L’Oréal lanserar ny rengöringsserie med jasmin och ros

av Malin
309 visningar

Hej älskade läsare,

Idag är jag på superbra humör! Vi hade tjejkväll igår och det blev så lyckat. Hur mysigt som helst med lite vin, antipasto och massor av skönhetssnack med tillhörande tipspromenad. Jag behöver mer sånt i mitt liv! Hoppas att ni haft en härlig helg ♥


För några veckor sedan lanserade L’Oréal Skin Expert sin nya rengöringsserie Rare Flowers som vi fick kika på när vi var på Daisy Beauty Expo. Serien är gjord för både torr och känslig hud och innehåller extrakt från jasmin och ros som är kända för sina lugnande egenskaper.

daisy beauty expo l'oreal

loreal skin expert rare flowers
L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Wipes [Normal/Combination], 65 SEK

Behagliga rengöringsservetter som milt och effektiv avlägsnar makeup och orenheter utan att verka uttorkande på huden.

Dessa har faktiskt snart redan tagit slut för mig då jag både använt dem när jag swatchat produkter på armen, men de är faktiskt också över förväntan när det kommer till att ta bort sminket från ansiktet också. Jag har använt dem de dagar jag har varit extra trött och bara svept över en servett i ansiktet och de har tagit bort i princip allt utan att jag behövt gnugga sönder ansiktet. De varken svider eller kliar eller skapar annan obehagskänsla efteråt heller. Det känns t o m. som att mitt ansikte bibehåller fukt efteråt vilket jag inte upplevt med några andra servetter jag testat tidigare.

loreal skin expert rare flowers
L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Gel [Dry/Sensitive], 75 SEK

Den perfekta rengöringen för dig med känslig och lättirriterad hud. En effektiv gelrengöring som rengör huden från lättare makeup och orenheter utan att verka uttorkande.

Den här rengöringen brukar jag köra på kvällen om jag inte haft något eller väldigt lite smink på mig. Det läskiga med den är att den både ser ut och känns exakt som vanlig handtvål, vilket känns lite motsägelsefullt efter allt man lärt sig om att använda tvål i ansiktet under tonåren… Men till skillnad från en vanlig tvål tycker jag inte att den torkar ut huden, utan den känns återfuktande och skonsam. Ansiktet stramar inte, men känns inte lika återfuktande som servetterna.

loreal skin expert rare flowers
L’Oréal Paris Rare Flowers Makeup Removal Cream [Dry/Sensitive], 99 SEK

En sminkborttagningskräm i smältande formula som avlägsnar smuts och makeup på ett skonsamt sätt utan att huden känns torr.

Det här är faktiskt den produkten jag ännu inte testat i ansiktet. Jag är dock aningens skeptisk till rengöringar på burk, främst p g a. hygienproblemet. Man får inte med någon spatel till den här produkten vilket känns ohygieniskt om de tänkt att man ska stoppa ned fingrarna i burken. Många tänker nog inte på att det samlas mycket bakterier i såna här burkar. Spatel people! Jag har i alla fall känt på konsistensen på handen och det är en rik och tjock rengöringskräm som jag tror gör sitt jobb bra om man haft mycket smink.

loreal skin expert rare flowers
L’Oréal Paris Rare Flowers Purifying Toner [Dry/Sensitive], 99 SEK

Detta fräscha och uppfriskande ansiktsvatten med underbar blomsterdoft är den perfekta avslutningen på din rengöringsrutin där den milt avlägsnar alla eventuella rester av makeup och rengöring.

Jag använder sällan toners då de ofta känns för uttorkande och för att jag är alldeles för lat för det där extra steget. Men jag har använt den här efter någon av de andra rengöringarna när jag haft lite mer smink på mig och den har känts helt okej. Den doftar blommigt och gott och känns inte uttorkande. Konsistensen är aningens mer trögflytande än vatten.

loreal skin expert rare flowers
L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Milk [Dry/Sensitive], 99 SEK

En mjuk rengöringsmjölk med en underbart smältande formula som rengör huden från lättare makeup och orenheter utan att verka uttorkande.

Det här är en av de produkterna jag använder när huden känns extra torr då jag kan använda den på en bomullspad utan vatten. Den doftar också gott och känns extra skonsam och återfuktande. Jag har också använt micellärvattnet (som jag kommer att skriva om framöver) eller tonern efteråt för att få bort en eventuell kladdig känsla.

loreal skin expert rare flowers

Jag tycker att det här är riktigt bra och fina budgetrengöringar! Trots att jag har känslig hy och inte brukar tåla någon form av parfym. De är prisvärda och de produkter jag testat gör sina jobb bra.

Det jag kan bli lite besviken på är innehållet i produkterna. De innehåller bland annat mineralolja som täpper till porerna, Triethanolamine som är känt att orsaka överkänslighet, Polysorbate 20 (PEG) som kan orsaka irritation och exem och 4 tillsatta doftämnen inklusive parfym som många kan vara känsliga mot. Det känns som att L’Oréal vet bättre då de gör andra produkter utan dessa ingredienser.

Men om man har överseende med dessa tre ingredienser ligger i alla fall jasmin- & rosextrakten i övre delen av INCI-listan vilket är helt godkänt då det är dessa ingredienser man pushar med.

Har du testat någon av L’Oréals nya rengöringar?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy