Ansiktsnyheter från The Body Shop + #Söndagsmasken

av Malin
188 visningar

I veckan lanserade The Body Shop lite nya ansiktsprodukter, ett nytt tillskott till ansiktsmaskerna och två nya toners – inriktade på att avlägsna smuts och miljöföroreningar på huden.

the body shop japanese matcha tea mask

the body shop japanese matcha tea mask
Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask, 195 SEK

“En ansiktsmask som ska avlägsna föroreningar, rengöra på djupet och hjälper till att förhindra att föroreningar håller sig kvar på huden. Berikad med matcha – grönt te från Kakegawa i Japan, och maskrosextrakt.”

Innehållsförteckningen avslöjar att masken innehåller mest vatten och kaolin (vit lera), men också olivolja, luffa cylindrica (gurkväxt), sheasmör, aprikoskärnor, aloe vera och maskros som är harmlösa och återfuktande ingredienser. Men innehåller också en del fenoxyetanol (kan ge kontaktallergi) och parfym.

Teinnehållet är diskutabelt. Ingrediensen kommer först på 28:e plats av 34 ingredienser totalt. Jag vet ju inte hur mycket av ingrediensen man kan eller bör ha i, men jag har lite svårt för produkter som marknadsförs med en speciell ingrediens som ligger så långt ned i listan. Tråkigt.

the body shop japanese matcha tea mask
#söndagsmasken
the body shop japanese matcha tea mask

Tyvärr gör masken heller inte så mycket för mig. Alltså, den är som en krämig mask, men jag känner absolut ingenting efteråt. Min hud är precis som innan. Men jag måste ju testa en produkt innan jag dissar den.

the body shop british rose petal-soft gel toner
the body shop british rose petal-soft gel toner
British Rose Petal-Soft Gel Toner, 185 SEK

En av de nya toners som kommit är Petal-Soft Gel Toner i British Rose-serien. “En extra mild och fuktighetsbevarande toner genomsyrad av äkta rosenblad gör huden ljuvligt mjuk och ger härlig lyster. Skapad utan alkohol och berikad med Community Trade-producerad ekologisk aloe vera.”

Vatten, Glycerin, Methyl Gluceth-20 (återfuktare och vattenbindare), PPG-26-Buteth-26 (fettalkohol), Glycerin och PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (verkar  återfuktande på hudens yta), och en hel del parfym utgör större delen av den här tonern. Provinsros-pulver och bitar av rosblad letar sig in i mitten av listan.

Det finns både bra och mindre bra ingredienser i den här tonern. Tyvärr inget jag blir superupphetsad av om jag ska vara ärlig eftersom jag är lite känslig mot parfym. Den innehåller liksom inte bara ett doftämne, utan 7 olika. Men har du inga problem med parfym så…

Har du testat någon av produkterna?

1 kommentar

Daniella 22 augusti, 2017 - 09:41

Köper sällan från TBS förutom deras body butters ibland. Varit intresserad av masken men köper nog inte nu eftersom det är en sån lång lista på ingredienser där det som ska huvudrollen är långt i bakgrunden.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy