#Söndagsmasken: LUSH Bunny Moon Jelly Mask

av Malin
55 visningar 3 Minuter läsning

LUSH har nyligen lanserat ett nytt koncept i ansiktsmasksvärlden, Jelly-ansiktsmasken. Spännande va? Fem varianter kommer i burkar och har, som ni kanske redan förstått, en jellykonsistens. Väldigt märkligt när man inte är van.

Visst att jag har testat ansiktsmasker med geléig konsistens, men inte som dessa. Det är lite som att trycka i en burk med slime, eller… typ Jell-O.

#söndagsmasken lush bunny moon

#söndagsmasken lush bunny moonLUSH Bunny Moon Jelly ansiksmask, 125 SEK

Bunny Moon, eller Tsuki no usagi där namnet kommer från, är en återfuktande och lugnande mask som består av 12% honung i karragenbas (karragenan är ett proteinbindande ämne som utvinns ur de torkade rödalgerna Chondrus crispus, agerar här som förtjockningsmedel som utgör konsistensen) till följd av talk, kaolinlera, glycerin, torkad kamomill och ringblomma, rosolja, vanilj-absolut och Benzoinresinoid (bensoeharts, som har sammandragande, desinfekterande och läkande effekt). Jag tror att guldskimret i masken kommer från Synthetic Fluorphlogopite, Tennoxid tillsammans med färgpigmenten 77491.

Man nyper av en bit av jellymasken och jobbar in den mellan händerna för att den ska bli varm och lite mer mergörlig och appliceras sedan på huden och det gäller att jobba in/applicera en liten yta i taget, för när den har satt sig är det svårt att gå över samma område igen utan att den liksom följer med tillbaka på fingrarna igen.

Den luktar tyvärr alldeles för starkt för mig. Jag kunde inte ens låta den sitta på hela verkningstiden p g a. doften, vilket är synd. Jag ogillar inte dofter, men det får heller inte bli för mycket. Masken innehåller Kumarin som utgör doften tillsammans med kamomillen och ringblomman. Och jag kan tyvärr inte komma över doften. Not for me.

Jag är dock sugen på att testa några av de andra maskerna; 1000 Millihelens som innehåller bl a. grönt te, äppeljuice, citronolja och trollhasselextrakt och Just to Clarify som innehåller enzymatisk papaya-juice,  bambustamextrakt, färsk apelsinjuice och kol. Båda låter fräscha!

Effekten är helt okej, jag känner mig varken stram eller torr och det håller i sig hela dagen. Men jag känner heller ingen superboost till huden. Den här masken är kanske för dig som inte är känslig för doft, har normal hy och bara vill ha en liten skön stund för dig själv.

Alla masker från LUSH är Cruelty Free, inte testade på djur och 100% vegetariska.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer