anti Pollution Mist och Deep Hydration Mask.

UNDER YOUR SKIN

bildkälla: Under your skin

Under your skin är ett nystartat svenskt märke med inriktning på naturligt och miljövänligt som ständigt vill utveckla både produkter och förpackningar till det bättre. De använder sig av stamcellsteknologi för att extrahera ‘all godhet’ från mjölktistelväxten och förpackningarna är gjorda av sockerrör. I dagsläget finns det sex stycken produkter i sortimentet, men jag hoppas på att det kommer mer.

BUBBLARE
  • Hopscotch London är ett naturligt och veganskt lifestylebrand baserat i London som har både inredning, ljus och nu även hudvård. De har så fina doftljus av soja och önskar mig dessutom ett badkar när jag ser deras Refresh Bath Salts.

  • FIG+YARROW är ett hantverkarmärke från Denver som säljer allt från pyjamaser till vaser och även hudvård. Deras Moon Mist låter som något från en saga… Dessutom är jag sugen på deras Hair & Scalp Tonic.

Gillar du minimalistisk design på förpackningar?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer