NIOD har kommit till Sverige!

av Malin
343 visningar

Ni som läser bloggen vet att jag, sedan i somras, älskar The Ordinary som har riktigt prisvärda hudvårdsprodukter. DECIEM, företaget som ligger bakom har nu kommit till Sverige och förra veckan var jag på en presentation för första lanseringen, nämligen av NIOD – The Ordinarys kompetenta storasyster!

deciem the ordinary niod åhléns sverige
Fina Dominika är diskansvarig för NIOD på Åhléns City i Stockholm ♥

DECIEM har hela 11 varumärken i portföljen, med The Ordinary, NIOD, Hylamid och Fountain som är några du kanske känner igen. Jag är sååå glad över att de nu finns lite tillgängligare, närmare bestämt på Åhléns, både i butik och online. I vår lanseras även The Ordinary! Hörde jag ett “Woop woop”?

Förra fredagen var jag på pressmöte för just lanseringen av NIOD och jag kan säga att jag är mer sugen på produkter nu än vad jag var förut, även om jag läst om märket mycket själv. They know how to cash me out!

deciem the ordinary niod åhléns sverige

Hydration Vaccine är tydligen vinterns bästa räddning, OM jag ska köpa den när jag har vägarna förbi stan? Eh, JA!

deciem the ordinary niod åhléns sverige

Photography Fluid 12% är den produkt jag hört mest om. En helt magisk highlighterprimer!

deciem the ordinary niod åhléns sverige
deciem the ordinary niod åhléns sverige

Fun Fact: Copper Amino Isolate Serum är en av NIOD’s  core-produkter och just denna fredag lanserades CAIS 2:1 som flögs in enkom för pressmötet på Åhléns. Så vi var de första utomstående som höll denna produkt i våra händer. Be om en autograf när du ser mig nästa gång…

deciem the ordinary niod åhléns sverige

Så vad är så grejen med NIOD? Varför är märket så speciellt? Jo, för att det är ‘skincare for the hyper educated’, alltså alla vi som älskar hudvård som gör skillnad, med undantaget att de inte använder sig av syror. Vilket skiljer NIOD från andra varumärken i samma prisklass. Produkterna är optimala att använda tillsammans med syror, men ska vara som ett komplement för att göra dina andra hudvårdsprodukter ännu mer effektiva. Produkterna kan givetvis användas mol allena eller tillsammans med andra varumärken.

deciem the ordinary niod åhléns sverige
NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex, 345/495 SEK

Ett serum med 15 olika former av hyaluronsyra som ska återfukta huden. Den här godingen vet jag kommer att vara bra då jag älskade hyaluronsyreserumet från The Ordinary.

deciem the ordinary niod åhléns sverige
NIOD Fractionated Eye Contour Concentrate, 595 SEK

En av mina pet peeves är produkter för ögonområdet, vad jag än använder får jag antingen milier eller utslag så detta kommer jag att börja använda med försiktighet. FECC är ett högkoncentrerat serum som kombinerar 28 kliniska teknologier och jobbar med svullnad,  mörka ringar och fina linjer. Resultat ska synas redan efter 3 dagar.

deciem the ordinary niod åhléns sverige
NIOD Photography Fluid Opacity 8%, 280 SEK

Photography Fluid Opacity 8% är en mörkare version och kompletterar PF Opacity 12% – men båda produkterna fungerar som ett Instagramfilter IRL. Med reflekterande pigment som ger huden lyster. Kan användas ensam eller tillsammans med en foundation.

deciem the ordinary niod åhléns sverige
NIOD Copper Amino Isolate Serum 2:1, 495/795 SEK

En uppdaterad version av CAIS 1% som är ett serum som bearbetar synliga tecken på åldrande. Dess unika sammansättning gör att vattenlösliga aktiva ämnen kan tränga in i huden och bibehålla fuktnivåer. Jag håller på att testa en liknande produkt från Klairs just nu och det ska bli kul att jämföra dessa två. Jag har hört så mycket bra om första generationen så det ska bli jätteintressant att testa nya versionen.

deciem the ordinary niod åhléns sverige
NIOD Flavanone Mud, 395/595 SEK

FM är en trefasmask med en renande-, en skyddande- och en responsiv fas som verkar djuprengörande och ökar hudens lyster.

Reningsfas: En svart lera från Amazonas med höga koncentrationer av Titan och Oligo löser upp uppbyggnaden av ytföroreningar, inklusive överflödig oljeproduktion, smink och föroreningar – medan en kopparrik brasiliansk lera förstärker hudens barriärfunktion för att främja mjukare och jämnare hud.

Skyddsfas: Genom att utnyttja en polysackarids makter (från mikroorganismer som finns i Polynesiska korallrev) skyddar den andra fasen mot miljöattacker och för tidigt åldrande för att upprätthålla hudens ungdomliga vitalitet. Ren Bisabolol (huvudsakliga aktiva ingrediensen i eterisk kamomillolja) bekämpar inflammation och gör det möjligt för huden att reagera effektivt på klimatförändringen.

Responsiv fas: Slutstadiet använder en högrenad Flavanon (hämtat från de inre vita delarna av citrusskal) för att stödja det naturliga immunsystemet, medan en föregångare till modifierad oljesyra (som naturligt produceras på en normal hy av jäst) erbjuder en långsam, mild ökning av denna syra utan att ändra densitet eller pH-värde.

deciem the ordinary niod åhléns sverige

Älskar du hudvård lika mycket som vi gör här och har en stund över på Åhléns City i Stockholm så tycker jag att du ska gå och spana in NIOD. Ett riktigt modernt roligt märke. Själv ska jag titta förbi någon dag och komplettera med Sanskrit Saponins (på bilden ovan) som är en rengöringsbalm med Ayurvediska växtextrakt, samt Hydration Vaccine (innehåller Cyclopentasiloxane) som är en intensivt återfuktande kräm som utgör en skyddsbarriär (typ som min älskade Aquaphor från Eucerin) fast den låter också huden andas.

Har du testat något från NIOD? Eller är du sugen på att testa något?

2 kommentarer

Daniella 3 december, 2017 - 17:03

oj, det är ju inte ens i närheten av så prisvärt om TO! 😮

Malin 3 december, 2017 - 17:07

Det beror på hur man ser det.. Bakom NIOD ligger det mycket mer forskning och mer högkvalitativa ingredienser 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy