Linda Hallberg Cosmetics Infinity Filter & Infinity Glass

av Malin
716 visningar

Linda Hallberg Cosmetics fullkomligt spottar ut produkter och det är så roligt! Senaste lanseringen består av Infinity Filter, “det perfekta löspudret” och den multifunktionella Infinity Glass!

Efter en omtumlande och jobbig vecka är jag äntligen tillbaka igen! Long story short; Jag hade en omröstning på Instagram om vad ni ville se först bland de höstnyheter som trillat ned hos mig och nyheterna från Linda Hallberg Cosmetics vann med råge! I och med min frånvaro igen har jag hunnit testa produkterna lite mer än i vanliga fall när jag skriver om nyheter.

linda hallberg cosmetics infinity glass

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass, 249 SEK

Infinity Glass är en transparent krämprodukt som beskrivs som ytterligare en multifunktionell produkt som kan användas som en glossig primer, till läppar och ögon, som krämhighlighter eller som ett mixing medium (att blanda med andra produkter för att få en helt ny produkt. Använd t ex. över ögonskuggan för att få en mer editorial look.

Det är svårt att beskriva konsistensen, det är mer som en balm mer än ett vanligt gloss. Det är en kladdig produkt, fast inte “kletig” och smetar överallt. Haha, som sagt – svårt att förklara. Jag tror man själv måste känna konsistensen för att förstå.

Jag tänker direkt på paraffin, typ som Eucerins Aquaphor – men den beter sig inte som paraffin. Ibland känner man att vissa foundations behöver en kladdigare primer för att stanna på huden.

linda hallberg cosmetics infinity filter
linda hallberg cosmetics infinity filter

Linda Hallberg Cosmetics Infinity Filter, 279 SEK

Infinity Filter Loose Setting Powder är ett finmalt löspuder som beskrivs som ett “instagramfilter på riktigt”. Pudret är silikonbaserat som bidrar till den den utjämnande och “blurrande” effekten. Kommer i nyanserna Light, Medium och Deep. Nyansen Light beskrivs som transparent medan nyanserna Medium och Deep har en hint av pigment vilket gör att dessa två går att använda som fixeringspuder men kan också byggas upp för mer täckning.

Pudren är lättapplicerade och ger en fin matt finish utan att det ser kakigt ut. De innehåller också Kaolin som är en typ av lera som är bra för att balansera fet hud – så jag tänker att det är en toppenprodukt för mig som har problem med glansig T-zon typ jämt.

Jag önskar att jag kunde säga att pudren inte fastnar i varken småhår eller torra partier, utan smälter in i huden – men på mig gör de tyvärr det. I alla fall en liten stund. Jag har testat både ovanpå foundation och au natural och pudret framhäver mitt ansiktshår och de få torra fläckarna jag har i ansiktet. Det blir dock bättre efter en stund.

Det jag verkligen gillar ÄR att mitt ansikte verkligen ser ut som det har ett filter IRL. Då jag har stora porer och för mycket smink gärna framhäver dessa blev jag så impad av att pudret helt enkelt filtrerar bort en del av synligheten. Det får även bort mycket av den glans jag brukar ha i T-zonen. Kolla bara skillnaden i pannan och kinderna mot bilden ovan som är tagen strax innan applicering av Infinity Filter.

linda hallberg cosmetics infinity glass filter

Allt som allt gillar jag verkligen produkterna trots att pudren inte riktigt beter sig som jag önskar. Dock kan det bero på att min hud avskyr säsongsändringar och jag är liiite torrare än vad jag brukar vara på vissa ställen. Jag har dock exfolierat huden som vanligt så det borde inte vara ett problem. Problemet löses dock med lite setting spray om man nu ska vara sån.

Jag har ännu inte gått bananas med Infinity Glass på ögonen eller för att koka ihop något annat kreativt – men det kommer. För bästa sminksäsongen kommer ju nu, med Halloween och allt i sikte!

Har du testat någon av Linda Hallberg Cosmetics nyheter?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy