Min brynstory

av Malin
124 visningar 8 Minuter läsning

Jag frågade er på Instagram om ni ville se en längre version av min brynstory då jag, som många andra, plockade sönder mina bryn under ungdomens dagar och har i 7 år kämpat för att få tillbaka dem. Det ville ni, så here we go!

2007

Ja, ni behöver inte skratta. Jag gör det redan åt er. Låt mig bjuda er på ett tunt tunt streck á la 90-tal, så här såg jag ut större delen av mina tonår… med varierande hårfärger och längd. Ni anar inte hur roligt jag haft nu när jag letat fram alla dessa bilder. Men här skäms jag mest. Jag plockade brynen tills det knappt fanns något kvar. Varför? Jo, för att det var trendigt då.

mars 2010

I mars 2010 började mitt intresse för smink och skönhet verkligen ta fart. Oh the skillz! Jag har alltid varit en konstnärlig person, men har aldrig riktigt hajat det här med bryn… förrän 2010. Här plockade jag inte bara mina bryn utan även rakade bort “svansen”. Why? Fråga mig inte. Jag tyckte uppenbarligen att det var fint?

januari 2011

Jag slutade att raka brynen och lät dem växa ut i omgångar där jag inte rörde dem alls. Dessutom har jag en moster som hade skönhetssalong ett tag som hjälpte mig att plocka fin form på brynen efter jag låtit dem “växa ut” i en månad eller två.

januari 2013

Det tog väldigt långt tid innan brynen inte längre var så glesa. Jag kunde fortfarande inte fylla i brynen, men det är en annan femma, men stråna började i alla fall växa. 2013 började jag skönhetsblogga, med tillhörande duckface, och började nog förstå innebörden av ett par snygga ögonbryn. Så jag försökte i alla fall. Här började jag även trimma brynen, alltså klippa dem, samtidigt som jag plockade väldigt sparsamt.

augusti 2013

Sen kan jag själv erkänna att det här med ifyllning av brynen gick till en överdrift. Det blev för mycket, jag vet det idag. Undra om det är någon slags kompensation för alla år utan bryn? Men jag plockade fortfarande i alla fall väldigt sparsamt. Fast det jag undrar mest över är varför ingen sa till att det såg förjävligt ut?

juli 2014

Som tur är var bara det här övermålade brynstadiet just det… en fas. Brynen var fortfarande väldigt glesa 2014, men jag hade i alla fall fått tillbaka min “svans” igen. Och jag minns att jag var så glad över att ha hela bryn igen.

Någonstans i slutet på 2014 och under 2015 hittade jag äntligen en brynform som passade mig. Svansen på mina bryn var fortfarande bara några strån, så att kunna fylla i dem fint kändes skönt på något sätt. Som att äntligen kasta av sig den där obekväma tröjan man burit på. Vid den här tidpunkten var de fortfarande tunna. Och även om brynen ibland har känts “ovårdade” så har jag bara låtit bli att plocka.

Ett tag hade jag dille på att experimentera med färg.

valentine's day makeup tutorial alla hjärtans dag sminkning
februari 2016

När jag blev deprimerad, för typ 3:e gången, blev jag ordinerad att börja äta vitaminer eftersom jag fick i mig alldeles för lite i min kost. Sedan dess har jag tillsatt extra folsyra samt multivitaminer dagligen… och då började faktiskt både håret på skallen och brynen att växa. No joke.

Idag gillar jag verkligen både tjockleken och formen på mina bryn. Dock kan man väldigt tydligt se att den undre delen av brynet (röd markering) fortfarande är väldigt gles. Den är relativt färsk. Jag tror att det började växa för runt ett år sedan och jag hoppas på ännu mer hår där under 2018.

Men för mig har det gått så långsamt att få tillbaka mina sönderplockade bryn. Hos någon kanske håret växer mycket snabbare och hos någon annan mycket mer långsamt.

4 kommentarer

Matilda 11 februari, 2018 - 11:57

Jag älskar detta inlägg! Jag ska försöka sluta plocka mina helt men det är ju såå svårt att låta bli.
Min ifyllning av brynen har också gått till överdrift, mina ser allt annat än naturliga ut. Men vad gör man när man inte har några bra bryn från början ☹️

Madde 11 februari, 2018 - 16:32

Kul inlägg. Vore kul att se hur smink och hår förändrats genom åren också. Jag älskar såna här inlägg.

Men jag förstår inte varför alla hatar sig själva över de gamla bilderna med tunna bryn. Alla såg ju ut så då, du var ju skitsnygg! Själv tycker jag att de väldigt hårt ifyllda instagrambrynen är värre, det är ju inte ens snyggt i nutid…

Malin 11 februari, 2018 - 16:47

Tack <3 Haha, det kanske vi kan ordna! Åh vad jag önskar att mina gamla hårddiskar funkade, för där på ligger det massor av roliga bilder med både smink- och hårförändringar som heter duga 🙂

Ja men precis. Det var ju så “man skulle se ut” då. Personligen tycker jag att jag passar mer i fylligare bryn. Men allt är ju individuellt, you do you så att säga 🙂

Madde 12 februari, 2018 - 08:17

Ja så är det ju. Jag har själv rätt tjocka mörka ögonbryn så jag är nog mest avundsjuk på er som var moderiktiga på den tiden. ^^

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer