#Söndagsmasken: 3-i-1 Multimasking

av Malin
91 visningar 4 Minuter läsning

Idag kör jag en helgardering. Jag har varit så trött den senaste veckan att jag kände för en riktig ompyssling av mig själv. En ögonmask, en ansiktsmask och en fotmask framför en riktigt bra true crime-dokumentär!

Önskar att jag kunde vara ute i det härliga vädret, men jag får tyvärr inte vara i solen med den antibiotika jag äter då jag kan få blåsor på huden. Och det vill jag ju gärna undvika.

söndagsmasken kiss ny professional purifying bamboo sheet mask
Kiss NY Bamboo Facial Sheet Mask African Black Soap, 49 SEK

En tygmask med extrakt av rent kol och sheasmör som ska rengöra och återfukta. Masken innehåller mest vatten och glycerin tillsammans med betaine som binder fukt, allantoin som verkar sammandragande och fuktbevarande, salicylsyra (BHA) som är exfolierande, stjärnanis, tea tree- och jojobaolja. Kolpulver och sheasmör kommer som de två sista ingredienserna.

Ni vet redan vad jag kommer att skriva.. Varför marknadsför man en produkt med ingredienser som ligger längst ner i ingredienslistan? Jag förstår verkligen inte. Varför inte då marknadsföra den som ‘african black soap’ då många av ingredienserna är liknande de man hittar i sådana? Men ja. Detta är kanske mest ett personligt problem.

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar den här eller inte. För jag tycker inte att den gör så mycket för mig, men jag gillar ingredienserna och hur den känns på huden trots att den inte riktigt vill fästa på huden och släpper i kanterna.

söndagsmasken verso reviving eye mask
Verso Reviving Eye Mask, 500 SEK (4 st)

Mjukgörande hydrogelmask för huden runt ögonen med Retinol 8. Retinol 8 stimulerar hudens egen produktion av kollagen, tillsammans med Sodium hyaluronate, grapefruktextrakt och rapsolja blir huden runt ögonen mjukare. Masken ska ge upp till 30 timmars återfuktning.

Första gången jag använde denna tyckte jag att det sved lite, men detta är andra gången jag använder masken och då kändes det ingenting mer än lite kylande. Jag gillar verkligen hydrogel-masker då de ligger kvar på huden bra och inte känns stelt eller jobbigt. Jag ser tyvärr ingen jätteskillnad efter att jag använt dessa, men huden känns väldigt återfuktad och mjuk. Jag hoppas mest att ge mig själv lite förebyggande effekt.

Det jag också gillar med Verso är att det är svensktillverkat och skapat med omtanke. Jag borde verkligen köpa på mig lite produkter till hösten/vintern och köra en härlig retinolkur. Har bara hört bra om deras produkter.

söndagsmasken kiss ny professional purifying bamboo sheet mask verso reviving eye mask

söndagsmasken miqura foot mask
Miqura Premium Foot Mask, fr. 80 SEK

En fotmask med återfuktande och mjukgörande ingredienser, bl a; glycerin, safflor, sjärnanis, arganin, mandel-, lavendel & macadamiaolja, sheasmör och allantoin.

Jag kan ärligt säga att jag aldrig tar hand om mina fötter. Jag är väldigt lyckligt lottad då jag inte har någon tendens till torra fötter eller sprickor. Men till sommaren vill man ju ta fram sina sandaler och då känns det skönt att fixa fötterna lite.

Den här fotmasken är så härlig! Klart att det känns lite skumt att stoppa ned fötterna i en blöt plastsocka, men jag satt vid datorn i 20 minuter när jag hade på mig dessa så jag glömde bort dem lika fort. Efteråt kändes fötterna så mjuka och lena efteråt och jag tror att ett kontinuerligt användande skulle göra susen även på mina fötter. Jag gillar!

söndagsmasken miqura foot mask
Har du testat någon av dessa masker? Vad tycker du?

  • 5/10
    Kiss NY Bamboo Facial Sheet Mask African Black Soap - 5/10
  • 7/10
    Verso Reviving Eye Mask - 7/10
  • 8/10
    Miqura Premium Foot Mask - 8/10

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer