En smurf- & en senapsmask från L’Oréal Paris

av Malin
151 visningar

Idag tänkte jag visa L’Oréals senaste ansiktsmasker i  Pure Clay-serien. Jag har tidigare visat både ansiktsmaskerna samt rengöringarna i serien. Denna gång lanserades en knallgul och en knallblå mask.

l'oréal pure clay anti-blemish bright mask
l'oréal pure clay anti-blemish bright mask

Tanken med Pure Clay maskerna är att man ska kunna sk. “multimaska”, alltså att använda flera olika masker till olika områden i ansiktet. Du kanske har kombinerad hy som jag och har kanske en fet T-zon där det kan dyka upp blemmor, medan du kanske har normal – men eventuell pigmenterad hy i övriga ansiktet.

l'oréal pure clay anti-blemish bright mask
l'oréal pure clay anti-blemish bright mask
L’Oréal Paris Pure Clay Anti-Blemish Mask, 129 SEK

Den blåa masken, eller som jag kallar den… “Smurfmasken” är berikad med Kaolin-, Montmorillonite- och Ghassoullera  +  havsalg – känd för sin förmåga att motverka orenheter.

Masken består mest av vatten, kaolin, glycerin och… *trumvirvel* alkohol denat! Alltså, varför gör man så här? Först proppar i massor av alkohol och sedan lite mer glycerin för att dölja det? Den innehåller även en del parfym, vilket jag kände direkt när jag la på masken på ansiktet. Jag blir så trött.

L’Oréal Paris Pure Clay Bright Mask, 129 SEK

Den gula korniga masken a.k.a “Senapsmasken” innehåller, som ovan, Kaolin-, Montmorillonite- och Ghassoullera +  extrakt av yuzu, en citrusfrukt som innehåller fruktsyra och är känd för sin förmåga att ge en jämnare hudton. Den krämiga formulan med aprikoskärnor exfolierar huden på ett skonsamt sätt.

Masken innehåller, som ovan, även mest vatten, kaolin och glycerin, men ingen uttorkande alkohol! Däremot har man stoppat i Cyclohexasiloxane som är en cyklisk silikon, vilket jag försöker undvika. CosDNA flaggar även för Triethanolamine och en del parfymämnen.


Jag blir genuint ledsen över detta när de andra tre maskerna är bra för att vara budget och innehåller bra ingredienser. Jag hade väl ungefär lika förhoppningar på dessa masker. Varför gör man sedan så här? Jag kan bli tokig på L’Oréal, för ibland levererar dem och ibland blir det bara pannkaka. Och gemene man kollar fortfarande inte på INCI-listorna, utan köper produkter på utseende.

Pure clay? Verkligen inte. Då skulle jag rekommendera många andra lermasker istället.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy