Semester 2017: Los Angeles

av Malin
54 visningar 5 Minuter läsning

Jag har varit rätt tveksam om jag ska skriva ett par rejäla inlägg om vår semesterresa till Los Angeles eftersom jag inte vet hur många som är intresserade av att läsa. Själv kan jag tycka att det är oerhört tråkigt med reseinlägg i annat än resebloggar. Så jag har tagit beslutet att bara lägga upp ett filmkollage samt några små tips.

Men har ni några speciella frågor om något så är det klar att jag svarar på det i kommentarsfältet nedan ♥


Resan

Var förberedd med snacks, nackkude, ett gäng nedladdade poddar eller avsnitt av någon serie – eller scrolla bland flygplanets filmer eller serier. Vi åkte på kvällen så att vårt dygn blev både tillbakaspolat och framspolat beroende på vilket håll man åker. Los Angeles ligger 9 timmar före Sverige i tidszon, så att det blir en rejäl omställning för kroppen. Jag somnade som en stock både på dit- och hemresan, vilket gjort att jag fortfarande knappt vet vilken tid på dygnet det är.

Hotell

Det finns mer eller mindre hotell för varenda behov. Vi valde att bo mitt i Downtown på Milennium Biltmore Hotel. Stort, fräscht, bra service och städning. Tyvärr ingick det ingen frukost i vår resa, men det gjorde faktiskt ingenting då vi gick till närmaste matbutik och handlade så god frukost!

Hyrbil och parkering

Hylbil med GPS är nästan ett måste om man inte känner till staden eller har en personlig guide. Det är väl en aning dyrt, men eftersom Los Angeles är så stort och man vill ta sig runt smidigt så är hyrbil att föredra. Parkering finns överallt, men det är också ganska dyrt dyrt. Vi betalade allt från 50 till 280 SEK beroende på var man vill parkera. Nästan inga parkeringar är gratis, förutom till en del matvarubutiker, men där får man inte stå speciellt länge. Parkeringshus är att föredra då det både är bra övervakat och man slipper kliva in i en bastu när man kommer tillbaka. Det finns också bussar, spårvagn och tunnelbana och jag tror ett 7-dagarskort kostar ungefär som i Stockholm.

Gästvänlighet

Herre min vad folk är trevliga och sociala i USA! Random människor kunde bara vända sig om på gatan eller i en kö och prata med en även att man är en total främling. Alla butiksbiträden var så hjälpsamma och gästvänliga så man tror nästan inte att det är sant, men det blev aldrig jobbigt. Däremot kan gatuförsäljare vara väldigt påstridiga tills att det blir obehagligt – så där får man bara ignorera så gott det går.

los angeles vacation semeter 2017

Sevärdheter och aktiviteter

Jag tror vi prickade in varenda grej vi ville göra; Köra på Pacific Coast Highway längs hela kusten, sola på Malibu Beach, besöka Santa Monica, gå på Universal Studios och strosa längs Hollywood Boulevard, kika på hela Downtown från Griffith Observatory, spana in alla lyxvillor på Mulholland Drive och i Beverly Hills och besöka några speciella affärer. Vi smög även in en konsert med John Mayer på Honda Center i Anaheim då han lyckligt nog var där just då.

Negativt –

Det både jag och min sambo var överens om är att det är sunkigare och smutsigare än vad vi förväntat oss. Mycket uteliggare samt mycket drogpåverkade människor. Venice Beach är verkligen totalt överskattat, förutom skateboardparken som var lite kul att kolla på, men annars var det för mycket droger och riktigt skumma typer i området. På Hollywood Boulevard florerar det också väldigt skumma människor. Jag blev minst sagt oimponerad av gubbarna som gick och hängde på boaormar på folk… jag kan faktiskt erkänna att jag skrek.

Tyvärr är allt också ganska dyrt, plus att alla priser man ser på prislapparna är utan skatt i USA.

los angeles vacation semeter 2017

Positivt +

Jag är rätt säker på att det finns något för alla i Los Angeles. Det är varmt, solen skiner, folk är vänliga och det finns mycket att göra och titta på. Stränderna är stora och det finns riktiga guldkorn med utkiksplatser och parker. Våra favoriter var första dagen när vi tog bilen söderut och hamnade i Rancho Palos Verdes, fräscht och rent område med mycket fina utkiksplatser. Samma med Thousand Oaks, rent och fräscht samt mycket fina landskap. Universal Studios var en så häftig upplevelse. Vi gick runt i de olika delarna i parken och det fanns både Hogwarts och Hogsmead, Springfield. Vi tittade på flera olika shower och åkte massor av roliga åkturer.

Vilken upplevelse den här resan var!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer