Arkmasker med Bigift, Snigelslem eller Moderkaka?

av Malin
223 visningar 3 Minuter läsning

När vi var på Kick-Off med jobbet köpte jag tre arkmasker från märket Mitomo på båten p g a. det roliga innehållet. Koreansk hudvård är här för att stanna! Vad sägs om ansiktsmasker med bland annat Bigift och kolloidalt guld?

Alltså jag vet egentligen inte så mycket om vare sig märket eller produkterna. Jag stod och läste på INCI-listorna och blev sugen. De kostade 25 SEK styck, så det gör mer eller mindre om de är kassa.

mitomo sheet mask bee venom gold snail lgf placenta platinumMitomo Essence Sheet Mask – Bee Venom + Gold

I den här masken hittar vi som sagt bigift som sägs stimulera blodtillförseln och aktiverar kollagenet. Kolloidalt guld har en uppstramande och renande effekt, dessutom ska det ha egenskapen att motverka och reducera rynkor.

mitomo sheet mask bee venom gold snail lgf placenta platinumMitomo Essence Sheet Mask – Placenta  + Platinum

Här har vi en väldigt… hmm, speciell mask. Jag har tidigare sett och hört om Biologique Recherche produkter med placenta, alltså moderkaka förut men inre vågat testa pga. att jag har svårt med dofter. Så vi får väl se om jag kan ha på mig den här.

Moderkakans protein- och vitaminrika innehåll ska ha en hudföryngrande effekt. Den ska också hjälpa till med hudstrukturen, huden ska bli slätare och jämnare. Kolloidalt platina fastställer elektrisk balans i epidermis, vilket gör huden mindre mottaglig för skador från fria radikaler och för tidigt åldrande – dessutom ska partiklarna gå längre ner i huden för att verka mer effektivt och långvarigt.

mitomo sheet mask bee venom gold snail lgf placenta platinumMitomo Essence Sheet Mask – Snail +  EGF

Snigelsekret är populärt i koreansk hudvård – en ingrediens som har många egenskaper, bl a. att reducera akneärr och hudpigmenteringar, minska rynkor och ökar elasticiteten. Sekretet innehåller även glykolsyra som löser upp gamla hudceller och ökar cellförnyelsen.

EGF står för Epidermal Growth Factor och är cellaktivator som finns naturligt i huden. I takt med att vi blir äldre avtar den naturliga produktionen av EGF, det är bland annat därför elasticiteten försvinner och rynkor uppstår. Effekten av EGF ska vara en plumpad och fastare hud.

mitomo sheet mask bee venom gold snail lgf placenta platinum

Vilken tycker du jag ska testa först?

4 kommentarer

Daniella 14 september, 2017 - 11:24

Men gud, var får man ens moderkaka ifrån?

Malin 14 september, 2017 - 12:08

Oftast från gris, får eller hönor. Och eftersom moderkakan stöts bort när fostret är fött så det är en naturlig process. Det finns även produkter med människor som donerat sin moderkaka till ändamålet.

den pyttelilla gudinnan 14 september, 2017 - 19:13

Haha känns så absurt att några människor har fött barn och så tänker de att hmm vad kan jag göra med moderkakan? Ge till hudvårdsföretag förstås!

Malin 14 september, 2017 - 19:54

Haha eller hur 🙂 Fast det mest bisarra jag hört är att det nu är populärt att spara och torka moderkakan för att sedan göra tabletter av det och äta dem som vitaminer…

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer