MON|SUN – Nytt svenskt hemmaspasmärke

av Malin
708 visningar

MON SUN, det nya hemmaspa- & hudvårdsmärket i minimalistisk skandinavisk design som specialiserat sig på produkter för hela veckan. Därav mon (monday) | sun (sunday). Tanken är att börja använda kroppsprodukter som vi använder hudvård till ansiktet. Märket är tillverkat i Sverige och är 100% veganskt.

Produkterna är indelade i fyra serier; Mineral & Moist, Detox & Antioxidant, Calming Oats och Vitamin & Oil som anspelar både på produkternas inriktning, men också doft. Vi hittar t ex. en body essence med hyaluronsyra, en nattmask för kroppen med AHA-syra, papayaenzym och sjögräs, en kuddspray med Allantoin och doft av vita blommor för att lugna samt en ‘skin potion’ i en oljegel-formula innehållande niacinamide och pantotensyra. Alla priser ligger mellan 89-249 SEK (förutom en rumsdoft som kostar 399 SEK). Vad säger ni om detta? Låter det inte härligt?

monsun
MON SUN Calming Oats After Hours Moist Body Lotion, 119 SEK

En krämig och fyllig återfuktare med bl a. lugnande beta-glukan från havre, Allatoin (från valört) som verkar sammandragande och fuktbevarande med doftnoter av jasmin, fikon och vetiver. “Den ultimata helglyxen!”

monsun
MON SUN Detox & Antioxidant Whipped Wednesday Body Soufflé, 149 SEK

En fjäderlätt och mjuk kroppskräm, perfekt för “mitt-i-veckan” mys. Med ingredienser som återfuktande sheasmör-, glycerin- och squalane och Karragentångsextrakt med doft från eukalyptus, mysk och liljekonvalj för tankarna till ett lätt sommarregn och ger huden både näring och fukt.

monsun
MON SUN Vitamin & Oil Time Out Scrub Body Exfoliator, 149 SEK

En krämig skrubb med en mix av niacinamide, pantotensyra, Vitamin E- och F för att skydda och bevara hudens naturliga balans. Med doft av varma och träaktiga doften av ceder, peppar och patchouli.

monsun
MON SUN Detox & Antioxidant 7 AM Shower Foam Gel, 89 SEK

En gel som snabbt förvandlas till ett lyxigt duschskum med knöltångsextrakt som är rik på antioxidanter och AHA-syror (mjölk-, glykol-, citron-, äppel- och salicylsyra) för en milt exfolierande och mjukgörande effekt. Här med doft av eukalyptus, mysk och liljekonvalj.

monsun
MON SUN Calming Oats Sunday Ease Scented Candle, 199 SEK

Doftljus med en varm och lugnande doft av vetiver, jasmin och fikon med stråk av kardemumma och timjan.


Kroppsprodukter och hårprodukter brukar verkligen inte vara min melodi, men MON SUN har verkligen tänkt lite längre som gör kroppsvården lite roligare, med fina förpackningar och härliga dofter. Jag har givetvis testat det mesta, men ser så fram emot att testa produkterna lite mer och dessutom de roliga stjärnprodukterna i serierna.

Angående dofterna så är alla väldigt behagliga och härliga dofter. När vi kikade på produkterna så kände jag verkligen att jag skulle kunna använda alla dofter. Detox & Antioxidant doftar både fräscht och somrigt – perfekt för duschprodukterna, Calming Oats är en doft som funkar så bra i sovrummet – väldigt mjuk och lugn doft och till badet eller kanske en härlig efter-duschen-massage med den varma och lyxiga doften Vitamin & Oil. Mineral & Moist är den enda serien som jag inte har hemma, men vad jag minns har den en härligt fräsch doft av citrus och ingefära tillsammans med vit mysk.

Dessutom tycker jag att priserna ligger väldigt bra i jämförelse med andra märken – med tanke på att detta nu ska vara ett “lyxigt” mellanklassmärke om man nu kan säga så. Det känns som att det finns en tanke bakom både produktens innehåll och förpackningarna. Jag har sällan skönhetsprodukter som “prydnad”, men dessa är verkligen så fina att ha framme.

Har du testat någon produkt av MON SUN ännu? Eller har du spanat på något?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy