Ny kompis från SkinCeuticals

av Malin
474 visningar

När jag på kort tid gjort slut på två flaskor av mitt favoritserum från Codage kände jag nu för att testa nytt. Vi lanserade nyligen klinikmärket SkinCeuticals på jobbet och jag blev genast nyfiken på H. A. Intensifier då jag älskar i princip allt som har med hyaluronsyra att göra.

Nu har det varit så där tyst här igen i ett par dagar då jag dragit på mig ännu en förkylning… Alltså vad jag börjar bli trött på det här! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra då jag redan äter kosttillskott i olika former, både receptbelagda och receptfria. Känner mig så hjälplös. Eller så är det ännu ett tecken på att jag inte ska bo i det här kalla och mörka landet. Who knows? Men om någon har tips på vad jag kan göra mer så är det mer än välkommet!

Till serumet..

skinceauticals h.a. intensifier corrective serum
SkinCeuticals H.A Intensifier Corretive Serum, 1019 SEK

Den här har blivit lovordad både på jobbet och på sociala medier så jag kunde helt enkelt inte låta bli. Och det kan nog vara min dyraste hudvårdsprodukt jag äger.

H.A. Intensifier här är ett fylligt gelserum som ska ge mycket fukt genom en hög koncentration av hyaluronsyra och proxylane. Dessa ingredienser binder fukt i huden och motverkar även nedbrytningen av hyaluronsyra för att bevara hudens fyllighet. Förutom känslan på huden som verkligen är toppen, så har jag tyvärr två stora problem med den här produkten rent ingrediens-mässigt.

1. Den andra ingrediensen i serumet är Cyclohexasiloxane som är en cyklisk silikon. Jag har sedan 2015, när jag fick information om vad cykliska silikoner/siloxaner kan göra med både miljö och kropp, försökt att undvika dem så gott det går. Men det är upp till var och en. För mig känns det som en onödig ingrediens i ett serum då jag vill ha effekten av de ingredienserna som gör skillnad, istället för att kleta på något som bara ger kosmetisk effekt i min hudvård. Det har jag smink för.

2. Den fjärde ingrediensen är nämligen Alcohol Denat (efter tredje ingrediensen som är Glycerin). Alcohol Denat är uttorkande, Glycerin är fuktbevarande. Jag vet inte hur det känns för er, men för mig känns det lite motsägelsefullt. Just sayin’. Nu är jag inte utbildad inom hudvård och kanske har totalt fel. Men magkänslan säger mig att detta inte är riktigt rätt.

skinceauticals h.a. intensifier corrective serum

skinceauticals h.a. intensifier corrective serumKonsistensen är trögflytande och känns rätt silikonig när man applicerar den på huden. Hade nog kunnat gissa mig till detta om jag hade känt på produkten innan jag köpte den, men men.. så är det. Dock är det inte obehagligt på huden, utan tvärt om. Silikoner hittar vi ofta i primers och foundations för att “sudda ut” och fylla igen porer eller ojämnheter i ansiktet.

Det som också är med silikoner är att de inte riktigt lirar med andra produkter ibland och det är vad jag har upplevt med den här. Ibland när jag applicerar den här över andra hudvårdsprodukter eller smink över så har den en tendens att korva sig lite. Det går bra så länge man inte “drar” och “gnuggar” på huden – utan låter det vara. Men jag har upp levt en del smul.

skinceauticals h.a. intensifier corrective serumJag vet inte riktigt vad jag tycker om den här produkten än så länge, för hur mycket jag än vill totalälska den eftersom den lovordats så mycket och den inte direkt var gratis. Jag har ännu inte sett eller känt någon större skillnad på huden. Men jag kommer att fortsätta använda den tills den tar slut eller jag tröttnar.. och det kan hända att jag redan siktat in mig på ett nytt serum från SkinCeuticals 😉

Har du testat SkinCeuticals H.A Intensifier? Vad tycker du?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy