Indy Beauty

av Malin
1 138 visningar

Den som är skönhetsintresserad har nog inte missat att YouTubern Therése Lindgren har blivit med hudvård? För ett par veckor sedan var jag bjuden till presseventet för Indy Beauty, men fick hastigt tacka nej då jag precis gjort illa min fot och inte tog mig någonstans.

Dock fick jag senare hem pressmaterialet och äntligen har jag sniffat, känt och klämt på dem. Produkterna är gjorda i CCS Healthcares fabrik i Borlänge och är framtagna med Therése då hon saknat prisvärda hudvårdsprodukter som dessutom är veganska och cruelty free på marknaden. De innehåller alltså inga animaliska ingredienser och är inte testade på djur.

indy beauty
Rengöring & Toner

indy beauty
Indy Beauty Rich Cleansing Mousse, 99 SEK

En rengöringmousse som tar bort smink och andra orenheter utan att torka ut. Innehåller näckrosextrakt som gör huden lugn, uppfriskad och har antioxidativa egenskaper tillsammans med en liten mängd AHA-syra (mjölksyra) som skonsamt exfolierar, återfuktar och jobbar på solskador.

Jag kan bara tvätta mig med skummande produkter några gånger i veckan då jag tenderar att bli lite för stram i ansiktet för min egen smak. Helst av allt kör jag dubbelrengöring med en oljebaserad produkt först och sedan en vattenbaserad – direkt följt av en toner eller går direkt på med ett serum. Jag har tyvärr inte hittat någon skumrengöring som inte gör detta och den här är tyvärr inget undantag. Varken bu eller bä.

indy beauty
Indy Beauty Refreshing Water Lily Facial Toner, 99 SEK

Ett uppfriskande ansiktsvatten som tar bort eventuellt smink som inte försvunnit med din rengöring. Med extrakt från gurka och näckros lämnar den en fräsch och sammandragande känsla på huden.

Här känner jag lite som med rengöringsmoussen. Det är ingen revolutionerande produkt, men den gör sitt jobb. Det jag skulle vilja veta är vad den här produkten har för pH-värde då en toners främsta uppgift är att återställa pH-balansen till huden efter rengöring. Återkommer om/när jag får svar.

indy beauty
Olja & Serum

indy beauty
Indy Beauty Moisturising Facial Oil, 199 SEK

En parfymfri, mjukgörande ansiktsolja i en Squalanebas (hydrogenerad Squalene) tillsammans med oljor från canola, olivträd, kokos och soja.

Det här är en lätt och genomskinlig olja som sjunker snabbt in i huden utan att lämna en jobbigt oljig, fet hinna. Lite som en oljlös olja. Sedan jag kom hem från semestern har jag faktiskt t o m. använt den här på händer och nagelband då min hud antagligen fick en chock när jag kom hem till den här kylan igen. Det jag gillar med den är som sagt att den sjunker in supersnabbt och lämnar inte huden kletig eller oljig. I like!

indy beauty
Indy Beauty Moisturising Elixir Serum, 199 SEK

Ett fuktgivande serum med flera mjukgörande och fuktgivande ingredienser samt hyaluronsyra. Innehåller även extrakt från näckros och vit pion som boostar, uppfriskar och skyddar huden.

Ett gelliknande, genomskinligt serum som sjunker in snabbt och lämnar huden skönt återfuktad men lämnar varken synlig hinna eller kladd. Det känns skönt och lätt på huden, men jag ser ingen större skillnad från mina andra serum. Tyvärr luktar det här serumet lite för mycket för mig att ha i ansiktet även om doften försvinner med tiden. men jag är så känslig.

indy beauty

indy beauty
Dag- & nattkräm

Dag- & Nattkräm

indy beauty
Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream, 179 SEK

En intensivt återfuktande dagkräm med, precis som rengöringen, en liten del AHA-syra som verkar utslätande av ojämnheter och porförminskande, tillsammans med Glycerin, kokos- och sojaolja, extrakt från luktpion, näckros och mastixbuske. Dagkrämen innehåller ljusreflekterande pigment som ger huden lyster.

Det är en lätt gelliknande kräm som sjunker in och lägger sig fint på huden. Doften är mycket starkare här än i serumet så det doftar tyvärr alldeles för mycket för mig. Det här är en av de produkterna som svider i mitt ansikte, än om det är i några sekunder så gillar jag inte känslan. Dagkrämen innehåller alkohol så jag antar att det är kombon av både den tillsatta parfymen och det som gör att den svider på mitt face.

indy beauty
Indy Beauty Intense Moisturizing Night Cream, 199 SEK

En rik och återfuktande nattkräm med en liten mängd BHA-syra (salicylsyra) som minskar förekomsten av pormaskar och kemiskt exfolierar huden tillsammans med Shorea Stenoptera-smör, oljor och extrakt från canola, mastixbuske, luktpion, näckros, squalene och sheasmör. Innehåller också alkohol och parfym.

Den här nattkrämen är lite rikare och tjockare i sin konsistens än dagkrämen (se jämförelse i några bilder ovan). Den känns härlig på huden och känns lite mer på huden än de andra produkterna, men är absolut inte kladdig.

indy beauty
Ansiktsmasker

indy beauty
Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask, 169 SEK

En intensivt återfuktande och mjukgörande ansiktsmask med både shea- och havreolja tillsammans med näckrosextrakt.

Det här är också en produkt som har så mycket doft att jag nästan inte klarar av det, men när det kommer till ansiktsmasker gör det mindre då jag vet att jag ska ta av den efter ett tag, men doften får inte överta så att det börjar sticka i näsan. Konsistensen är krämig och nästan lite som en balm och den, precis som många av de andra produkterna, sjunker snabbt in i huden.

indy beauty
Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask, 169 SEK

En djuprengörande lermask med renande kol tillsammans med kiselgur, mineralen perlite, BHA-syra (salicylsyra), oliv-, aprikoskärnolja samt näckros. Masken absorberar talg och avlägsnar gamla hudceller och verkar sammandragande.

Den här masken har också parfym, men många av de andra ingredienserna dödar doften, vilket inte gör mig någonting. Den doftar faktiskt alldeles lagom och ovanligt sött än andra lermasker (alla produkter i Indy Beautys serie har samma doft) och jag gillar det. Masken torkar torr som många andra lermasker och tvättas bort med vatten. När jag första gången testade den på handen såg jag skillnad direkt på händerna vilken hand som hade haft masken på sig. British Beauty Blogger tog även upp detta i andra avsnittet av Daisy Beautys Söndagsmask för er som missat det. Mycket intressant!

Vill ni att jag kör en #söndagsmasken på någon av maskerna till nästa helg så klicka på hjärtat under inlägget ♥

indy beauty
Kropp

indy beauty
Indy Beauty Caring and Clearing Shower Gel, 129 SEK

En fuktbevarande duschkräm med näckrosextrakt som verkar lugnande och uppfriskande. Den innehåller även antioxidanter (citronsyra) som skyddar mot fria radikaler.

Det här är den enda produkten jag ännu inte testat då jag har 3 andra som står i duschen för test just nu. Men jag antar att den här är som vilken duschgelé som helst.

indy beauty
Indy Beauty Smooth Body Lotion, 149 SEK

En återfuktande body lotion med naturliga fuktgivare som sheaolja, näckros- och pionextrakt tillsammans med bl a. glycerin.

Jag är så dålig på att smörja in kroppen så tyvärr kommer den här, precis som många andra body lotions, mest stå. Men för kroppen gillar jag verkligen den här doften och den luktar lagom mycket, lagom länge. Konsistensen är krämig och sjunker in lätt och lämnar en skönt återfuktad hud.

indy beauty

I produktserien ingår också tre stycken handkrämer, tre läppglans och en ögonkräm. Dessa har jag inte testat.

Det jag gillar med produkterna är att de flesta har har relativt korta INCI-listor, vilket är bra då ingredienserna som är i blir procentuellt mer och blir mer potenta. Inget utfyllnadstjafs behövs liksom. Det blir också lättare att kolla upp ingredienserna som faktiskt är i. På Indy Beautys hemsida finns t o m. en ingrediensflik där de listar många vanliga ingredienser i hudvård, vad de gör och om ingrediensen finns i någon av produkterna. Stort plus.

Något som jag ofta ser som negativt är parfym i produkter då jag inte vet om jag kommer att reagera eller inte – så oftast undviker jag produkter med tillsatt parfym. Jag tycker också att det är mysigt med härliga dofter i produkter ibland, men är inte idealiskt om man vill nå konsumenter med känslig hud som får röd och svidande hud vid användning. Jag föredrar parfymfritt. Här kommer parfymen dock som sista ingrediens i de produkter som den finns i och jag har ännu inte reagerat på någon av produkterna, förutom dag- & nattkrämen som sved i några sekunder efter jag applicerat dem.

Mitt största problem är att det är någon av produkterna som korvar sig. Nu har jag bara använt produkterna tillsammans med varandra, så jag vet inte vilken det är – men Rebecka har upplevt samma sak och för henne handlar det om oljan. Detta är konstigt då ingen av produkterna innehåller silikon som ofta kan bete sig så här.

Annars är det en fin kollektion av hudvårdsprodukter och det ska bli spännande att se hur märket utvecklas. Jag hade velat se en dagkräm med SPF och en eller flera Sheetmasks. Och också kanske en helt parfymfri serie?

Har du testat något från Indy Beauty? Vad tycker du om det?

5 kommentarer

Frida 19 mars, 2018 - 09:05

Jag är nyfiken på att testa serumet men när du skriver om doften blir jag tveksam…. Jag är också lite doftkänslig. Föredrar parfymfria produkter, speciell när jag ska ha dem i ansiktet. Tyvärr tror jag inte det finns tillgängligt i närheten av mig så jag kan provlukta, jag måste nog chansa och beställa i så fall.

Karin 19 mars, 2018 - 20:31

Skulle så gärna testat de här produkterna men när du säger att de luktar för starkt så blir jag tveksam. Tycker det är så trist att allt ska parfymeras så mycket, känns som att jag hör fler och fler säga att de inte uppskattar eller tål starka dofter. Trots detta envisas nästan alla företag med att fortsätta överparfymera sina produkter.

Malin 19 mars, 2018 - 21:01

Karin, eller hur! Du får gå in på nåt apotek och sniffa innan. Jag kanske är extra känslig..

Ingrid 20 mars, 2018 - 00:32

Jag kikade lite på dessa när jag var in på apoteket i ett annat ärende. Så provade jag bl a serumet på handryggen och hur skönt det än kändes så är det omöjligt för mig med så stark doft. Jag reagerar inte i huden, men jag är doftkänslig och är därför försiktig med starkt parfymerade krämer och hårprodukter samt väldigt petig vad gäller parfymer. (Dofter, hur behagliga de än kan kännas kan ge mig huvudvärk, migrän och illamående och täppt i näsan). Sen kan det fungera om doften går bort snabbt, men så var inte fallet med dessa, varje gång jag viftade med handen framför antiktet så kändes doften. Och visst, det luktar jättegott, men intensiteten och ihålligheten gör att denna serie går helt bort för mig.

Angelica.Tal 20 mars, 2018 - 05:32

Dessa produkter har jag tittat på och efter att ha läst din resension blir jag faktiskt mer i intresserad, även om de doftar mycket då kan personligen gilla det! Ska absolut gå till närmsta apotek och dofta på produkterna för att se om det är något för mig!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy