Hur går det med min hudvårdsrutin?

av Malin
132 visningar 4 Minuter läsning

För ett tag sedan köpte jag lite ny hudvård (inlägg: ny hudvård, serum), det är svårt att inte dras med när man jobbar med det och jag hittade ungefär 50 produkter till jag skulle vilja testa, men jag har börjat med några väl utvalda produkter.

Ni har förmodligen redan sett alla de här produkterna på bloggen innan, men jag ville bara visa och berätta var, när och hur jag använder dem. Ibland lägger jag till några produkter plus att jag lägger diverse ansiktsmasker 2-4 gånger /vecka, men det här är core-produkterna.

MORGON

hudvårdsrutin eucerin paula's choice biologique recherche cicamed gilda

Eucerin DematoCLEAN Micellärvatten, använder jag för att ta bort “sovet” (typ dregel och ögonskräp). Jag vill att det ska gå snabbt på morgonen, så jag sveper bara en bommulspad med lite micellärvatten. Och det fastnar mer skräp än man tror. Om jag inte använt smink använder jag bara micellärvatten för att ta bort eventuella avgaser och skit man dragit på sig under dagen. Annars kan jag faktiskt också använda denna som en andra rengöring. Ganska ofta kör jag också DermatoCLEAN Clarifying Toner för att få bort det sista sminket som man aldrig får med av någon anledning.

Biologique Recherche Collagen Natif, droppar ut några droppar direkt i ansiktet och smörjer in. Inte mer komplicerat än så.

Gilda Vitamin C Super Serum, på dagen vill jag komplettera med ett C-vitaminserum. Gillar verkligen känslan på huden efteråt. Men det här är snart slut, så då ska jag nog byta ut det mot Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops (som jag redan tjuvtestat och gillar jättemycket)!

Paula’s Chioce Resist 10% Niacinamide Booster, den här blandar jag i min dag- och nattkräm. Jag har egentligen inte sett någon skillnad – men jag gillar hur den känns på huden.

Cicamed SPF Protection Booster SPF30, SPF varje dag mina vänner! Den här tillsammans med Eucerin Sun Fluid SPF50 är mina favoriter när det kommer till vardagliga solskydd.

KVÄLL

hudvårdsrutin eucerin paula's choice biologique recherche cicamed gilda

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid, en leave-on exfoliering som jag baddar försiktigt varje eller varannan kväll. Jag har ganska känslig hy och ibland blir det lite för mycket av det goda för min hud – då ömsar jag skinn på mina torra partier i några dagar trots skrubb.

Biologique Recherche Extraits Tissulaires, det här serumet luktar så illa att jag inte kan ha det på mig på dagen, så jag låter det verka under natten. Nackdelen är att min bättre hälft inte vill mysa med mig när jag luktar  för att det luktar illa, men det är väl sånt man får ta I guess.

Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream, en nattkräm med balmkänsla. Alltså, älskar! Den känns rejäl fast ändå inte fet eller jobbigt kletig. Den går snabbt in i huden och jag känner mig återfuktad.

Har jag märkt någon skillnad på huden?

Både ja och nej. Jag kan inte se någon skillnad på huden. Jag har fortfarande mörka pormaskar, stora porer och knottrig panna men jag kan säga att jag känner skillnad. Huden känns mycket spänstigare och mjukare samt återfuktad mest hela tiden. Det är sällan jag känner mig torr eller stram.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer