#Söndagsmasken: LUSH Catastrophe Cosmetic

av Malin
90 visningar 4 Minuter läsning

Dagens söndagsmask är en klassiker från LUSH. Catastrophe Cosmetic är en lugnande, rengörande och återfuktande mask. Jag har tidigare testat ansiktsmaskerna Cupcake, BB Seaweed, Oatifix, Don’t look at me och Bunny Moon innan, men tänkte nu att testa en av klassikerna.

Vet ni en superbra sak? Istället för att kasta burkarna när produkterna är slut kan du samla ihop 5 svarta burkar (rena!) från LUSH och lämna in dem till butik så får du en färsk ansiktsmask som tack, så kan de återanvända dem. Så bra initiativ!

lush catastrophe cosmetic söndagsmasken

LUSH Catastrophe Cosmetic, 135 SEK

Catastrophe Cosmetic är en vegansk färsk ansiktsmask som har en relativt kort lista av ingredienser. Masken ska vara lugnande, rengörande och återfuktande och innehåller kalaminpulver (zinkoxid och järnoxid) som lugnar inflammation, talk, karragenan-gel, blåbär som är rika på antioxidanter, återfuktande glycerin, ros-absolut, oljor från mandel, blå kamomill och vildapelsin. Sist hittar vi tre tillsatta parfymämnen. INCI.

Masken är enkel att applicera, är som en lermask i konsistensen och kan sitta i 10-15 minuter, sedan stelnar den och fäller torra flagor. Jag tyckte att den var enklare att tvätta bort än andra masker med samma konsistens. Min hud känns ren, lugn och helt okej återfuktad efteråt. Vissa liknande masker kan göra min hud väldigt stram, men inte denna.

Talk brukar vara en vattendelare när det kommer till skönhetsprodukter, men jag har inget emot det. Karragenantången och tillsatt parfym kan vara sånt man kan reagera på, men detta är ingenting jag har känt av. Så även jag med känslig hy kan använda masken utan problem!

lush catastrophe cosmetic söndagsmasken
lush catastrophe cosmetic söndagsmasken
BONUSKATT!

Det här är en bra förstamask om man vill först rengöra huden. Ibland kan jag känna att jag först vill ha en riktigt gosig lermask eller köra en rejäl rengöring och sedan lägga en återfuktande arkmask – då märker jag oftast att min hud mår som bäst. Jag har faktiskt hittat en ny favoritarkmask att använda som sista steg.. Den får ni se nästa söndag ♥︎

Har du testat Catastrophe Cosmetic eller någon annan av LUSH färska ansiktsmasker?

LUSH Catastrophe Cosmetic
 • 7.5/10
  Effekt - 7.5/10
 • 7/10
  Innehåll - 7/10
 • 7.5/10
  Mängd - 7.5/10
 • 6.1/10
  Pris - 6.1/10
7/10

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer