NABLA Close-Up Collection

av Malin
108 visningar

NABLA har äntligen lanserat basprodukter! NABLA Close-Up Collection består av concealers, ett puder, två borstar och en makeupsvamp.

nabla close-up
nabla close-up
NABLA Close-Up Concealer, €15.90 ≈ 163 SEK

En krämig fulltäckande concealer som täcker allt från mörka ringar till rödhet och pigmenteringar. Ger ett naturligt och långvarigt resultat. Kommer i 9 nyanser; Porcelain, Ivory, Light Peach, Cream Beige, Golden Beige, Warm Honey, Almond, Mocha och Cocoa. Cruelty Free & Vegansk.

Jag fick hem 5 av de ljusaste nyanserna och det kanske inte ser ut att vara så stor skillnad på dem i förpackningarna, men när de kommer på min hud ser jag tydlig skillnad. Det jag först märkte med den här concealern var att den doftade någonting sött. I nästa sekund luktar den välling. Och doften sitter i länge tycker jag. Jag känner den där doften i alla fall halva dagen innan den försvinner. Så tråkigt. Hade hellre velat att den inte doftade någonting.

I övrigt gillar jag formulan, den är lätt men täcker bra. Mitt problem är bara att jag tycker att den sätter sig fast lite i torra partier och klungar liksom ihop sig där trots att jag har samma primer och hudvård som alltid och jag brukar alltid skrubba/exfoliera huden innan jag sminkar mig för att jag vet att det ser bäst ut på mig då, plus att det håller länge. När jag sedan försöker att blanda ut just där det har blivit ojämnt glider det liksom av helt. Jag får blanda och dutta en hel del innan den lägger sig okej.

Just nu använder jag en blandning av Ivory och Cream Beige och tycker att de varma färgerna passar mig. Dock kan jag tycka att 9 nyanser är lite snålt. Även om man inte kan göra 40 nyanser till en början så i alla fall 15-20? De mörkare nyanserna ser ganska varma ut och skulle behöva kompletteras med några mer neutrala samt ett par nyanser mellan Golden Beige och Warm Honey.

nabla close-up

Porcelain, Ivory, Light Peach, Cream Beige, Golden Beige

nabla close-up
nabla close-up
nabla close-up
NABLA Close-Up Baking & Setting Powder, € 18,00 ≈ 185 SEK

Ett finmalt transparent puder för Baking och för att sätta foundation och concealer på plats hela dagen. Ger en mjuk matt finish och passar alla hudtyper: från kombination till torr, till de mest känsliga. Cruelty Free & Vegansk.

Jag har inte bestämt mig om jag gillar det här pudret eller inte. Det lägger sig verkligen fint och soft matt på huden och är som finast när det suttit på ett tag (runt 1 h), men det håller absolut inte lika länge som mitt favoritpuder (Sensai Translucent Powder) och blir inte riktigt lika fint/naturligt. Jag gillar att “baka” med det men det funkar tyvärr inte med borste på mig då det ser ut som jag försökt dra en lina kokain i hela ansiktet, sorry.. not cute. Precis som concealern så klänger detta också gärna fast vid torra partier. Väl på ser det fint ut på visst avstånd. Med en setting mist blir det dock bättre. Tyvärr ingen superhit för mig, men jag ska ge det några gånger till innan jag bestämmer mig.

nabla close-up
nabla close-up
NABLA Smooth & Blend Makeup Sponge, € 8.50 ≈ 87 SEK

En rosa, mjuk makeupsvamp för att applicera både kräm och puderprodukter, inget speciellt egentligen. Men precis som Ida skriver så är makeupsvampar ett måste i varje sminkföretags portfolio idag. Nabla själva säger att den är idealisk för baking-metoden. Svampen är ganska mjuk, men inte lika mjuk som t ex. beautyblender, men lite mjukare än t ex. Linda Hallbergs The Sponge – alltså mitt emellan. Svårt att förklara konsistens på en svamp, men jag tycker att den är lagom mjuk/hård. Jag gillar verkligen färgen på svampen, nackdelen med ljusa svampar är att de blir fläckiga och förstörda med en gång… min har redan blivit missfärgad av concealer, trots att jag tvättade den direkt efter jag sminkat mig.

nabla close-up
NABLA Powder Brush, € 14.50 ≈ 149 SEK

NABLA Concealer Brush, € 9.50 ≈ 97 SEK

Borstar för att applicera och fixera sminket. Jag gillar personligen inte att använda borstar för att applicera flytande produkter, det blir helt enkelt inte snyggt på min hud. Själva borsten på båda är mjuka och over all är det fina borstar.. men inget revolutionerande eller extra. Puderborsten är väldigt långsmal och lite floppy, jag hade kanske önskat att den hade lite kortare strån för att mer kunna trycka in pudret istället för att svepa. Det funkar inte riktigt för mig.

Den fluffiga makeupbagen finns också att köpa för € 12.90 ≈ 132 SEK.


Är tyvärr inte helt övertygad av den här kollektionen, vilket är synd för jag älskar verkligen alla NABLAs andra produkter – men det är något som inte funkar. Jag gillar verkligen konceptet och jag letar alltid efter de perfekta basprodukterna, men tyvärr får NABLA inte riktigt full pott hur mycket jag än vill ge dem 5 stjärnor i kanten. De är dock otroliga med förpackning och design och det kan jag inte ta i från dem här heller, produkterna är ju drömmiga och blir så fina på bild. Det räcker inte det riktigt enda fram.

Jag ser dock sååå fram emot den nya sommarkollektionen DENUDE som är Limited Edition!

Har du testat något från Nabla Close-Up Collection? Eller är du sugen på något?

1 kommentar

Nellie 8 juli, 2018 - 23:23

Är verkligen en fröjd för ögat att se dina bilder speciellt när allt ligger helt symetriskt!
Och kokain-looken är nog inget man vill ha haha!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy