Ägg i ansiktet till påsk?

av Malin
92 visningar

Too Cool For School heter det koreanska k-beauty märket som tagit sig in på den svenska marknaden (Sephora). Egg Mousse Pack är en ansiktsmask i form av ett mousse som jag tänkte att vi skulle kika på idag.

too cool for school egg mousse pack
Too Cool For School Egg Mousse Pack, 190 SEK

En ansiktsmask i mousseform som innehåller både äggula och äggvite-extrakt (ej veganvänlig) som ska återfukta och ge lyster. Äggvita renar och ljusar upp, medan äggula lämnar huden återfuktad och silkeslen. Applicera över hela ansiktet och massera in, lämna kvar på huden i 10 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

too cool for school egg mousse pack

Behållaren och produkten påminner väldigt mycket om raklödder eller ja, hårmousse – vilket känns lite konstigt att smeta på i ansiktet. När löddret skummar kittlar det lite i ansiktet, men sedan känns den knappt. Jag tycker att det är en helt okej produkt för min hud. Den doftar gott men inte för starkt. Känner mig kanske inte jätteåterfuktad efteråt, men definitivt ren och fräsch. Får använda den ett tag till och se om den bidrar med någonting mer. Kul grej med ägg i ansiktet i alla fall, jag har ju hört genom alla år att ägg ska vara bra för håret – så varför inte huden också?

Innehåller bland annat; Isopentan (brandfarligt, drivgas till behållaren), Kaliumhydroxid (frätande, kan ge allergiska reaktioner), EDTA (konserveringsmedel, bryter ner hudens skyddsbarriär) och parfym. I övrigt innehåller den en del bra ingredienser som återfuktar och rengör.

1 kommentar

nicolina viklund 27 mars, 2017 - 14:42

ÅH! Kul med äggmask! Jag har tidigare hårdvispat ren äggvita och snört på i ansiktet som den är! Noll återfuktning utan gulan i och för sig, men upplever att man blir ren, len och myyyyyyyycket mindre blank!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy