Sminknyheter från KICKS Beauty

av Malin
807 visningar

Som ni känner till vid det här laget så har butikskedjan KICKS egna produkter, både hudvård och smink. Idag tänkte jag att vi skulle kika på lite sminknyheter!

En del av produkterna lanserades i höstas och en del nu i vår. Alla produkter finns redan i butik för dig som är nyfiken på att spana in dem live.

kicks vår spring nyheter 2018

Vi börjar med lite verktyg. En fluffig ögonskuggsborste i Limited Edition-version, en vinklad borste för t ex. rouge eller contouring och en fluffig puder-/solpuderborste som ingår i det fasta sortimentet.

kicks vår spring nyheter 2018kicks vår spring nyheter 2018
KICKS Beauty Large Eye Shadow Brush Blending LTD, 129 SEK

En stor och fluffig borste i syntethår för att blanda ut ögonskugga. Jag vet inte var, när och varför den här borsten (tillsammans med två andra) kommer i limiterad utgåva – men det som skiljer sig från det fasta sortimentet är att skaftet är i guld.

Borsten är fluffig, men så pass “stel” att den skulle kunna använda den som applicering av en väl uttonad globlinjefärg. Detta gör jag mycket till vardags när jag bara vill skapa lite definition till ögonen men vill ha lite smink – så det passar den ypperligt till. Borststråna är mjuka men lite för statiska för att endast agera uttoningspensel.

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
KICKS Beauty Angled Cheek Brush, 129 SEK

En vinklat skuren borste i ponnyhår (äkta hår) för att applicera t ex. rouge eller contouringprodukter. Hårstråna är lena, dock inte lika mjuka som en syntetborste och får en “stickig” känsla på huden vilket jag inte tycker om.

Varför man har valt att använt äkta hår till just den här borsten förstår jag inte då jag tycker syntethårsborstar både presterar bättre och är mjukare och skönare att applicera med. Borsten känns också väldigt tunn och platt och blir lite “floppy” om ni förstår vad jag menar. Det finns liksom ingen styrsel. Gillar inte den här borsten – det finns många andra borstar i prisklassen som både känns och presterar bättre, dessutom får du samma typ av borste för 45 kronor hos e.l.f.

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
KICKS Beauty Professional Powder Brush, 169 SEK

En mjuk puderborste för att applicera t ex. fasta och lösa setting-puder eller solpuder i. Den här borsten är gjord av syntethår och är väldigt mjuk.

Tyvärr är den här puderborsten lite för tunn för att kunna prestera som jag vill. Jag tänkte att det skulle hjälpa att tvätta den en gång, men den är bort fortfarande väldigt platt och det skulle behövas fler borststrån eller att stråna skulle vara sammansatta på ett annorlunda sätt. Jag skulle tyvärr bara bli förbannad av att använda den här borsten trots att den är mjuk och skön.

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
Caramel, Banana, Cinnamon, Chocolate

KICKS Beauty Contour Kit – Medium/Dark, 199 SEK

Ett contour-kit som innehåller tre mörka puder och ett sk. “bananapowder”. Med dessa puder kan du skugga och highlighta. Medium/Dark passar bäst en olivfärgad hudton för att kunna använda alla nyanser i paletten..

Förutom att färgerna är för mörka för mig gillar jag den här paletten. Pudren är matta, väldigt finmalda och pigmenterade, de blir väldigt fina och jämna på huden. Nyansen Cinnamon passar mig bäst då den är den ljusare och kallare nyansen av dem. Jag kan använda Chocolate också då den också är mer kall, men det är väldigt sparsamt för att inte se helt galen ut. Man kan ju också använda pudren som ögonskuggor också om man gillar såna nyanser.

Men är du lika ljus som jag eller har en mörkare hudton är så skulle jag vänta och hoppas på att KICKS kommer med ljusare och mörkare variant. För den här gillar jag verkligen pigmenteringen och hur pudren lägger sig på huden.

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
Anti Dullness, Anti Dark Circles, Anti Redness

KICKS Beauty Colour Correcting Concealer, 129 SEK /st

Mjuka och lätta concealers med färgkorrigerande egenskaper som ger medeltäckning. Anti Dullness har en persikoton för att motverka en gråaktig ton. Anti Dark Circles har en gul ton för att korrigera blånader, t ex. under ögonen. Anti Redness har inte helt otippat en grön ton för att neutralisera rödheter.

Konsistensen är tunn och lätt som ger i från sig mycket pigment. De täcker bra med en applicering, men de går också att bygga upp till ett mer täckande resultat.

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
04 Pillow Talk, 01 Naked Truth, (06 Red Revolution)

KICKS Beauty Lip Crayon, 99 SEK

Tjocka läppennor med sammetslen matt finish. De kommer i sju olika färger med allt från beige till plommonlila.

Tyvärr har jag nog lyckats få felproducerade exemplar då både den röda och den ljusa rosabeiga nyansen heter “Pillow Talk” på förpackningen. Dessutom tycker jag inte att färgerna alls stämmer överens med hur färgerna ser ut i verkligheten. Men jag gissar mig till att den röda egentligen heter Red Revolution då det är den enda röda nyansen på hemsidan.

kicks vår spring nyheter 2018
KICKS Beauty Lip Cream – Tuesday, 129 SEK

En läppfärg för varje dag! Lip Cream kommer i 7 neutrala nyanser; Monday – Sunday. Dessa är högpigmenterade läppfärger i moussig formula. Formulan är mjuk och följsam och torkar inte som klassiska flytande läppstift. De doftar sött, nästan som ett kakfat fullt med söta kakor.

Som jag älskar att de heter som veckodagarna och vill ha på mig respektive läppstift på sina dagar. Kul koncept! Lip Cream är lättapplicerad trots den ganska stora applikatorn och just Tuesday är en varm brunbeige nyans som är väldigt lättburen. I like!

kicks vår spring nyheter 2018
kicks vår spring nyheter 2018
Eyeliner & Kajal 02 Deep Brown, Lasting Liner, Lip Liner 07 Your Lips But Better

KICKS Beauty Eyeliner & Kajal – 02 Deep Brown, 89 SEK

Mjuka eyelinerpennor med ett matt resultat. Formulan är rik på pigment och vattenfast. Kan appliceras och kort därefter suddas ut, men sitter sedan länge. Dessa kommer just nu i 4 nyanser varav två av dem är i härliga blå toner.

Helt ärligt använder jag inte bruna pennor så ofta då det inte är my thing, men om du vill ha en långvarig eyeliner till superbra pris så skulle jag rekommendera dessa! Hoppas på att det kommer fler nyanser. Swatchen på den här pennan satt kvar i 2 dagar trots att jag tvättat händerna men gick till slut bort med vattenfast remover.

KICKS Beauty Lasting Liner, 89 SEK

Lasting Liner går i lite samma anda som Eyeliner & Kajal. En hållbar eyeliner som skruvas upp (vässas ej) i intensivt svart nyans.

På mina oljiga ögonlock och tåriga ögon håller denna inte så pass länge som jag skulle vilja i och med namnet. Det jag gillar att göra för att få bättre hållbarhet är att trycka dit lite ögonskugga ovanpå för att sätta linern. Dock undviker jag produkter på vattenlinjen då mina ögon är för rinniga för att hålla sånt smink snyggt. Rekommenderar då istället att lägga till ett par 20-lappar till och satsa på Linda Hallberg Cosmetics Black Core-penna istället!

KICKS Beauty Lip Liner – 07 Your Lips But Better, 89 SEK

Tunna läppennor i 10 nyanser för en hållbar läppfärg. De är så pass mjuka att de är lätta att applicera, men så pass hårda som de behöver vara för att de ska hålla länge. Pennorna innehåller också en inbyggd vässare för att alltid ha en vass spets.

Nyansen Your Lips But Better är verkligen en MLBB-nyans. Jag är verkligen så dålig på att använda läppenna, men jag gillar den här och det är en bra vardagspenna om man inte vill använda läppstift. Väldigt prisvärd penna.

kicks vår spring nyheter 2018

Precis som alla budgetmärken finns det verkligen både guldkorn och bottennapp. Jag gillar Contouring-kitet även om färgerna inte är helt optimala för mig. Concealerprodukterna är också någonting jag kommer att använda, samt alla läppisarna. Tyvärr är nog inte borstarna något för mig då jag kräver lite mer av mina verktyg och pennorna känns så där halvintressanta för att vara helt ärlig.

Har du testat något från KICKS Beauty? Har du några favoriter?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy