#Söndagsmasken: Kocostar Slice Mask Sheet Coconut

av Malin
168 visningar 3 Minuter läsning

Hudvård på semestern är det bästa jag vet! Att få lägga en sval och mysig ansiktsmask efter en dags äventyr eller sol- & bad. Innan vi åkte hem från Italien passade jag på att testa Kocostar Slice Mask Sheet Coconut.

söndagsmasken kocostar slice mask sheet coconut

Kocostar Slice Mask Sheet Coconut, 49 SEK

Kocostar Slice Mask Sheet Coconut är fuktgivande små tygmasker med extrakt, juice och vatten från kokosnöt. Dela med dig till din kompis eller applicera maskerna i delar av ansiktet eller övriga kroppen där det behövs. Låt sitta på ansiktet i 15-20 minuter och massera sedan in resterande serum.

Serumet innehåller bl a. Bifida Ferment lysate, en typ av probiotika som stärker hudens skyddsbarriär och aktiverar cellförnyelsen. Glycerin och extrakt från Mynta, Mangostan, Avokado, Läkemalva, Rosmarin, Lavendel, Timjan m fl. tillsammans med Allatoin, Betain och Arginin. Förutom kokosextraktet står stjärnanis och tillsatt parfym står för doften. INCI.

Ibland kan hela arkmasker göra en lite begränsad, man kan inte äta eller prata så jag gillar att dessa gör en lite mer rörlig i ansiktet samtidigt som att de sitter fast och inte ramlar av – så jag gillar faktiskt att de är uppdelade från ett perspektiv gällande känslan. Jag avslutade också behandlingen med att lägga dessa på armar och dekolletage. Masken innehåller så pass mycket serum att det räckte med råge.

Ur ett miljöperspektiv mår jag lite dåligt över hur mycket förpackning, mellanplast och tyg det blir att bara slänga – Hade gärna sett att förpackningen var mindre och att spillet blev minimalt.

Innehållet känns också najs. Det är mycket växtextrakt och andra godsaker. Är man väldigt känslig kanske jag inte skulle använda dessa då växtextrakt, speciellt kryddor, kan verka irriterande på huden. Detta hände dock inte mig utan jag tyckte verkligen att dessa var sköna och härliga på huden.

Huden känns både återfuktad och doftar härligt efter masken och jag känner verkligen att jag skulle vilja testa fler masker från märket. Nu är ju kokos en av mina absoluta favoritdofter så det lär nog bli svårt att slå just känslan – Hade gärna tagit mig ett serum på flaska med detta!

Jag har länge varit skeptisk till dessa typer av arkmasker eftersom de inte sitter på hela ansiktet och i ärlighetens namn är det ju mest en gimmick. Men jag blev positivt överraskad av resultatet. Efter en dag i 35-gradig värme och sol behövde jag en svalkande och återfuktande mask och sammanfattningsvis gillar jag den!

Kocostar Slice Mask Sheet Coconut
 • 8/10
  Effekt - 8/10
 • 9.3/10
  Innehåll - 9.3/10
 • 9/10
  Mängd - 9/10
 • 8.6/10
  Passform - 8.6/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.4/10

Har du testat någon av Kocostar’s Slice arkmasker?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer